Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan növelhetek tömeget?

Hogyan növelhetek tömeget?

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok, kb. 180 cm 72 kg.Fogynom is kéne viszont izom sincs rajtam sok úgyhogy úgy döntöttem azzal kezdem.Nyáron jártam kondiba,azt abbahagytam a suli miatt.Mit ajánlotok? Vissza a kondiba?Vagy másképp is meglehet oldani?
2011. dec. 14. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Válassz valamilyen mozgós sportot. Az megóv az elhízástól, javítja az állóképességed, erősít is.
2011. dec. 14. 14:39
 2/4 Krisz85 ***** válasza:

Nagyon okos döntés! Gratulálok!! (nem cinikus értelemben hanem tényleg!! ) végre valaki!! magától rájött hogy előbb tömegelni kell és aztán diétázva fogyni, kedves kérdező ezt most külön neked köszönöm, egykét 30 as embernek lenne annyi esze mint Neked 13 évesen! Le a kalappal! köszönöm tényleg!

Mivel gondolom a kajádat még nem tudod nagyon megoldani hogy magadra főzz, ezért az edzőterem lenne az első, én a helyedben relatíve közepes súllyal, prögető edézseket csinálnék, persze bemelegítés után és heti 7 nap aerob edzést 130as pulzussal, body. builder.hu- n keress rá mi az az aerob edzés, már 26x leírtam nincs kedvem megint, aztán majd ha már "nagy leszel", és főzhetsz teljeskörűen magadra mehet a brutál tömegnövelés és izom, majd diéta, a paramétereidből fér rád izom, szóval hajrá, használd majd ki pár év múlva a benned rejlő genetikai potenciált, egyébként megjegyzem, hogy ezt még vagy 4 évig cisnálhatod, 16-7 8 éves korodban már mehet a tömegnövelés ezerrel!! sok sikert tényleg! Addig pedig ez az izomzati alap jól fog jönni amit addig felépítesz (talán egy kis zsír is lejön a sok aerob edzéstől)a későbbi brutál tömeghez. Regisztálj be a body builder.hun vagy a shop.builder.hu-n, menj az edző válaszol rovatba és töltsd le a sárga kapszula c. könyvet és legyen az a bibliád, sokat fog segíteni! hidd el!

2011. dec. 14. 19:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2011. dec. 14. 22:30
 4/4 Jagello ***** válasza:

Szia! 13 évesen nagyon vigyázz, ilyenkor a porckorongok még nem mindig olyan mértékben terhelhető. Véleményem, hogy kerüld a szakító stílusú edzést, még ha az is hozza a legnagyobb izomnövekedést bizonyos körülmények között.Bár nyilván azt sem szabad minden nap senkinek. Tehát figyelj arra, hogy csak amit az IZOM elbír, azt emeld meg. Nagyon fontos továbbá, hogy a gyakorlatokat végezd mindig szabályosan még ha az kisebb súllyal is megy. A törzs edzését már most vedd be az edzéseid közé, ne akkor állj neki, ha esetleg már mély-hátizom vagy hasizom gyengesége miatt problémáid adódnak. Erre én ajánlom a törzshajlítást, aminél akkora súlyt válassz, hogy a 15-ös ismétlés számot legalább eltudd végezni és figyelj a gyakorlatban az abszolút egyenes hátra. Ami ennél is fontosabb, az a törzsemelés, de ne a tesi órán tanult módja, a jobb konditermekben van erre gép, de belinkelek egy képet, ahol látod, miről beszélek...ott a lényeg, hogy vízszintig jössz fel, úgy ahogy az úr a képen és abból vissza.Ezt kifejezetten lassan kell csinálni.

törzsemelés: [link]

Ne felejtsük el a hasizom edzését, ami ugye nem csak hasprésből áll.pl.: lábemelés stb.

Végezetül, ha nem is te főzöl, de van zsebpénz, vagy megtehetitek, akkor egy multi vitamin és egy fehérje kieget már most iktass be, továbbá kerüld az ipari cukrot, a péksüteményeket. Egyél sok sovány húst rizzsel. Reggelire valami jó minőségű müzli, ne legyen benne sok cukor, de a legjobb a zabpehely. Inni véletlenül se igyál cukros üdítőt, legjobb a szénsavmentes ásványvíz v. sima víz, de ha nem szereted inkább valami gyógytea v gyümölcstea, de éppen csak egy kis cukorral. Ezek nagyon nagy vonalak,de 13 évesen szoktatásnak megteszi. Egyébként a sárga kapszula, amit az említett oldalon letudsz tölteni, jó pár dologban segítségedre lesz, főleg amíg az alapokat el nem sajátítod! Üdv

2012. márc. 29. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!