Tényleg enyhén túlsúlyos vagyok?
Ez a kalkulátor szerint igen: [link]
14 éves lány vagyok 168cm és 65kg. Elég ducinak érzem magam, de sose merem belátni. Tényleg az lennék? Egy éve hagytam abba az intenzív kosárlabdát, azóta 15-20kg-ot felszedtem, és ez eléggé meg is látszódik, tiszta narancsbőr a combom, és csíkok vannak rajtam szinte mindenhol. Nagy a hasam, a feszülős felsőkben nagyon gázul nézek ki. A combom is vaskos és a fenekem is nagy. :( Kicsi izmot sikerült megtartani, a kezem az még talán a régi, de amúgy semmi... 40-es lett a méretem, pedig eddig 34-36 volt. Nagyon elkeserítő a dolog, mert szeretnék megint szép vékony lenni és újra úgy mozogni, mint egy éve. Tervezem, hogy konditerembe megyek, de sajnos elég szűkös a keretünk és nincs pénz ilyenre és biokajákra se. Futás itt a környéken és biciklizés szinte lehetetlen sajnos. Az étkezésem próbálom visszafogni, hellyel-közzel sikerül is. Mit tegyek, teljesen el vagyok már keseredve, hogy nagy kövér bálna leszek pár év múlva!!! (már ha még most nem vagyok az) Kérlek segítsetek, hogy mi legyen velem, mert annyira nehéz ez nekem így. :( /Amúgy nem járok soha mekibe és üdítőt se iszok./ Köszönöm a segítséget!
2 szám alapján nem lehet egyértelműen eldönteni,hogy kövér e valaki.Viszont ha te is látod a tükörben,hogy meghiztál,akkor egyértelmű.
nem kell semmiféle biokaja,a kenyeret hanyagold,helyette zöldségek,gyümölcsök,rizs,fehérhúsok.Napi 5-6 szor egyél kisebb adagokat.Mellé hetente 5-6 szor egy óra mozgás,ez lehet akár otthoni torna,aerobik dvdre is.Bár akocogás vagy a bicikli lenne a legjobb.Esetleg ugrálókötél.Nincs sportpálya aközeletkben?
A konditerem is jó lenne,de ha nincs rá pénz,akkor nincs.Meg lehet oldani otthon is.
tényleg túlsúlyos vagyol? .. hagynám a választ. vagy az vagy, vagy nem, tök mindegy.
lényeg: csinál úgy, mint aki 14 évesen is képes elhatározni ezt-azt. menj el futni, lépcsőzni, eddz egy 1,5 órát erősitésekkel, a továbbiakban minden nap egyél legalább 5x, egészséges ételeket de kisebb adagokat, sok zöldséget, nyomokban gyümölcsöt és olajos magvakat is.
persze ha ezt mindet megeszed, akkor nem marad hely cukroknak, a fehér lisztes cuccokat kizártuk ott, hogy "egészséges ételek". igyál is sokat, főleg vizet, ne alkoholt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!