Súlyzózással lehet fogyni?
Mindennel lehet fogyni, ami kcal-t éget. Még a TV nézés is kcal-t éget, ha betartod a kcal-deficitet.
2011. dec. 27. 19:31
Természetesen nem mindegy az se, hogy a normál NBI-index az izomból áll-e össze, vagy zsírból. Azaz, mennyi a testzsír-%od.
2011. dec. 27. 19:32
3/13 anonim válasza:
Minden további nélkül lehet,különösebb étrendváltoztatás nélkül is.Természetesen nem fog 10 kilóktól megszabadítani azonnal,de drasztikus változásokat érhetsz el vele ha komolyan csinálod bár sok szempontból talán könnyebb az aerob edzéseket erőltetni ha a fogyás a célod.Én izomtömeg növelő-erő növelő edzéseket csináltam,alkalmanként átlag 1,5 óra kőkemény súlyzós edzés két edzésnap egy pihenőnap felállásban és relatíve szép eredményt értem el.Nem a fogyás volt amúgy a célom,az csak a velejárója volt.
2011. dec. 27. 19:54
4/13 A kérdező kommentje:
ZooleK milyen súlyzós gyakorlatokat végeztél ?
Lehet valamennyit.
Én is fogytam egy keveset, bár az arcomon elég jól látszik, én csak pár kilót emelgettem, heti egy-kétszer, és nem 1,5 órán át, hanem kb. 10 percen keresztül össz-vissz, mégis fogytam pár kilót.
2011. dec. 27. 20:24
6/13 anonim válasza:
Az első edzésnapon mell-bicepsz(3-3 gyakorlat)
A második edzésnap hát-tricepsz(szintén 3-3)
A harmadik napon váll-láb(ez is 3-3 gyakorlatból állt)
A hasazás az edzések végén jött volna,de többnyire elkummantottam.Ennek ellenére ment le a hasamból is szépen,az edzések előtt legkésőbb 3 órával ettem így volt erőm végigcsinálni viszont a zsírt is igénybe vette a szervezetem tápanyagforrásként(1-2 órával edzés előtt kéne enni állítólag). Edzés után fehérjét fogyasztottam az izomsejtek épülése végett,ez pótolta az elvesztett energiát is általában.Nem mellékes egyébként hogy a megnövekedett igénybevétel miatt a nagyobb,kidolgozottabb izmok bőven ellensúlyozzák ha nem kockás az ember hasa,bár most januártól a hasazást helyezem majd előtérbe már csak hiúsági szempontokból is:)
2011. dec. 27. 20:36
7/13 A kérdező kommentje:
ZooleK mennyi idő volt amíg a hatás látszott,és a csipőről is visz le zsírt ?
8/13 anonim válasza:
Kb fél év után már látható volt a változás.Kicsit soknak tűnik,de egy idő múlva úgyis életformává növi ki magát:)
Mindenhonnan megy le zsír,a csípőről is.Amúgy a shop.builder.hu oldalról tudsz edzésterveket,gyakorlatokat nézni magadnak,nagyon jól vannak illusztrálva.
2011. dec. 27. 20:59
9/13 A kérdező kommentje:
semmiféle diéta ? semmiféle más mozgást nem végeztél ?
10/13 anonim válasza:
A diéta gyakorlatilag a gyenge pontom,soha nem tudtam betartani.Azt és akkor szeretek enni amikor olyan kedvem van.Más jellegű mozgást csak terveztem,de a lustaság győzött.Jövőre azért változtatni akarok ezen valami küzdősport beiktatásával,de még ez sem biztos.Az viszont igen,hogy nem árt más jellegű mozgást is végezni a súlyzózás mellett,fél óra futást javasolnak edzések után az állóképesség megőrzése végett.Három évig én ezt hanyagoltam,de komoly hátrányt nem szenvedtem ez miatt.Ami észrevehető hogy az állóképességem kismértékben csökkent,ami annak tudható be hogy az izomtömeg növekedésével ellentétben a szív és a tüdő mérete állandó,így a megnövekedett vér és oxigénszükséglet miatt hamarabb fáradok.Nem vészes,de ha teszem azt arrébb kell lapátolni egy kupac sódert vagy fel kell futni némi pluszsúllyal a hetedikre már észrevehető a különbség.
2011. dec. 27. 21:11
Kapcsolódó kérdések: