Mi volt az a pont az életedben, amikor azt mondtad, "na, most elkezdek életmódot váltani"?
Nálam az, amikor eléggé elhíztam. Sose voltam vékony, de nem voltam túl kövér sem. Mindig volt rajtam pár kiló felesleg, amitől folyton megpróbáltam megszabadulni, hiába. Sokáig úgy próbáltam lefogyni, hogy mindent ettem, de csak mértékkel, de nálam ez nem nagyon működött. Ha egyszer ettem pár kanállal valami fincsi (persze hizlaló) kajából, akkor nem tudtam megállni, hogy ne tömjem degeszre magam belőle. :( Mondjuk ebben szerepe volt annak is, hogy a családom eléggé kaja-centrikus, anyu állandóan kínálgatott minden szarral, és amikor szedte a kaját, és mondtam, hogy elég, még rápakolt egy kanállal, aztán ha nem akartam megenni, jött azzal, hogy "ezért feleslegesen főztem, biztos szar, azért nem kell". Sütivel ugyanez. Minden hétvégén süti, ha nem kellett, akkor duzzogott. Így aztán a családi béke érdekében megettem mindet. Ez oda vezetett, hogy pár nap után mindig kudarcba fulladt a fogyókúra, úgy voltam vele, hogy "na most ezzel a zabálással elrontottam úgyis, akkor már mindegy, eszek tovább", így aztán ahelyett, hogy a pár kiló felesleget leadtam volna, inkább csak szaporodtak a kilók. Aztán egyszer csak azt mondtam, hogy ÁLLJ!, ez így nem mehet tovább. Elég szarul éreztem már magam a bőrömben. Akkor teljes életmódváltás, mindenféle egészségtelen kaja kitiltása az étrendből, mozgás stb. Eleinte nehéz volt, de megérte, mert így, hogy már egyáltalán nem eszek pl. édességeket, nem is kívánom. Szép lassan le is ment 25 kiló.
Bocsi a regényért. :)
10 éve a válásomkor 2 hét alatt 13 kg-ot fogytam (90-ről indultam), aztán mikor lelkileg összeszedtem magam, tudatosan elkezdtem sportolni, stb. 69-ig mentem le. Ezt tartottam kb 7 évig, aztán elkezdtem hízni. 90-re megint. Akkor - én marha - megcsináltam a 90 napost, lefogytam 12 kg-ot, majd 1 év alatt visszahíztam 15-öt, de olyan zsírdisznó lettem, hogy csak na. Idén áprilisban 87-et mutatott a mérleg, kifolytam a gatyáimból, undorodtam tükörbe nézni, akkor mondtam, hogy elég.
Heti 3x edzőterem, vagy futás 4-5 km, most egy hete már a közti napokon is itthon tolom DVD-re, eszméletlen jól érzem magam, és már -7 kg-nál tartok. (nem fogyózom, csak odafigyelek a kajára, nem eszem szemetet)
Köszönöm a válaszokat!:)
Kitartás mindenkinek, tök ügyesek vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!