Milyen anyagcsere gyorsítókat ismertek? Az a baj, hogy lassú az anyagcserém, így ennek (is) köszönhetően az évek folyamán felszedtem 15kg-ot. (na meg a lustaság)
most azt csinálom,hogy : naponta 1 liter zöldtea, kaja előtt almaecet vízzel, és kaja után meg 1 pohár citromos víz.
Van még valami ötlet?
tipp?
Ha lehet olyanok írjanak,akik 100%ig megvannak győződve h használt, vagy próbálták stb.
előre is köszi.
L-Karnitin, ha lehet akkor folyékony. Persze edzés előtt.
Ha sok rostot eszel (gyümölcsök, zöldségek, zab!!!! ez utóbbi nagyon fontos) és sok vizet iszol az is gyorsítja az anyagcserét.
Én is ezzel küzdöttem, amig nem kezdtem el sportolni.
Én is lassú anyagcseréjű vagyok, ez az alakatomból is adódik, és sajnos az olyanok mint mi már eleve 15% al kevesebb tiroidtermeléssel rendelkeznek, ami tovább súlyosbítja a problémát, de erre is van megoldás:
Előbb a természetes módszerek:
Az anyagcserét gyorsító természetes módszerek:
- Napi 5-6-7x étkezés /én is lassú anyagcseréjű vagyok, ez már magában úgy felgyorsítja az anyagcserémet, hogy cska na, és akkor még nem is sportoltam, meg edzettem semmit/,
-Súlyzós edzés,
-Aerob edzés,
-Rostok, és a makrotápanyagok helyes bevitele
-Megfelelő folyadékbevitel, ami 20kg/liter, tehát 4 liter egy 80 kilós embernek, naponta
-Megfelelő napi multivitamin bevitel,
Szerek:
-Pörgetők, stimuláns zsírégetők és anyagcserefokozók, ezek annyit nem használnak, felnyomják a vérnyomásod és a pulzusod, testhőmérsékleted is megemelik egy fél fokkal, de annyit nem használ, mint amennyibe kerül, tudom használtam ilyet,
Zsírégetésre L-CArnitine, sőt tejsavfelhalmozódást is késleleteti, edzés előtt nyomhatod, ahogy írták helyesen.
Ezekkel már egy nagyon jó anyagcserét érhetsz el, ha így se menne, akkor orvos és teljes vérvételes, hormonvizsgálat, pajzsmirigyfunkciókat is beleértve.
Ha még profibb akarsz lenni, figyelsz a napi szénhidrátbeviteled magas és alacsony GI értékeire, napközben alacsony GI menjen, edzés után mehet magas vagy közepes GI, ha ezt betartod akkor mégjobb, mert nem fogja a szénhdirát drasztikusan dobálni a vércukorszinted /persze a többi összetevő is fontos, amit a CH hoz hozzáeszel pl alacsony GI kaja zabpehely, magas GI jű kaja pl banán közepes GI-t eredményez/
Sőt ez azért is jó mert ritkábban leszel farkaséhes, ami diétában nagyon nagy előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!