Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha ma már csak ennyit eszek,...

Ha ma már csak ennyit eszek, akkor is el lesz cseszve a diétám?

Figyelt kérdés
Reggelire megettem a szokásos kajám, 10dkg zsírszegény túrót, 120g natúr joghurtot és 20g zabpelyhet. Aztán meg megettem egy fél szelet pizzát.Lemértem egy szeletet, és 25dkg volt.. Szóval ez enyhén sok volt reggelire.. Úgy terveztem, hogy ma ebédre csirkesalátát fogok enni(10dkg csirkemell, 5dkg uborka, 5dkg paprika, 5dkg paradicsom), vacsorára pedig 6 tojásfehérjét répával.
2011. dec. 31. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:

ez nagyon kevés lesz

ebédhez nyugodtan egyél rizst vagy főtt krumplit, főzeléket, több húst és zöldségeket

vacsorára 2db tojást egyél nyugodtan hozzá mehet a répa de ez vacsira kevés lesz, zöldséget, húst, ha maradt túró vagy joghurt azt is egyél nyugodtan

kisebb étkezéshez mehetnek a gyümölcsök

Egy jó tanács: NE MÉRD ÍGY AZ ÉTELEKET!!!

hidd el én is így kezdtem, most meg szenvedek. nem azt mondom hogy veled is megtörténik, és túlzásba fogsz esni de ha már így méricskéled az ételeket később is így fogod és egyre fogsz lejjebb zuhanni(én se hittem el)

most meg mindennap üvöltözik velem a családom, szörnyű ez érzés lett, alig merek valamit enni, ha eszek az is zöldség, gyümölcs egy kis hús, sonka vagy joghurt

165cmhez 40 kilo lettem, gondolhatod hogy nézek ki és milyen az egészségi állapotom....

te hány kilo és hány centi vagy?

(Bocsi, nem akarok beleavatkozni, csak gondoltam megosztom veled, ne ess az én hibámba nagy baj lehet belőle)

Boldog Új Évet!

2011. dec. 31. 10:23
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.Egyébként 158cm/46kg vagyok.Nem szeretnék sokat fogyni, de jó lenne egy keveset.

Neked is boldog új évet! Mondjuk nekem nem annyira lesz az, mert tegnap belázasodtam, valamilyen vírust elkaptam.Ma még nem voltam lázas, de remélem, hogy nem is leszek.

2011. dec. 31. 10:51
 3/6 anonim ***** válasza:
46 kilóbol hova akarsz fogyni?????
2011. dec. 31. 10:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha mindenki ennyit enne, még a Marsra is tudnánk kaját exportálni, és megszűnne az éhezés. De hagyjuk már, hogy egy kis plusz szénhidrát miatt "elcsesződik" egy diéta. Ez nem olyan, mint a kaja, amit ha elsózol, akkor ki lehet dobni.
2011. dec. 31. 10:58
 5/6 anonim ***** válasza:
pár nap alatt nem lehet semmit elrontani. ha beteg akarsz lenni, egyél többet, több növényt, c-vitamin kapszulát, és jobbulást!
2011. dec. 31. 12:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Amennyiben 1 napos diétát folytatsz, igen, elcseszted. Ha tartósan csinálod, akkor mi a kérdés?

Azért az érdekelne, miért szórod ki a tojás sárgáját. Csak szólok, hogy a sárgájában arányaiban több fehérje van, mint a fehérjében. De ha olyan jól megy nektek, hogy szórjátok ki a fél tojást hatosával... (Normális ember 2 egész tojást eszik meg.)

Az átlagban 55-60 g-os tojás 10-12%-a a héj, így az ehető tojástartalom kb. 50 g, melynek 2/3 része a tojásfehérje, míg 1/3-a a tojássárgája. A tojásfehérje kb. 90, a tojássárgája mintegy 50%- a víz. A tojás fehérjéi - kb. 40 fajta, melyek teljes értékűek - 18-féle esszenciális aminosavat tartalmaznak. A tojás 7 g-nyi fehérjetartalmának egy kicsit több mint a fele a tojásfehérjében, míg 44%-a tojássárgájában található.

[link]

Magyarul:

2/3 részben (a fehérjében) van 56% fehérjetartalom

1/3 részben (a sárgájában) van 44% fehérjetartalom

Tehát ugyanannyi fehérjében (a tojás 1/3-ában) csak 56/2=28% fehérje van. Te meg kiszórod a 44%-ot... gratulálok!

2011. dec. 31. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!