Miért baj, ha csak háromszor eszem egy nap, és nem ötször? Egyáltalán tényleg baj?
Én csak napi kétszer eszem, akkor sem sokat. Párszor már próbáltam tartani a napi ötszöri étkezést, annak reményében, hogy fogyok pár kilót, de minden alkalommal hízás lett a vége, mert nem tudtam úgy beosztani az étkezéseket, hogy ötszörre kevesebbet egyek összesen, mint amennyit eredetileg kétszerre ettem. (Remélem érthetően fogalmaztam:))
Tapasztalataim szerint (és a logikus gondolkodás szerint) a napi ötszöri étkezés azoknál bizonyulhat hatásosnak, akik össze-vissza esznek, nassolgatnak egész nap. Így náluk rendszert visz az étkezésükbe és életükbe a "reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora" és nem eszegetnek egyfolytában valamit.
Ha viszont stabilan 2-3-szor eszik az ember egy nap, akkor ötre növelni az étkezések számát nem megoldás.
Én tök tudatosan figyeltem az ötször evésre, aztán volt két zűrös hetem (költözés meg ilyenek) akkor csak háromszor ettem, de a kcalt akkor is tartottam. Nagyon lelassult a fogyás, de gondoltam, hogy ez most egy ilyen periódus biztos. Aztán mikor elkezdtem ötször enni, megdöbbentően felgyorsult. Szóval nálam nagyonis számít.
Olyan nehéz megenni egy kefírt, vagy egy almát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!