A héten minden nap sok fehérjét ettem és kevés szénhidrátot. Ma viszont sok szénhidrátot ettem (1 kg szaloncukor! ) Ez miben fog befolyásolni?
Szóval ma ünneplés miatt elszálltam egy kicsit. Megettem 1 kg szaloncukrot (nem kevesebbet!!) és 500-600 g mézeskalácsot.
Tudom, iszonyatosan sok, de hatalmas ünneplés volt.
Holnap folytatnám a tojás, hús, zöldség napokat, amiben inkább nagy arányban a fehérje van és nagyon kevés szénhidrát.
Tudok-e fogyni tovább?
(Ja, s a sport természetes, hogy napi 1 órát futok továbbra is.)
170/65
27 L
Fogyni szeretnék még.
Hatalmas ünneplés?? :D :D :D Elképzelem, hogy attól ünneplés az ünneplés, hogy felkiáltanak az emberek: "Gyerünk, MOST HATALMASAT ÜNNEPELÜNK, tessék betermelni másfél kiló cukrot fejenként!" :)))
Na mindegy...
A lényeg, hogy amikor az ember a finomított szénhidrátokat megvonja magától, - tehát főleg a finomított cukrokat - Akkor szépen beáll nomrálisan az inzulinszint, nem kezd el össze-vissza ugrálni, ahogyan azt az egyszerű cukrok elfogyasztásánál teszi.
Ha cukrot eszel, megugrik az inzulinszint, majd vissza is zuhan, mert az egyszerű cukrok pikk-pakk felszívódnak. A leesett inzulinszint falási rohamokat okoz, illetve a feleslegesen bevitt kalóriák elraktározódnak először a májban, majd a zsírraktárakban. Az izmokba jutna a legtöbb egy korrekt fehérjedús - szénhidrátszegény diéta után, de az egyszerű cukrok nem tudnak bejutni az izmokba. Ezért is van az, hogy a CSALÓ NAPOKON pl. a testépítők sem cukorral tömik magukat, hanem rizzsel, tésztával, zabpehellyel.
Hogy a kérdésedre válaszoljak, az inzulinszintednek kell magától újra beállnia, hogy tovább tudj fogyni. Ez változó mindenkinél, nálam mondjuk ha 4-5 napig eszem össze-vissza, akkor kb. egy hét mire látom-érzem, hogy minden visszakerült a régi kerékvágásba.
A sok cukortól normális a hasmenés, de ez csak a vizet hajtja ki a szervezetedből, abban ne reménykedj, hogy nem szívódott fel a sok cukor :)
Egyébként rengeteg független tanulmány és kísérlet volt a nagydózisú cukorbevitelre, és ijesztő dolgok derültek kis. Az átlag Európaiak napi 100-150g cukrot fogyasztanak, az amerikaiak 200 körül. Bizonyított tény, hogy napi 100-200g már részleges inzulinrezisztanciát okoz 1 hét után! Ergo ez már egy tuti kis cukorbetegség kezdeti stádiuma lehet...
Gondolom mondanom sem kell, hogy ha leszoktatod a szervezetedet a sz@r kajákról, akkor utána ha azokból valamikor bezabálsz, akkor hatványozottan sokkolod a hasnyálmirigyedet stb. Persze nem azt mondom, hogy minden nap egyél inkább sz@rokat, inkább azt mondom, hogy amikor félreeszel, akkor is figyelj oda!
Én pl. úgy szoktam a csaló napokat, és így lesz ez most ünnepekkor is, hogy először megeszem majd a halászlevet, utána benyomom a csirkés székelykáposztát, és utána ha még fér, akkor jön a süti. Így mondjuk 30%-ban fogok sz@rt enni :)
Ellenben ha elsőként a sütinek állok neki, akkor gáz van.
Az is érdekes dolog ám, hogy a finomított cukrok érzéketlenebbé teszik az ízlelőbimbókat! Tehát süti után csak a további sütievés okoz örömöt, nem fog annyira ízleni egy jó kis pörkölt, vagy egyéb fincsi rendes kaja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!