Hogy álljak hozzá a kalóriaszámláláshoz?
Van valami jó internetes oldal ahol minden étel, alapanyag stb kalóriaértéke fent van?
Ti hogy álltatok hozzá, hol nézitek a kalóriatáblázatokat?
Sok értelme nincs ennek a nagy kalóriaszámolgatásnak.
Egyszerűbb, ha nem fogyasztasz napi 60 grammnál több feldolgozott szénhidrátot, annyi fehérjét eszel amennyi jólesik, és kiegészíted némi omega-3 zsírsavval és növényi magvakkal.
Én úgy hallottam hogy sok értelme van.
Mindenesetre kipróbálni biztos nem árt.
Igazából azt sem tudom, hogy most mennyi kalóriát fogyasztok naponta. Kíváncsi vagyok.
Támpontnak jók ezek a táblázatok, a fent belinkelt nekem is megvan. Én csináltam amúgy egy excel táblát, amiben van 3 munkalap. Az egyikben a napi étkezéseket jegyzem (mennyiség, kcal, szénhidrát, fehérje, zsír), másikban gyűjtöm a vásárolt kaják csomagolásairól az adatokat, a harmadikban pedig a recepteket írom (hozzávalók kcal, szh, f, zs tartalma, aztán összeadom, és leosztom adagokra).
Mondjuk talán ennyire részletesen már tényleg felesleges írni. :)
Én innen nézem.
Ha főzöl valamit, amit rendszeresen szoktál csinálni, akkor jegyezd fel mennyit számoltál ki 100 grammjára, legközelebb már gyorsabban fog menni minden + a zacskókról is érdemes kiírni!
Nekem nincs alkalmam 5x enni, így napi 4 étkezésre osztom el a kalóriát. Kb 8-kor 12-kor 4-kor és 8-kor eszem, s zénhidrátokat próbálom a reggelihez, ebédhez közelíteni, míg a fehérjét estére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!