Miért van az, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér evése után is ugyanannyi idő alatt éhezem meg, mint a finomított lisztes után?
És ugyanígy vagyok a zabpehellyel. Ha reggelire azt eszem gyümölccsel, akkor 2 óra múlva már kopog a szemem az éhségtől. Ok, eszem egy almát, de az kb. fél órára elég :)
Nem úgy van, hogy tk. lisztes dolgok hosszabban eltelítenek?
Az előző válaszoló figyelmébe ajánlom az alábbi linket.
Meg még egy csomó mindent, ha beírjátok, hogy teljes őrlésű gabona. Az eredeti kérdésre nem tudom a választ, mert nem így kéne lennie, a teljes őrlésű alacsonyabb glikémiás indexű, tovább nyújt teltségérzetet. Nem kamasz vagy, akinek nagyobb az energiaszükséglete és ehhez képest túl keveset eszel?
Köszi a válaszokat!
100%-ban tk. lisztes kenyeret még nem láttam sehol, meg nekem sem sikerült abból még semmit sem sütnöm, mert nem kelt meg annyira, így gondolom mindenképpen kell hozzá finomított liszt is, csak nem mindegy, hogy mennyi. Nálunk a péknél úgy árulják, hogy tk. rozskenyér, jó tömör a belseje, még 3-4 nap után is ehető, ha néha megmaradna :)
De mint írtam, a zabpehellyel is így vagyok, egyszerűen nem laktat annyira, pedig úgy tudom, hogy pont azért lenne jó, mert lassan, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, mint a finomliszt és társai.
Akkor velem lehet vmi gáz, mert szénhidrát nélkül meg nem bírom, ehetek én bármennyi husit és zöldséget :)
Amúgy 3 hónap múlva 30 leszek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!