Hogyan válthatok életmódot?
IGen az előttem szólóval egyet kell értenem. Igaza van, viszont az, hogy a TV ben mit látsz, azt ne vedd alapul, egy olyan társadalomban, ahol az esti híradóban még a sporthírek is luxus /ez azért elárul sokmindent egy országról, nézd csak meg a lakosait, elhízás, alkoholizmus stb.. hogy hívják ezt?? hm megvan közizlés formálás, na az itt nincs, bocs az off ért/
hogy válaszoljak is,
Igen be kellene tartanod a diétát, ami legalább napi 5x étkezést jelent, mindenféle csodadiétás trükközés nélkül, azonban a sport elkerülhetetlen. Enélkül nagyon minimális lesz az eredmény, ami hamar a kedvedet veheti az egésztől.
Ha a térdeddel van gond, akkor elég ha szobabicaj /nem nehzedik rá az egész testsúlyod, mint amikor futsz/ és 110-130 az pulzus között egy óra, de az mindennap. Ez már elég. Két tényező van, vagy inzezív aerob mozgástól fogsz sok zsírt veszíteni, pl futás, vagy lassú mozgástól, mint pl az egy óra séta, vagy szobabicaj. Miért? az emberi zsírraktárak elég lassú, hosszútávú raktárak, így a test nem tudja őket gyorsan felszabadítani energiahiány következtében /ezért nem jó ha koplalsz/, csak a lassú mozgásnál van arra idő, hogy a zsírsejtek elégjenek sejtszinten is, és lebontódjanak ketonokká, zsírsavakká stb. Ehhez jó az aerob edzés, ha ezt még heti 2x könnyű súlyzós edzéssel is kombinálod /fitness dvdre, ülve a térded miatt/ akkor feszes lesz a bőrőd, nem nyúlik meg, nomeg lesz némi alakod is.
sok sikert!
Szia!
Én már 1 hónapja határoztam elmagam hogy egéségesen akarok lefogyni,ami azt jelenti nem eszek fehérkenyeret tésztákat rizset de viszont zöldséget gyümölcsöt és husit kefirt saját készítésű gyümölcs joghurtot eszek mindennap és mellette sok folyadék (én ált.vizet iszom vagy friss csafart gyümilevet)Az 1 hónap alatt kb 4kilóval vagyok könnyebb és apszolult nem szenvedek mindig finomakat eszek és jólérzemmagam.Ezt tudom neked is nagyon ajánlani.Szerintem ezzel én megtaláltam a fogyásomhoz vezető utat és az egéséges életet..Jó biztos van még rajta csiszolni valóm ezen a módszeren de rajta vagyok hogy jól csináljam.Mert én se szeretném vissza hízni a kilókat ha már egyszer sikerűl leadni....
Köszi szépen a tanácsokat! Nem gondoltam volna, hogy a séta is fogyaszt, mert másnaponta pár kilómétert mindig megteszek a térdem miatt, hogy ne tapadjanak le az izületek. Szóval ezzel nem lesz gond. Nagyon remélem, hogy kitartó leszek! Drukkoljatok!:)
Köszi még egyszer!
Annyival még azért módosítanám az irományom, hogy a séta fogyaszt ....egy ideig. Miután a szervezeted alkalmazkodik, a pulzusod nem emelkedik meg a séta hatására, így el kell kezdened futni, kocogni.
Az izületekről...
Amig nem szúr ropogás közben nincs nagy gond. Két dolog okozhatja elsősorban a térdbántalmakat. Nem megfelelő, vagy elégtelen bemelegítés. Vagy nem megfelelő futóciő. Nem megfelelő futócipő alatt azt értem, hogy minden paraméter jó, csak már régi, és a tompitórendszer felmondta a szolgálatot a ciőben. Ez 800km után bekövetkezik a lejgobb cipőknél is. Megoldás: csere.
A másik hogy aszfalton futsz és ott mégjobban kijönnek ezek a rossz cipőből fakadó tulajdonságok. TEhát terepre terepcipő, aszfaltra aszfaltra való, nomeg fontos, hogy támasztékos legyen és a futóstílusodnak megfelelő legyen cipő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!