Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek nem durva így...

Szerintetek nem durva így fogyókúrázni? (Mást nem nagyon tudok már csinálni)

Figyelt kérdés
Nem vagyok túlsúlyos, 166cm 69 kiló, de azért az a 4-5 kilócska felesleg még mindig ott van és akár hiszitek akár nem, már vagy 2 éve nem tudom leadni.. Pedig nagyon igyekszem. Idáig azt csináltam, hogy napi 10 km-t lesétáltam. (Sajnos nagyon intenzív mozgást nem tudok folytatni, mert asztmás vagyok de a hosszútávú séta nem megerőltető) és ezen a naponta megtett hosszú sétán kívül még alig ettem. Csak virslit, a lehető leg zsírszegényebb ételeket, vacsorázni nem vacsoráztam,csak ebédeltem, reggelizni sem reggeliztem. Ráadásul szűztea kapszulát is szedtem, amitől elvileg jobbnak kellett volna legyen az anyagcserém, de nem nagyon hatott csak pár napig. És ezt csináltam hónapokon keresztül szinte feleslegesen, egy vagy két kilót fogytam talán..De most sokkal durvábban csinálom. Nem mozgok le annyit, viszont egész nap nem eszem semmit..Reggelire meg iszom egy 3 decis diétás italt, és egész napra ennyi. Ebben egyedül az a 3 dl tej lehet hizlaló, semmi más, de még azt is lemozgom. Anya attól fél, hogy átesem majd a ló túlsó oldalára és a végén anorexiás leszek és nem fogok enni semennyit, pedig egyáltalán nincs ilyen szándékom csak egyszerűen nem tudok mér mit csinálni, hogy megszabaduljak attól a pár kilótól. Nem akarok én csont sovány lenni, de duci sem. Sőt, a párom sem szereti a nagyon vékony lányokat ezért még ő miatta sem fogynék le annyira. Szerintetek, folytassam ezt a fajta "fogyókúrát" vagy térjek át valami másra?
2012. febr. 22. 07:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
ha így sem fogysz,akkor az csak attól lehet,hogy a szervezeted még mindig megkapja a neki szükséges kalória mennyiséget az általad elfogyasztott ételekből-italokból
2012. febr. 22. 08:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azért nem fogysz, mert koplalsz.
2012. febr. 22. 08:51
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

...de azt tudod hogy a napi MINIMUM 1500-2000 (vannak, akiknek munkájuknál és testalkatuknál fogva 4000) kalóriára azért van szükség, hogy ne haljunk meg.

az életben maradáshoz kell.

2012. febr. 22. 09:03
 4/12 A kérdező kommentje:
Éhen nem halok, hiszen eszem, csak sokkal kevesebbet 1500-2000nél. Két naponta eszem rendes főételt, más napokon csak ezt az étrend kiegészítő cuccot iszom. Ezen kívül sok almát eszem, szóval van valami a gyomromban, éhen nem halhatok..
2012. febr. 22. 09:46
 5/12 *gin* ***** válasza:

de láthatóan nem fogysz... szóval lehet mégis megérné az okosabbra hallgatni. ha én tudtam 10 kilót fogyni 1500 kalóriával, akkor senki ne mondja, hogy az ördögtől való dolog.

A "mindent kipróbáltam" és a "sehogysem fogyok" pedig nagyon jó önbecsapó szövegek arra, hogy miért is ilyen dagadt az illető. Mondjuk jó lenne kipróbálni egy normális, személyre szabott diétát (és nem a femináról nyúlni egy koplalókúrát), és betartani... mondjuk 3 hónapig. Nem 3 nap után bezabálni mert basszus még egy kilót se fogytam! tartani hónapokig, és meglesz az eredménye... csak sajna a legtöbb ember erre képtelen.

2012. febr. 22. 11:12
 6/12 anonim ***** válasza:

És még csodálkozol, hogy nem fogysz? Persze, hogy nem fogysz ha éhezteted magad.

Nem kezdek bele sokadszor, hogy hogy lehet lefogyni, nézz körül a válaszok között. Aczél, Gin és még sokan mások leírták már 100-szor, hogy lehet fogyni és, hogy nem. Na mint tapasztalod is, így nem lehet!

Amúgy az asztma nem kifogás. Én is asztmás vagyok mégis naponta egy órát futok. Az elején egy percet is alig tudtam lefutni, de meg kellett edzenem a tüdőm. (bár hozzáteszem, én is évekig kifogásként használtam, hogy "óóó én nem futhatok asztmás vagyok") De ha annyira nem akarsz futni, akkor ott a torna, a szoba bicikli stb. Van egy rakat olyan mozgásforma amiben egyáltalán nem akadályozhat az asztmád.

2012. febr. 22. 12:49
 7/12 Andizsuzsi ***** válasza:
Éhen nem halok, hiszen eszem - attól még éhenhalsz. Ha kevesebbet eszel, mint amennyire a szervezetednek minimálisan szüksége van, elkezd izmot bontani. És egyszercsak hopp- a szívizmod nem fog működni. Igaz, azt írják majd a papírodra, hogy szívizom elégtelenség, nem azt, hogy éhenhalás, de akkor már mindegy lesz.
2012. febr. 22. 15:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor majd jobban odafigyelek, többet eszem. Utolsó előttinek : Az asztma NEM játék! Fulladtál már be valaha, vagy csak vásároltál egy papírt egy orvostól? A séta ugyanúgy fogyaszt, de ha neki állnék órákat futni ahogyan te teszed, kórházban kötök ki. Az asztma nem mindenre kifogás, de tudod, az asztma sem mindenkinél egyforma. Van aki többet bír, van aki kevesebbet, van aki egyszerű párás időtől befullad! Ezt te nem tudhatod. Ha meg annyira oknak használnám az asztmám, meg se mozdulnék egész nap, csak koplalnék.
2012. febr. 22. 21:04
 9/12 anonim ***** válasza:

És mit is teszel? Koplalsz... na mindegy, nem ez a lényeg.

Most egy asztmás embernek próbálod elmagyarázni, hogy milyen komoly az asztma? Vicces.

Egy szóval sem mondtam, hogy holnap fuss egy órát. Elárulom neked, hogy a legelső alkalommal nagyjából 30 másodpercet futottam, az asztma gyógyszeremmel a kezembe, hogy ha gáz van ott legyen. (Befulladtam, de nem használtam a pumpát) Ezek után vagy 5 percet sétáltam, majd megint futottam 30 másodpercet, a második 30 mp után már nem fulladtam annyira, a harmadik 30 másodperc már egész jól esett, bár a levegővétel még mindig problémás volt. Többet nem is futottam az nap, ez összesen másfél perc, méterben kifejezve még röhejesebben hangzana. De nem adtam fel, és a tüdőm elképesztő gyorsasággal fejlődött. A harmadik alkalommal már a biztonság kedvéért sem vittem magammal a gyógyszerem, pedig akkor még mindig nem futottam le csak 1 perceket, de akkor már csak 2 percet sétáltam, az 1 perces futás között. És szépen lassan feltornáztam magam.

Nem őrült módjára kell elkezdeni futni. Amúgy apukám is asztmás, nálam sokkal jobban. És fiatal korában ő is probléma nélkül lefutott 10 km-t (most már csak azért nem teszi, mert elkopott a csípőcsontja - mielőtt belekötnél)

2012. febr. 22. 22:23
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, elmagyaráztam az asztmáról valamit NEKED, ahogyan te tetted nekem! Lehet, hogy veled így volt, de ez nem magyarázat arra, hogy minden egyes asztmás ember többet vagy kevesebbet bír el. Előfordulhat, hogy az én tüdőm is "edződne" de nem kockáztatok. Emellett, egy őrült vagy, had ne mondjam. Egyebek mellett ne offolj megkérlek, mert nem azt kérdeztem, hogy mit tegyek az asztmámmal.
2012. febr. 23. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!