Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mik azok a finomított szénhidr...

Mik azok a finomított szénhidrátok?

Figyelt kérdés
2012. febr. 2. 10:12
1 2
 11/13 Andizsuzsi ***** válasza:

Kedves 70 éves vegyész!

Ne tessék már nekem azt mondani, hogy a cukorrépából azért vonjuk ki a cukrot, mert a többi szar és egészségtelen, és csak az egészséges részét használjuk fel! Amúgy én semmire sem írtam, hogy jó-e vagy sem, tessék csak elolvasni újra az első hsz-t, arra válaszoltam, amit a kérdező kérdezett. Nem minősítettem.

2012. febr. 2. 12:26
 12/13 *gin* ***** válasza:

én csak azt tudom mondani, hogy ami mesterséges, az nem feltétlen egyenlő a rosszal.

ha kvázi reprodukálják a természetes anyagot valamilyen kiindulási anyagból azzal nincs semmi gond. a kész molekula ugyanis nem fogja tudni, hogy honnan származik :)

a "finomított" termékekről meg én is szívesen hallanék épkézláb magyarázatot.

2012. febr. 2. 13:38
 13/13 anonim ***** válasza:

egyébként

"Finomított szénhidrát az, ami nem természetes formájában kerül az asztalodra, hanem feldolgozás során keletkezik. Ilyen a fehérliszt, a cukrok (barna is!)."

"természetes forma", szó sem volt szó szintetikusságról, senki nem írta azt hogy ami szintetikus az nem jó, az lett leírva, hogy a különböző szénhidrátok (búza keményítője, répa szacharóza) letisztítva, tömény formában (azaz a növény, mag többi rostanyaga nélkül) magas glikémiás indexű.

2012. febr. 2. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!