Milyen veszélyekkel jár a hánytatás?
Ez az egyik legártalmasabb "fogyókurás módszer". keress rá a bulimia címszóra és mutasd meg neki.
15kg-t lefogyni egy jó diétával 4 hónap. Ha nem fogy, akkor a kajálása rossz. Nem hányni kell, hanem jó étrendet csinálni/csináltatni.
Ne haragudj, én ezt nem tudom megérteni, 15kg az semmi...
én 15 évesen kerültem bele az egészbe.. kb másfél-két évig csináltam. a fogaimat nagyon megviselte, 3 hónapig járhattam miatta fogorvoshoz, legalább 8-at tömni kellett, be is sárgultak. néha volt már olyan, hogy beszélni alig tudtam, annyira fájt a torkom, ahogy kimarta a gyomorsav.
pszichológushoz is küldtek miatta, de az nem sokat ért. csak a család néhány tagja tudott róla, próbáltak lebeszélni, fenyegetni, de nem hatott. egy igazi barát nagyon sokat tud segíteni (szóval nagyon jó, hogy mellette állsz :))
tényleg próbáld meg eltéríteni ettől az úttól, még mielőtt jobban beleesik, mert abból a napi egyből napi 2-3 (nekem volt 5 is) lesz, és egyre rosszabb, és nehezebb leállni.
vigyázz rá, és sok sikert neki :)
A jó diéta azt jelent, hogy ha zsírcsökkentés a cél, akkor napi 5-6 kis étkezés, minden étkezésben szénhidrát és fehérje. Testsúly kg-onként kell 2g fehérje, és 2g szénhidrát. Ezt kell kiszámolni, majd elosztani 5-6 részre naponta. A szénhidrátot csökkenteni kell 2 hetente 10%-kal.
Jó fehérjéket kell enni: pl. csirkemell-pulykamell sonka, vagy roston, sovány túró, roston hal.
Jó szénhidrátok: Natúr zabpehely, alacsony kalóriatartalmú zöldségek és gyümölcsök, barnarizs.
Semmi finomított cukros kaja, semmi cukros üdítő, semmi zsíros dolog, semmi félkész-kész kaja.
Sok folyadék, főleg víz.
Ennyi a titok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!