Mik azok a finomított szénhidrátok?
Kedves 70 éves vegyész!
Ne tessék már nekem azt mondani, hogy a cukorrépából azért vonjuk ki a cukrot, mert a többi szar és egészségtelen, és csak az egészséges részét használjuk fel! Amúgy én semmire sem írtam, hogy jó-e vagy sem, tessék csak elolvasni újra az első hsz-t, arra válaszoltam, amit a kérdező kérdezett. Nem minősítettem.
én csak azt tudom mondani, hogy ami mesterséges, az nem feltétlen egyenlő a rosszal.
ha kvázi reprodukálják a természetes anyagot valamilyen kiindulási anyagból azzal nincs semmi gond. a kész molekula ugyanis nem fogja tudni, hogy honnan származik :)
a "finomított" termékekről meg én is szívesen hallanék épkézláb magyarázatot.
egyébként
"Finomított szénhidrát az, ami nem természetes formájában kerül az asztalodra, hanem feldolgozás során keletkezik. Ilyen a fehérliszt, a cukrok (barna is!)."
"természetes forma", szó sem volt szó szintetikusságról, senki nem írta azt hogy ami szintetikus az nem jó, az lett leírva, hogy a különböző szénhidrátok (búza keményítője, répa szacharóza) letisztítva, tömény formában (azaz a növény, mag többi rostanyaga nélkül) magas glikémiás indexű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!