Valaki segítene? Semmi sem sikerül. Teljesen el vagyok keseredve.
Ma volt súly- és magasságmérés a suliban. 175cm és 104 kg vagyok. Tudtam, hogy van rajtam elég sok felesleg (meg izom is a kondizás miatt), de, hogy ennyit mutasson a mérleg. Az kiakasztó. Lényeg. Valaki mondd egy tökéletes fogyókúrát amivel májusig le adhatok legalább 30-40 kilót. Szeretnék nyárra tökéletes formában lenni. És mikor tükörbe nézek ne keseredjek el, hogy megint nem látszik semmi fejlődés. Alapból zavaró ennyi kilóval élni. De mostmár tényleg csak mások segtségében bízhatok. Tehát a cél 4 hónap -40 kiló. Tippek? Diéták? Ötletek? Bárkit szívesen meghallgatok és előre is köszönöm a válaszokat.
17/F
ha kondizol, akkor tisztában kéne lenned bizonyos a sporttal járó táplálkozási alapismeretekkel, nem?
ilyen a heti 1 kiló fogyás szálkásításkor. ha nem, akkor a builder.hu alapismereteit olvasgasd nagyon szorgalmasan! oda gyakorlatilag minden le van írva.
Májusig semmiképpen sem tudsz lefogyni 30-40 kg-ot. A heti egészséges fogyás mértéke (amikor a fogyás nagyrészt valóban a zsírból történik és nem izomból) max. heti 1 kg.
Ezzel számolva, ha mindent jól csinálsz (étkezés + kondi), májusig 14-15 kg-ot tudsz lefogyni. Ha ennél többet fogysz az izomból is fog menni. Ekkor bár a mérleg kevesebbet fog mutatni, de a tükörben a látvány nem. Ha türelmes vagy és ügyelsz a lassú fogyásra, a fogyás jórészt zsírból fog menni, így bár a mérleg többet fog mutatni, mégis látványra jobban fogsz kinézni.
Nem az számít, hogy a mérleg mit mutat, hiszen az mindent mér.
Fontos!! Ha fogyni akarsz, akkor a konditeremben a kardio edzésre (futás, bicikli, ellipszis gép, lépcsőzés stb.) helyezd a hangsúlyt (min. 30-40 perc). Zsírt égetni nem a súlyzós edzéssel kell, de azért az is fontos.
A fogyás legbiztosabb módszere a kalóriaszámlálás.
Talán hasznos volt a válaszom.
Ha fogyókúrázol nem az a fontos, hogy mennyit mutat a mérleg, hanem hogy mennyivel csökken a testzsírod. Ezt egy testzsírszázalék mérleggel tudod figyelemmel kísérni, érdemes venni egy ilyet, ha megengedheted magadnak.
Találtam egy elég jót a neten és épp le van értékelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!