A hánytatás akkor is elfogadhatatlan, ha?
Az kérdés elméleti!
A bulimiás betegek ugyebár pukkadásig tömik magukat kontrollálhatatlanul, majd bűntudatuk lesz és mindent kihánynak. Egy idő után már minden kis falatot, míg végül a hányás is automatikussá válhat. Ez egy nagyon súlyos mentális betegség, ez eddig tiszta sor.
De mi van akkor, ha valaki megkíván valamit a diétája alatt amit amúgy nem ehet, és tudatosan, tervezetten megeszi majd "kidobja"? Pl. teszem azt fél éve nem evett mondjuk palacsintát, anyuka süt, a fogyózó pedig kivételesen jól bezabál belőle, de utána rögtön ki is üríti magából? Egyszerűen mert hiányzott az íze, és amúgy soha máskor ilyet nem csinál, nem hány kényszeresen.
Azon gondolkozom, hogy ez szerintem nagyon határeset, valahol a ravaszság és betegség mezsgyéjén...
Ti mit gondoltok erről? Nagyon drasztikusan kell venni ezt a hányás dolgot, vagy kicsit túl van lihegve a téma, és ilyen esetekben például elmegy megoldásként arra, hogy "kecske is, káposzta is"?
Nem kezdem :) Régen csináltam ezt havonta 1-2 alkalommal, amikor tényleg valami nagyon finom dolog volt itthon, de egész egyszerűen undorodtam magamtól amiért ilyet teszek, szánalmasnak gondoltam és éreztem magamat. Úgyhogy abbahagytam. Ennek már 2 éve, csak szoktam rajta filozófálni csak úgy, a semmibe. Unatkoztam este és gondoltam megkérdezem az itteniek véleményét.
Azóta egyébként komplett életmód váltást csináltam, nem éhezem, edzem és már 55 kiló vagyok 62 helyett, november óta :)
Örülök, hogy nem csinálod már. Valóban határeset havi 1-2 alkalommal, de szerintem itt kezdődik el a bulimia és aki belelovalja magát, az nem tud megállni havi 1-2 alkalomnál. Sajnos én is szenvedtem bulimiában, én is csak pár alkalommal kezdtem és sose zabáltam be sokat. Minimálisakat ettem, de attól is bűntudatom volt. A havi 1-2 alkalomból napi 1-2 alkalom lett. Szóval veszélyes dolog szerintem.
Aztán én is életmódot váltottam, rendszeres edzés, futás, ésszerűen megtervezett táplálkozás és boldog vagyok. Most már eszembe se jut ez a butaság.
Utolsó: ez nem bulimia, hanem anorexia - hisz nem eszed meg.
Kérdező: én is így kezdtem (sokat ettem, könnyebbüljünk meg), most már van, h napi 2-3 hányás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!