Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mik azok a finomított szénhidr...

Mik azok a finomított szénhidrátok?

Figyelt kérdés
2012. febr. 2. 10:12
1 2
 1/13 Andizsuzsi ***** válasza:
Finomított szénhidrát az, ami nem természetes formájában kerül az asztalodra, hanem feldolgozás során keletkezik. Ilyen a fehérliszt, a cukrok (barna is!).
2012. febr. 2. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

Akkor a nyírfa cukor sem egészséges??


És lisztből -ha már muszáj- milyet használjak?

2012. febr. 2. 10:35
 3/13 anonim ***** válasza:

Tk. vagy graham liszt, összetételben a kettô ugyanaz végülis.

A nyírfacukorban lényegesen kevesebb a szénhidrát, mint a kristálycukorban. És jóval kevesebb kell belôle.

De ha bírod az ízét, akkor inkább Stevia, abban egyáltalán nincs.

2012. febr. 2. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Kérdező! Hogy kerül a fínomítás ténye meg az egészségesség ellentétbe nálad?A cukorrépában több tíz vegyület van amik egyáltalán nem egészségesek!És szükségtelenek is! Ezért kell azokat eltávolítani ha cukrozni akarok akkor nem adok szerves savat az ételhez ami a répában van.Olyan volna ez mintha a búzát mindenestül megőrölném pedig nekem a liszt ami a mag belseje kell.
2012. febr. 2. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

jah, a mag belseje kell. a vércukor szintedet meg majd a jóisten tartja kordában? basszus...


Kérdező, a 'nyírfa cukor' ugye a xillit vagy xilóz egy cukoralkohol. az emésztése lassú, sőt korlátozott. a testedben élő mikrobák számára egyébként még ennyire sem emészthető, sőt a szaporodásukat gátolja (ergó fogszuvasodás ellenes, és még torokfájásra is jó, bár én itt a tömény só oldatra és az alkoholra esküszöm).


nem emeli meg jelentősen a vércukor szintet, viszont 'nagy' mennyiségben a lassú emésztődése miatt hashajtó hatású.

2012. febr. 2. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Az első hozzászólónak meg annyit más kivonni valamit sok felesleges anyag közül és más előállítani.A rápából a benne levő cukrot kivonjuk mivel sok felesleges és egyáltalán nem jó anyag van benne.Előállítani cukrot a kukoricakeményítőből állítunk elő ami attól még nem lesz egészségtelen.Az élő szervezetekben is zajlanak vegyi folyamatok, az egy totális félremagyarázása a kémiának hogy ha az ember vegyi folyamat alá vet valamit az csak rossz lehet.Akkor nem lennének gyógyszerek rengetegen halnának meg olyan betegségekben amik pár napos gyógyszerszedéstől gyógyul.
2012. febr. 2. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi Aczél!:)


Szóval, most rendeltem nyírfa cukrot. Leg.köz kipróbálom ezt a Steviát.

Arról mit gondolsz?

2012. febr. 2. 11:59
 8/13 anonim ***** válasza:
Tudod Aczélkám én 70 éves vegyész vagyok te látom nem vagy épp izmos kémiából, most magyarázzam neked hogy mellélődözöl?
2012. febr. 2. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

kérlek segíts, ha tudsz!

de minden irónia nélkül, ha csak azt leírnád hol tévedtem, már segítenél. nyilván nem csak nekem, hanem itt a téma olvasóinak is!


köszönöm.



Kérdező: stevia, valami édes növényből kivont vegyület. elvileg 'jó'. én azért hallottam olyat élelmiszerkémia előadáson, hogy az édes ízre a szervezet vár egy bizonyos tápanyag bevitelt, cukrokat (mint ugye a gyümölcsök fogyasztásakor ez van). na most, nem biztos hogy a különböző édesítő szerekkel megtéveszteni a testet az annyira jó dolog, deeee.. azt mondom inkább steviázz mint (sajnos megkérdőjelezhető élettani hatású) édesítő szereket vagy tömény cukrot egyél.

2012. febr. 2. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

lehet hogy a xilózról nem írtam mindent tökéletesen, mert nem a szakterületem, de szívesen tanulnék róla okosságot, tényleg.


de a cukorról meg ne beszéljünk már úgy, hogy a cukorrépából ki van vonva, meg van tisztítva a fölösleges anyagoktól..

igen, a cukros sütemény szempontjából, avagy élelmiszer technológiai szempontból a szennyeződésektől van megtisztítva. én élelmiszeres vagyok, de azt mondom "és ez kit érdekel?"

úgy csinálunk, mintha vegytiszta cukorra, meg cukros süteményekre szükségünk lenne. mi lenne finomított cukor nélkül? nem lenne kóla meg torták? :) ejj ejj..

2012. febr. 2. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!