Olyanok válaszát várom, akiknek volt étkezési zavaruk?
2 éve lefogytam, diéta (sok sovány hús, tejtermék, zöldségek, gyümi, kevés tk kenyér, stb + heti 3-4 sport)
Aztán kialakult bennem olyasvalami, hogy egészségesen kell élnem: emeltem a kalóriaszintet, és kb. havi 3-4szer ha ettem édességet, mert volt egy olyan mániám, hogy a csoki méreg, túl sok benne a cukor és nem is akartam enni édességet, sütit, pedig kiskoromban imádtam, azért voltam kövér anno.
Múlt évben nyáron megtetszett egy srác, és fel akartam szedni pár kilót, mire elkezdtem enni csokit, és sütiket... és ekkor jött a baj és kezdődtek a falásrohamok... mert ismét megszerettem a hízlaló dolgokat (csak édességek, a zsíros dolgokat pl. sültkrumpli kiskoromban is utáltam)
Úgy érzem, hogy a csoki, édességek és péksütik uralják az életem.
Úgy néz ki kb. egy hetem most: 1-2 nap falásroham, 5-6 nap almanap/víznap/max. 300kcalos nap mert bűntudatom van, fáj a hasam...
Ha megkívánok 1 szelet csokit, megveszem... de a baj hogy utána veszek még 5 másik fajtát és elmegyek péksékbe, mert hogy a hét többi napján úgysem ehetek ilyet, mert tiltott...
segítsetek! nem akarok visszahízni... de úgy érzem a kaja ural! Szokásommá váltak ezek a "nagybevásárlások" az összes zsebpénzem kajára szórom ki...
Miért kontrollál ennyire a kaja? Miért nem tudom én(!) kontrollálni a kaját, miért nem tudom csak azt az 1 szelet csokit megvenni? Miért nem bírom abbahagyni az ilyen napokon az evést?
NEM KÉREK A MENJ EL PSZICHOLÓGUSHOZ, ORVOSHOZ hozzászólásokból, sem az olyanokból hogy "vegyél csak 1 szelet csokit" mert nem vagyok képes 1 szeletet venni... úgy érzem mintha elszakadna bennem a kontroll:(:( Mit tegyek?
Hagyd abba a koplalást, azonnal megszűnnek a falásrohamok. Adj magadnak időt: egyél normálisan minden nap normálisan, eleget, változatos kajákat, lakj jól, és ha megkívánod a csokit, egyél egy-két kockát. Ha pár héten belül (annyi idő kell!) nem tudsz megállni 1-2 kockánál, 1 péksütinél, hanem még mindig válogatás nélkül zabálsz, akkor sajnos meg kell értened, hogy csak szakember segítségével tudsz változtatni, akármekkora betűkkel is kéred ki magadnak. Ha nem látod be, akkor meg így jártál: kövér és beteg leszel, és ha tönkremegy a gyomrod, soha nem gyógyul meg teljesen.
Elég nagy vagy ahhoz, hogy ésszel felfogd ezeket.
Egy évig én is diétáztam, de én úgy, hogy minden nap betartottam és nem engedtem belőle. Most rendesen étkezem mert túl vékony voltam ami talán szépnek tűnhet de valójában beteg voltam mert éheztem... Szóval most eszek főtételt csokit mindent amit akarok, de néha újra azt érzem, hogy kövér vagyok és már nem bírom újrakezdeni a régi rendet ezért hánytatom magam... Szerintem ha v
alaki egyszer elkezdte nincs kiút... én már nem tudom mi lenne a jó, mert nem akarok kövér lenni, de éhezni se akarok :S az a baj hogy mindenki elveszti a kontrollt egy idő után, habár ismerek olyat aki betartja de idegbeteg és ingerült emiatt... nem tudom mi a megoldás de sokan járnak ugyanebben a cipőben :S
Azért vannak falásrohamaid, mert a szervezeted nem kapha meg azt, amire szüksége van. Mindenből kell enni, mértékkel, keveset, és minden nap. Jó, nyilván nem a csokira+péksütire gondolok itt, de ha nem csak almát ennél, meg víznapokat tartanál a többi napon, akkor nem is kívánnád annyira az édességet.
Legalábbis nekem ezt mondták...:) Hasonló gondjaim vannak/voltak, mint neked,annyi különbséggel, hogy a zabálások után késztetést érzek, hogy ki is hányjak mindent. Pszichológushoz járok, aki kifejezetten szakterülete a bulimia illetve az evési zavarok. Megértem, amit mond, felfogom, hogy azért zabálok, mert éheztettem magam, és utána azért éheztetem magam, mert zabáltam. De tenni ellene? Eddig nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!