Mennyit kell futnom?
Figyelt kérdés
Szóval azt tervezem, hogy hétfőtől elkezdek futni. Van egy futópálya tőlem nem messze, ott tudom mérni, hogy mennyit futottam. De szeretnék a későbbiekben a szabadban is futni, de ott nem tudom mérni a távolságot, szóval mennyi ideig kéne szabadban futnom? Pluszban tudnátok még tanácsot adni, hogy milyen tempóm legyen, mire figyeljek oda, mennyit fussak (távban is és időben is)? Heti 4x szeretnék futni, hogy tudjon a szervezetem mellette regenerálódni is. És ugye ettől a combom vékonyabb lesz és fogyni is fogok? (persze a futás mellett az étkezésre is megpróbálok odafigyelni) Köszönöm a segítséget! :)2012. márc. 11. 15:59
1/7 anonim válasza:
Nem kell a pálya. Olyan tempóban fuss, amit bírsz kb. 30 percig. Persze lehet 20 vagy 45 perc is, ahogy jólesik. Azt jól teszed, hogy nem akarod kikészíteni magad.
2/7 anonim válasza:
Az előzővel nem értek egyet. Ne fuss olyan tempóban, ahogy bírsz. A kezdő futók általában gyorsabban futnak, mint ahogy azt kellene. Ennek az a következménye, hogy elmegy a kedved tőle, vagy izmot építesz. A túl gyors futás ugyanis inkább izmot épít, mint fogyaszt. Kocogni kell, és legalább 45 percet. Persze az elején nem biztos, hogy bírod a 45 percet. Az első futásánál addig kocogj, amíg bírod. Nézd meg mennyi ideig bírtad, és minden héten emeld 5 perccel. Ha fogyni szeretnél, akkor az étkezésre nem megpróbálni kell figyelni, hanem igenis teljesen átszervezni az étkezéseket. Ahhoz, hogy fogyj 70%-ban az étkezési szokásaidon kell változtatni, és csak 30% a sport.
3/7 anonim válasza:
Én sem értek egyet az elsővel.Olyan tempóban kell fuss,hogy ne fáradj csak egy kicsit.Futás közben jól kell érezned magad,fontos,h tudd nem szabad nagyon fáradni mert akkor nem zsírt égetsz.Van egy oldal ahol pontosan megvan,h számolhatod ki,h mennyi kell legyen a pulzusod futás közben ha zsírt égetni akarsz.Ha megtalálom linkelem.De addig is annyit mondok,hogy kezdésnek fuss fél órát,nem számít milyen lassan,a lényeg,h kocogj és ne fáradj csak 1 kicsit.Annyira fáradj,h 30 perc után úgy érezd,h még tudnád folytatni.Előtte melegíts be,hogy készítsd fel magad a futásra,majd utána néhány fekvőtámasz,felűlés,lényeg,h izomerősítő gyakorlatok.Én is nemrég kezdtem el,én stopper órával mérem az időt.Apukám már ért ehhez mert rég csinálja nekem is ő mondta el amit most én neked.
4/7 anonim válasza:
Igen,azt még elmondanám,amit az előző,h lassanként növelheted a futás idő hosszát,nem 30 perc hanem 40 és így tovább.Amúgy szerintem heti 3 ilyen edzés elég.Én heti 2x csinálom ami kb 45-60 perc bemelegítéssel.És heti 2x 1 óra pilatesre járok ami alakformálásra jó,(mellette diétázok kalóriákat számolva.)
5/7 tomika0078987 válasza:
Hát én kb 4 éve futok. Bár ez benne van hogy én focizok is. hát én naponta 19-20 óra fele szoktam lejárni futni ezt neked is ajánlom. Hát ez igazából tőled függ! Hogyha elmész futni akkor fokozatosan kell csinálni pl: első héten lefutsz 1 km-t a második héten 1,5 km-t és így fokozatosan. Persze ha nem bírod akkor lassabb tempóba!!! És ha fogyni akarsz akkor a futás nagyon jó! És még ajánlom a Konditermet.:) Remélem segítettem:)
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek! :)
2012. márc. 15. 13:25
7/7 anonim válasza:
Itt az oldal,megtaláltam:) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!