Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Spining edzés bács-kiskun...

Spining edzés bács-kiskun megyében elérhető? Vagy otthonra lehet olyan gépet beszerezni? Ha igen, akkor kb. mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

15 éves, 160 cm és 65 kg-os lány vagyok. Szeretnék fogyni (szerintem 10kg pluszom van:( ). Szívesen meghallgatok egyéb tippeket is. De sokat olvastam, és ezt találtam a legmegfelelőbbnek, valamint legegészségesebbnek. :) A válaszokat előre is köszönöm!

(Az étkezésbe a nasikat teljesen kikellene iktatni?)

2012. febr. 17. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:

általános leírásra vagy kíváncsi?

spinning edzés lényegében normálisabb szobabiciklin van. nem? ilyet pár 10 000 forintból beszerezhetsz otthonra. a lényeg, hogy elég keményen tekernek, tehát a láb izmait (legnagyobb izomcsoportok) nagyon intenzíven használják.

én ajánlok még alternatívaként súlyzós edzést, küzdősport-harcművészet edzést.

az étkezés sokkal összetettebb, minthogy csak a nasikat kiiktatod, de sok esetben ha NEM viszel be plusz energiát nassolással, és elkezdesz többet edzeni, akkor fordul az energia mérleged és fogyni kezdhetsz.

sok esetben meg nem, mert pl. én nem nassolok, de annyit eszem étkezésről étkezésre, hogy elég nagy mennyiségű mozgás mellett sem fogyok. ez mind tudatosság kérdése.

tehát lehet pl. vissza kéne venned mondjuk az ebéd körítéséből is, töltelék krumpli-rizsből pár kanállal kevesebb elég, pluszba kis saláta, más zöldség.

és hasonlóan a többi étkezésnél is.

ezt lehet pontosan, szám szerint is követni, mint energia és tápanyag bevitel.

2012. febr. 17. 16:45
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :))

és még így utólag... mennyi idő alatt, mennyi a normális, tartós fogyás, ebbe a korban?:)

2012. febr. 17. 18:44
 3/4 anonim ***** válasza:

se 15 évesen, se 20 évesen, se később nem érdemes gyors fogyást erőltetni. neked még a fejlődésed utolsó éveiben okozhat kárt, ha túl keveset ennél, idősebb korban meg a meglévő egészséget rontaná le, tehát igazából kortól függetlenül kerülendő a túlzásba esés.

én azt látom, hogy 2 út van. az egyik egy életstílus, és arról szól, hogy sportot űznek a fogyásból, hízásból. mert a sport ezt követeli meg. ezzel együtt jár, hogy minden egyes megevett falatra oda kell figyelni.

a másik, az mértéktartásból áll, így semmi szigorú számolgatást nem igényel, de tudni kell nemet mondani a NAGY tányér ételre, a kidurranásig történő evésre, az étkezés utáni 2 desszertre.. stb.

mértékkel, ésszel táplálkozva jól el lehet érni hétről hétre ~fél kiló fogyást, ami NEM erőltet meg! ez azzal együtt működik, hogy nem állsz állandóan a mérlegen, nem várod mikor nem fogsz látszódni a tükörben (: mert egy laza, könnyed menetet hagysz a fogyásnak.

arra figyelni kell, hogy ha nincs meg egy lassú fogyás (erre írtam heti 0,5 kiló körülit) akkor akárhogy is, de visszább kell venni az evést.

meg lehet próbálkozni mindkettővel, én azt mondom érdemes kipróbálni hogy először elhagyod a cukros italokat, sütiket és ilyeneket, és akár már ezzel is lehet eredmény, de ezt senkinek sem ígérhetem meg.

emellett figyelsz rá, hogy 2 kenyér között 1 hús szelet helyett inkább 1 szelet kenyér 2 sonka + zöldség legyen, így tudatosan elkerülheted a tápanyag hiányt, és szépen beindulhat a fogyás.

meg úgy is edzel, tök jó lesz egy kemény edzés, ez így együtt biztos hogy szép, egészséges eredményt fog hozni.

2012. febr. 17. 18:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Akkor (kicsit már mától), de holnaptól ezekre teljesen odafigyelek! :) Várom már! :)
2012. febr. 17. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!