Bulímiás vagyok, mit tegyek?
2012. febr. 15. 19:16
én még mindig azt mondom, hogy szakember. inkább lelki okok állnak ezek mögött, és azokat jobb lenne rendezni - ha nem teszed meg, ilyen vagy olyan formában, de ezek az étkezési zavarok mindig vissza fognak jönni.
egyébként tök jó, hogy próbálsz saját magadtól gyógyulgatni. én csak azt mondom, hogy segítséggel eredményesebb lenne. kitartást, sikerülni fog!
2012. febr. 15. 19:21
13/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok! :) Megnéztem a linkeket és a videót és nagyon köszönöm! Azon a videón amikor közölte a bácsi hogy azt sikerült elérnie hogy a lány anorexiája átment bulímiába hogy ennyi telt tőle, az nagyon vicces volt! Akkorát röhögtem a szobatársaim meg csak néztek xD Ezt nem konkrétan a betegségre értem hanem arra ahogy az az ember mondta... Hát ez az étkezéses cucc az nehezebb lesz, mert ugye kollégium azt kapsz ami van cimmel.. najó hetente van gyümi is -> alma de nem mondhatnám hogy túlzásba viszik az egészságes életmódot.. Talán tényleg elkéne mennem valakihez, de nemtudom hogy kihez és hogy hogyan tudnék... Most leszek 16 éves 1-2 heten belül.. Hát igen a már előre rettegek a szülinapi bulitól.. torta, chips, csoki, süti, és minden amit eltud képzelni az ember... Nem vagyok biztos benne hogy menni fog megállni mindezt.. De annyit levontam, hogy a halogatás nem megoldás, rögtön kell megtenni, de pont mint a lány én is kb rettegek, mert mivan ha mégsem sikerül.. csalódás-> zabálás-> bűntudat-> hányás-> minden vissza a régi kerékvágásban... Nehéz megtenni de mégnehezebb megállni... Mindkettő súlyos következményeket hagy magaután... Bár bele sem kerültem volna soha ebbe a körbe.. Mostanában folyton azon gondolkodom, hogy ugyebár a hipotalamusz roncsolása koplalást eredményez, és valamiért folyton azon jár a fejem hogy ezt hogy tudnám elérni... Tudom, hogy ez milyen veszélyes, meghogy tönkretenném magam, 2 meg hogy tudnám elérni.. akkor ott van a plasztikáztatás is.. komolyan mondom annyira hülye vagyok ha épp ésszel gondolok erre, akkor tudom mekkora őrültség, de valamiért csak ezt a megoldást találom a problémámra... Így nemkéne hánytatnom magam és sovány lehetnék...
a hipotalamusz-roncsolást felejtsd el, az egy nagyon fontos terület az agyban. a hormonháztartásod, a biológiai szabályozásod (pl. hőháztartás, éhség-jóllakottság, ozmoreguláció-ez ilyen szomjúsággal kapcsolatos dolog) tönkremenne, és azt sehogy sem tudnád helyrehozni.
ha gondolod, utánakérdezek lehetőségeknek pszichoterápiát illetően (van egy csomó pszichológus ismerősöm), biztos van olyan, amire ingyen járhatsz (pl. tb-támogatott). sőt, én tudok olyan klubról is, akik a gyógyult anorexiások és bulémiások utógondozását végzik - neten keresztül, ez tulajdonképpen olyan, mint egy fórum, csak felügyelve van szakemberek által, így követik a gyógyulásukat és a visszailleszkedésüket. biztos van olyan csoport is, ami még "aktív" bulémiásokat segít, vagy gyűjt egybe, velük is felvehetnéd a kapcsolatot. ha már látod, hogy nem vagy egyedül, és mások is akarnak gyógyulni, az sokat segít.
2012. febr. 15. 20:10
15/21 A kérdező kommentje:
Hú hát ez fantasztikus volna! :) Nagyon megkösszönném.. Mondhatni ez az utolsó esélyem... Hisz annyimindent próbáltam már. :/ és kezdek belefáradni mindenbe.. Legszívesebben kifenküdnék a hóba és elaldunék.. aztán végre minden véget érne....
eszedbe ne jusson!! inkább utánakérdezek akkor. kb. jövő hét elejére tudok választ is ígérni.
2012. febr. 16. 14:07
17/21 A kérdező kommentje:
Ez egy nagy baromság:) Kezdjük ott,minek kezdted el? Lehet önsajnáltatásból hánytatni magad meg drogozni...ezek mind kifogások! MIndenkinek drogoznia kéne,és hánytatnia magát...Pszichológushoz?Felesleges... a pszichológus se tud segiteni,ha te nem akarod...ha pedig akarod,akkormeg fölösleges a pszichológus...inkább a kifogások gyártása helyett, inkább egyszerűen be kéne fejezni...mi van ha nem hánysz? elvonási tünetek?remegés,? halálfélelem? stb...nem! szimplán az agyad kéne átállitani...ha olyan katasztrofálisnak állitod be ,magadnak a leszokást,akkor az is lesz...
2012. febr. 20. 11:17
19/21 A kérdező kommentje:
Drága utolsó válaszoló! :) Valószínüleg még soha nem volt hasonló problémád ezért nem tudod megérteni ezt az egészet. Leszokni nem olyan könnyű mint gondolod... Rászokni sem piskóta, de az ember képes bizonyos dolgokat megtenni a cél érdekében.. (a cél szentesíti az eszközt). Igen tudom, hogy hülye voltam, hogy nem kellett volna, de ez már megtörtént a múlton nem lehet változtatni.. A jövőn még tudok, ezért kértem a segítségeteket... Már többször megpróbáltm ezt az egész leszokást, már az a nagy elhatározás is meg volt, 1-2 napig... De nem tudom folytatni a tiszta életet.. Valószínüleg gyenge vagyok... Van ez a mondás : aki hülye haljon meg. ezt mindig baromságnak tartottam, de most hogy ez rám is érvényes, már annyira nem.. Szép napot nektek! :)
20/21 A kérdező kommentje:
Már kb egy hete, "tiszta" vagyok! :D Sokszor eszem kveset, így nincs tele a hasam, nem érzek bűntudatot, és így minden happy. bár híztam egy kicsit, de gondolom ez ezzel jár.. majd lemozgom :D
Kapcsolódó kérdések: