Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért baj, ha csak háromszor...

Miért baj, ha csak háromszor eszem egy nap, és nem ötször? Egyáltalán tényleg baj?

Figyelt kérdés
Úgy nem tudok lefogyni? Végülis a kalória számít, nem? Így sem éhezem, soha nem ettem tübbször, sőt, a reggelit most iktattam be. Nem értem, hogy miért kell feltétlenül ötször enni? Vagy ha tízóraira és uzsonnára csak egy gyümölcsöt eszek, az jó?
2011. dec. 14. 23:40
 1/5 anonim ***** válasza:
nem egyenletes a szervezet aminosav és fehérje ellátása
2011. dec. 14. 23:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Én csak napi kétszer eszem, akkor sem sokat. Párszor már próbáltam tartani a napi ötszöri étkezést, annak reményében, hogy fogyok pár kilót, de minden alkalommal hízás lett a vége, mert nem tudtam úgy beosztani az étkezéseket, hogy ötszörre kevesebbet egyek összesen, mint amennyit eredetileg kétszerre ettem. (Remélem érthetően fogalmaztam:))

Tapasztalataim szerint (és a logikus gondolkodás szerint) a napi ötszöri étkezés azoknál bizonyulhat hatásosnak, akik össze-vissza esznek, nassolgatnak egész nap. Így náluk rendszert visz az étkezésükbe és életükbe a "reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora" és nem eszegetnek egyfolytában valamit.

Ha viszont stabilan 2-3-szor eszik az ember egy nap, akkor ötre növelni az étkezések számát nem megoldás.

2011. dec. 15. 00:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Én tök tudatosan figyeltem az ötször evésre, aztán volt két zűrös hetem (költözés meg ilyenek) akkor csak háromszor ettem, de a kcalt akkor is tartottam. Nagyon lelassult a fogyás, de gondoltam, hogy ez most egy ilyen periódus biztos. Aztán mikor elkezdtem ötször enni, megdöbbentően felgyorsult. Szóval nálam nagyonis számít.

Olyan nehéz megenni egy kefírt, vagy egy almát?

2011. dec. 15. 06:43
 4/5 Krisz85 ***** válasza:
egyrszt az anyagcseresebességet fenntartása érdekében, a szöveti fehérje lebomlása (katabolizmus) elkerülése érdekében, illetve a folyamatos tápanyagellátás miatt ahogy írták, jah és persze az inzulinszinted is stabilabb és egyenletesebb nem ingadozik össze vissza.
2011. dec. 15. 07:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Szinte mindent leírtak már előttem, csak egy aprósággal egészíteném ki. A gyomrod (szervezeted) szempontjából is nagyon előnyös az 5x-i étkezés, mert az étel lebontása nem egy egyszerű folyamat. Az étel (függően, hogy mit eszel) órákig állomásozik a belekben míg teljesen le nem bontódik és ki nem ürül. Ez adja azt a jó telítettség érzést is sokaknak... Ha naponta többször eszel, (kis mennyiséget) a szervezeted fellélegzik, sokkal gördülékenyebben tudja végezni amire be van programozva. Az anyagcseréd sokkal gyorsabb és hatékonyabb is lesz. Nem utolsó szempont az sem hogy ha véletlenül olyat eszel ami felfúj, nem fog órákig kínozni...
2011. dec. 15. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!