Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik mozgásforma...

Szerintetek melyik mozgásforma jobb nekem?

Figyelt kérdés

Van egy elliptikus trénerem, amivel úgy szoktam edzeni, hogy egyik nap 60 percet tekerek közepes tempóban, másik nap pedig 30 percet de azt intervallumosan (fél perc gyors, 1 perc lassabb - ez 20 perc, előtte utána 5 perc közepes tempó)

Ezek mellett még tornázok is minden másnap.

Fogyni már csak 2 kilót szeretnék (ezt ugye diétával), mert 8at már leadtam.

De nem vagyok megelégedve az alakommal, ezért gondoltam az edzésen változtatni. Szerintetek melyik a hasznosabb ebben az esetben? a 60 perces lazább, amibe ugyan elfáradok de inkább unalmas..., vagy a 30 perces intervall, amiben rendesen le szoktam izzadni (igazság szerint szivesebben is csinálom a rövid időtartam miatt). ??? Ez a kérdésem. jó hosszú lett! :D Szóval? szerintetek? esetleg más ötlet, tanács?

2012. márc. 4. 22:49
 1/2 *gin* ***** válasza:

mindenképp az intervall. ha már fogytál, akkor a szervezeted hozzászokott a lazázáshoz, a másik meg az, hogy amikor kisebb ellenállással hajtod az ellipszis trénert, szinte a lendület visz tovább, nem a tényleges izommunka.

A 60 perces cuccolással igaz elégethetsz akár 4-500 kcalt is, míg az intervallum alatt kb. 2-300at, DE intervallumos edzés után durván beindulnak a testedben a dolgok, és a köv. kb. 24 órában felpörög az anyagcseréd, azaz nyugalmi helyzetben is több kcalt égetsz, mint máskor.

a másik pedig, hogy a váltakozó terhelés miatt a szervezeted nem tud hozzászokni, míg a sima 60 percnél egyre többet, vagy egyre gyorsabban kellene tekerned, hogy "meglepd" a szervezeted és nagyobb mértékű energialeadásra kényszerítsd.

nem is értem, miért nem csinálom én is a futással :D mondjuk nekem kis izomból fogyás is a cél (tudom, tudom, de nem kérdeznétek ha látnátok milyen férfias röpis combjaim vannak :D), úgyhogy nem tudom :/ bocsi a sok szövegért :D

2012. márc. 5. 01:04
 2/2 A kérdező kommentje:

:D köszi a választ! Én is inkább az intervallra szavaszok! :)

De jöhet még tipp, ötlet!

2012. márc. 5. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!