Mik azok a finomított szénhidrátok?
Akkor a nyírfa cukor sem egészséges??
És lisztből -ha már muszáj- milyet használjak?
Tk. vagy graham liszt, összetételben a kettô ugyanaz végülis.
A nyírfacukorban lényegesen kevesebb a szénhidrát, mint a kristálycukorban. És jóval kevesebb kell belôle.
De ha bírod az ízét, akkor inkább Stevia, abban egyáltalán nincs.
jah, a mag belseje kell. a vércukor szintedet meg majd a jóisten tartja kordában? basszus...
Kérdező, a 'nyírfa cukor' ugye a xillit vagy xilóz egy cukoralkohol. az emésztése lassú, sőt korlátozott. a testedben élő mikrobák számára egyébként még ennyire sem emészthető, sőt a szaporodásukat gátolja (ergó fogszuvasodás ellenes, és még torokfájásra is jó, bár én itt a tömény só oldatra és az alkoholra esküszöm).
nem emeli meg jelentősen a vércukor szintet, viszont 'nagy' mennyiségben a lassú emésztődése miatt hashajtó hatású.
Köszi Aczél!:)
Szóval, most rendeltem nyírfa cukrot. Leg.köz kipróbálom ezt a Steviát.
Arról mit gondolsz?
kérlek segíts, ha tudsz!
de minden irónia nélkül, ha csak azt leírnád hol tévedtem, már segítenél. nyilván nem csak nekem, hanem itt a téma olvasóinak is!
köszönöm.
Kérdező: stevia, valami édes növényből kivont vegyület. elvileg 'jó'. én azért hallottam olyat élelmiszerkémia előadáson, hogy az édes ízre a szervezet vár egy bizonyos tápanyag bevitelt, cukrokat (mint ugye a gyümölcsök fogyasztásakor ez van). na most, nem biztos hogy a különböző édesítő szerekkel megtéveszteni a testet az annyira jó dolog, deeee.. azt mondom inkább steviázz mint (sajnos megkérdőjelezhető élettani hatású) édesítő szereket vagy tömény cukrot egyél.
lehet hogy a xilózról nem írtam mindent tökéletesen, mert nem a szakterületem, de szívesen tanulnék róla okosságot, tényleg.
de a cukorról meg ne beszéljünk már úgy, hogy a cukorrépából ki van vonva, meg van tisztítva a fölösleges anyagoktól..
igen, a cukros sütemény szempontjából, avagy élelmiszer technológiai szempontból a szennyeződésektől van megtisztítva. én élelmiszeres vagyok, de azt mondom "és ez kit érdekel?"
úgy csinálunk, mintha vegytiszta cukorra, meg cukros süteményekre szükségünk lenne. mi lenne finomított cukor nélkül? nem lenne kóla meg torták? :) ejj ejj..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!