Le szeretnék adni egy pár kilót, de olyan éhes vagyok most :S Hogy bírjam ki?
Lefekvés előtt 2 órával még nyugodtan ehetsz valami könnyűt.
De ha most eszel egy kis joghurtot vagy túrót, vagy 1 főtt tojást, nem fogsz meghízni. :)
A válasz egyszerű, egyél :)
Csak nézd meg mit. Zöldségeket pl zsákszám eheted, alig van bennük kalória, viszont sok értékes anyagot, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak. Erre kellene átállnod, és akkor az nem fogyókúra lenne, hanem életmódváltás.
Én pár éve kezdtem el, azt eszem amit szeretek, nem vagyok éhes, fogytam tíz kg-ot, helyesebben a súlyom beállt az ideálisra. :)
Úgy kezdtem, hogy pl ha hús volt, akkor a rizs, vagy krumpliköret mellé tettem a tányérra zöldségeket is, pl paradicsomot, sárgarépát, párolt kelbimbót stb, de úgy, hogy a rizst feleztem, és a hiányzó részt pótoltam ki a zöldségekkel. Ez azért volt jó, mert így nem azt éreztem, hogy megvontam magamtól valamit, hanem azt, hogy valami plusz jó dolgot eszem, hiszen volt a tányéron a megszokott köretből is. Ezen kívül leálltam a nassokkal, ill azt is helyettesítettem, pl nyers karalábéval, répával, almával. Aztán egész megdöbbentő volt, hogy egy idő után elkezdtem megszeretni a zöldségeket, amiket elötte nem igazán favorizáltam. Most már el sem tudom úgy képzelni az étkezést, hogy ne legyen benne valamilyen zöldségféle. Rászoktam a főzelékekre, a krémlevesekre is. Ezeket sem kedveltem elötte túlzottan, és pluszpoénként a súlyommal sincs gondom. mindezt kalóriaszámolgatás, óranézegetés nélkül értem el.
Drukkolok :) Mindig azt tartsd szem elött, hogy egészséges kaját szeretnél enni, így kizárt hogy olyat válassz vásárláskor ami nem jó ötlet. Nem kell kizárni semmit, én sem teszem. Pl sütizem, de ez is a helyére került. Régen pl sütit étkezés helyett ettem, aztán fél óra múlva éhes voltam, és ettem főtt kaját. Most is eszem sütit, de sosem akkor ha éhes vagyok, mindig étkezés után, és mivel akkorra már jóllaktam, csak egy kis szelet sütit tudok megenni jóízűen, és akkor az nagyon jól is esik. Ezzel ki van zárva, hogy éhesen felfaljak egy fél tálca krémes sütit, attól az egy kis szelettől, meg lehetetlen elhízni kiegyensúlyozott táplálkozás mellett.
Meg ha így fogod fel, hogy te most váltasz, és egészségesen táplálkozol, nem lesz ott a stressz, hogy hetente x kilót kell leadni, vagy hogy ott motoszkál a fejedben a kúra szó, és úgy érzed, hogy sanyargatod magad, vagy a bűntudat, mert mertél enni egy szelet csokit, vagy akármit. Ez egy folyamat, és hosszútávon eredményesebb, könnyebb is szerintem, mintha kúrát csinálnál, vagy diétáznál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!