Hogyan tudnám száműzni végleg a finomított lisztet?
nem veszel. egyébként mihez használsz lisztet? kenyeret lehet sütni tk lisztből.
sütiket .. na ne már.
sütőipari termékeket egyszerűen fölösleges megvenni, gondolok itt az összes édes akármire, ami fehér lisztből van.
főzeléket nem csinálsz
Dehogynem. Őrölt zabpehellyel, saját zöldségével turmixolva, tk. liszttel remekül lehet sűríteni.
*Nem panírozol, nem rántasz, és nem habarsz semmit sem ezentúl, főzeléket nem csinálsz, párolsz, sütsz kevés oliva olajon minden húst, esetleg főzöd. Kenyér helyett telj. kiörlésűt eszel,
Kérdezném, hogy ha lehet venni telj. kiőrl. kenyeret, akkor miért nem lehet panírozni, rántani, habarni ugyanúgy telj.kiőrl. liszttel. CSak mert én ezt csinálom.
Egyedül sütésre (süti) nem alakalmas önmagában (csak keverve, vagy úgy se, attól függ, miről van szó), meg nokedlit nem lehet csinálni belőle.
Egyébént ugyanolyan, semmi különbség, csak miután beleöntötted a rántást/habarást a kajába, jóval több ideig kell forralni, mint a fehér liszteset, mert nehezebben fő meg és lisztíze marad.
De valóban lehet kukoricalisztet is használni.
Azt azonban senki ne higgye, hogy kevesebb a kukoricaliszt és a telj.kiőrl. liszt kalóriatartalma, és hogy nem hízlal annyira.
Miért is akarod száműzni a fehér lisztet?
Ha azt hiszed hogy ez jobban "hízlal" mint a tk. vagy bármilyen más liszt akkor nagyon,de nagyon tévedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!