Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek nem durva így...

Szerintetek nem durva így fogyókúrázni? (Mást nem nagyon tudok már csinálni)

Figyelt kérdés
Nem vagyok túlsúlyos, 166cm 69 kiló, de azért az a 4-5 kilócska felesleg még mindig ott van és akár hiszitek akár nem, már vagy 2 éve nem tudom leadni.. Pedig nagyon igyekszem. Idáig azt csináltam, hogy napi 10 km-t lesétáltam. (Sajnos nagyon intenzív mozgást nem tudok folytatni, mert asztmás vagyok de a hosszútávú séta nem megerőltető) és ezen a naponta megtett hosszú sétán kívül még alig ettem. Csak virslit, a lehető leg zsírszegényebb ételeket, vacsorázni nem vacsoráztam,csak ebédeltem, reggelizni sem reggeliztem. Ráadásul szűztea kapszulát is szedtem, amitől elvileg jobbnak kellett volna legyen az anyagcserém, de nem nagyon hatott csak pár napig. És ezt csináltam hónapokon keresztül szinte feleslegesen, egy vagy két kilót fogytam talán..De most sokkal durvábban csinálom. Nem mozgok le annyit, viszont egész nap nem eszem semmit..Reggelire meg iszom egy 3 decis diétás italt, és egész napra ennyi. Ebben egyedül az a 3 dl tej lehet hizlaló, semmi más, de még azt is lemozgom. Anya attól fél, hogy átesem majd a ló túlsó oldalára és a végén anorexiás leszek és nem fogok enni semennyit, pedig egyáltalán nincs ilyen szándékom csak egyszerűen nem tudok mér mit csinálni, hogy megszabaduljak attól a pár kilótól. Nem akarok én csont sovány lenni, de duci sem. Sőt, a párom sem szereti a nagyon vékony lányokat ezért még ő miatta sem fogynék le annyira. Szerintetek, folytassam ezt a fajta "fogyókúrát" vagy térjek át valami másra?
2012. febr. 22. 07:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Rendben, még csak annyit, hogy ha azért vagyok őrült, mert nem hagyom, hogy egy betegség uralkodjon rajtam akkor vállalom.

Amúgy, hogy ne offoljak. Ez nem megoldás, hogy nem eszel. Enni kell, mert abból nyersz energiát, ha egész nap csak az ágyadban fekszel és nem mész sehova, akkor is szüksége van a szervezetednek a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokra.

A kapszulákat, fogyi teákat, fogyókúrákat felejtsd el. Halottnak a csók - mindegyik, kivétel nélkül.

A megoldás rém egyszerű át kell térni az egészséges táplálkozásra. Már most anorexiás vagy, csak még a kezdeti fázisban (tudom miről beszélek, 15 évesen még nekem sem volt több eszem, szóval tapasztalat). Most még ennek megálljt tudsz parancsolni, és most tedd meg ha nem akarsz kórházba kerülni. Ezzel csak azt éred el, hogy izomból fogsz fogyni, de a zsír megmarad. Ezt szerintem te sem szeretnéd.

Reggelire egyél nyugodtan szendvicset, csak ne fehér kenyérből. Uzsira valamilyen gyümölcs. Ebéd legyen mondjuk grillezett csirkemell szelet zöldség salátával. A salátába azt teszel amit csak szeretsz. Ugyanis zöldségeket ehetsz bátran. Amúgy is jön a jó idő egyre több finom zöldség közül válogathatsz. Vacsorára pedig egyél rántottát, tükörtojást, főtt tojást szintén zöldségekkel. Vagy halat. A valódi tartós fogyás esetén nem kell koplalni, finomakat lehet enni, csak jól meg kell válogatni. De beszerezhetsz fehérje shaket is, ez kiváló vacsira, és elősegíti azt is, hogy ne izomból fogyj. (főleg ha mellé mozogsz is)

Az, hogy sétálsz az kevés sajnos. Ha tényleg ennyire tartasz az asztmádtól akkor kérj a szüleidtől egy szobabiciklit, már elég olcsón is lehet kapni és sokkal hatásosabb mint a séta, és mivel ehhez nem kell állóképesség ezért az asztmádat sem fogja előhozni. Vagy járj el úszni, ezt pl kifejezetten javasolják minden asztmásnak. Figyelj a vitamin bevitelre (én ezt pezsgőtablettával oldom meg).

Nem tudom mióta koplalsz, de az majdnem biztos, hogy ha elkezdesz normálisan étkezni elkezdesz hízni is. Ez koplalás után törvényszerű, nem tudod elkerülni. De ez ne vessen vissza, mert ha ettől függetlenül egészségesen eszel és tartod a kalóraideficitet akkor fogyni fogsz. Heti - most figyelj, mert ez fontos - fél ill. 1 kg fogyás az egészséges. Ha ennél többet fogysz azt tuti, hogy izomból fogytad, és akkor át kell gondold az étkezésed mennyiségét.

2012. febr. 23. 10:30
 12/12 A kérdező kommentje:
Ez a válasz már sokkal inkább ad jó tanácsokat nekem, mint az asztmás, úgyhogy köszönöm. Az egészségesebb étrendet követem, a 'koplalást' csak 3-4 napja csináltam, de akkor befejezem.
2012. febr. 23. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!