Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Főve nem jó enni a zöldségeket?

Főve nem jó enni a zöldségeket?

Figyelt kérdés
Mindig csak párolt zöldséget írnak. Én nagyon szeretem a zöldséglevest, sok főtt répával meg kelkáposztával, az nem jó? Persze tészta nélkül.
2011. dec. 30. 10:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Minél tovább főzöd, annál kevesebb benne a vitamin, tápanyag. Értelemszerűen a nyers zöldség a legjobb. Ez nem azt jelenti, hogy a zöldségleves rossz, csak kevesebb benne a "cucc".
2011. dec. 30. 10:13
 2/15 A kérdező kommentje:
De ha nem feltétlenül a vitamin miatt eszem, hanem mert diétás? Akkor ugyanolyan jó, nem?
2011. dec. 30. 10:20
 3/15 anonim ***** válasza:

*facepalm*

Ilyen nincs hogy DIÉTÁS. De ha már fogyózni akarsz, akkor a "fogyókúrában" megjelölt zöldségeket törekedni kellene nyersen elfogyasztani. Értsd: zsiradék, rántás nélkülien. Ha már arra mész hogy "de hát az is zőődség az nem gyó?:S" akkor már mennek a behelyettesítgetések, kifogások, jó lesz a csirkecomb a csirkemell helyett, a kis sült krumpli a rizs helyett, aztán a végén ott vagyunk, ahol a part szakad: sehol.

2011. dec. 30. 10:34
 4/15 A kérdező kommentje:

Na azt hiszem nem értem:D

Akkor most jó vacsorára főtt répát enni vagy nem? És ha nem, akkor miért nem?

2011. dec. 30. 10:46
 5/15 A kérdező kommentje:
És miért jobb nyersen? Nem hiszem, hogy főve több a kalória benne. A vitamin meg nem igazán érdekel, régen pizzát vacsráztam, abban sem volt több vitamin.
2011. dec. 30. 10:47
 6/15 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy a répában cukor is van? Nem csak a cukorrépban. :)

És mennyit mozogsz? Valami minimális mozgás nem ártana.

2011. dec. 30. 11:04
 7/15 anonim ***** válasza:

Nyugi, persze, hogy jó úgy is enni!

Ezt a diétázás-dolgot sem kell túlzásba vinni, egyik véglet sem jó! Egyél rendesen, normális adagokat, mozogj mellette! Nem kell folyton azzal foglalkozni, hogy jézusom, ez most két kalóriával több, mint amit megehetnék, meg úr isten, ebben cukor is van...

2011. dec. 30. 11:20
 8/15 anonim ***** válasza:

"A vitamin meg nem igazán érdekel, régen pizzát vacsráztam, abban sem volt több vitamin."

Ennyi ésszel ÉN minek törjem magam tovább? LOL

2011. dec. 30. 11:55
 9/15 anonim ***** válasza:

amíg az ember nem tudja hogy miért eszik, addig fölösleges úgy csinálni, mintha tudatosan táplálkoznál.

"De ha nem feltétlenül a vitamin miatt eszem, hanem mert diétás?"

akkor miért eszed? ha nem érdekel az ételek tápértéke, akkor ne egyél! szívesen elfogadom a kajapénzed, csak úgy megszokásból ne költsd el.

főzés közben több anyag oldódik ki a főzőlébe, mint pároláskor. persze meg lehet inni a főző vizet. nyers állapotban pedig több értékes növényi mikrotápanyag marad épen, mint hőkezelést követően. bár olyan háttérinformációk ismerete nélkül, mint a kövér emberek éhezése (azért kövérek sokan, mert tápanyaghiányuk van, és ezért csak esznek és esznek) tényleg nem tudom hogyan láthatod a világot, és a táplálkozás témát.

2011. dec. 30. 12:03
 10/15 anonim ***** válasza:
Jaj Aczél már megint jössz ezzel a bunkó, tudományos szövegeddel. Olyan hosszúak a mondataid, hogy fáj végig olvasni. Nem tudsz helyette valami csodabogyót, ami a csak a hasamról égeti a zsírt, hogy közben a mellem meg nő?
2011. dec. 30. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!