Miért van az hogy ha eszek akkor utánna még éhesebb vagyok, ha nem eszek hosszabb ideig akkor pedig egy falat nem menne le a torkomon?
Általában amikor délelőtt eszek valamit,utánna egész nap csak ennék,mert kívánom. Most pl. tegnap 14:00kor ettem utoljára (rámjött egy falásroham és felettem az egész mikuláscsomagomat). Azóta csak vizet,kv-t és energiamentes üdítőt ittam,de még most sem vagyok egyáltalán éhes,sőt még kellemes érzés is.
De azt már többször tapasztaltam hogy ha most megennék egy kis almát,zabkását vagy egy zsemlét,utánna nagyon éhes lennék és egész nap csak eszek utánna. Ezért mostanába az első étkezésemet eltolom olyan későre amennyire csak lehet kb 2-3óra körülre.
Jaja, tini koromban én is ezt csináltam, egy idő után már olyan rosszul vagy, hogy nem is bírnál enni. Csak éppen kicsinálod vele az emésztésedet, hosszú távon meg az egészségedet is.
Ha reggel nem eszel, csak kávézól, és délben vagy azután eszel először, akkor olyan szinten lassul le az anyagcseréd, hogy a szervezeted tartalékoló üzemmódra kapcsol, aztán meg nem fogod érteni, hogy miért hízol amint normális emberi mennyiségű kaját veszel magadhoz.
jah, a nemevéstől rend szerint felpörög az anyagcsere, ezt sok idióta bebizonyitotta már egyszerű, otthon elvégezhető kisérletekkel, hiszen a szervezet sejt szintű folyamatait kiba.szott egyszerű otthon vizsgálni, bárki leirhatja az eredményeit...
Nem éppen de igy energizáltabb és mentálisan fókuszáltabb vagyok. De ez csak az én személyes tapasztalatom.
Egyébként a megemelkedett katekolamin szintek miatt pörög fel az anyagcsere ilyenkor. 36-48 óra nem evés után 3,6 -10%-al gyorsul.
Itt vannak az idióták laboreredményei (Mansell,Zauner):
és ti is szúrtok epinefrint? volt hogy reggelente én is azzal keltem, feldobja a napot, de azért kissé fura hogy más is él ilyen szerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!