Lehet, hogy leszoktam a rossz kajákról? Ilyenkor még vissza lehet esni?
Szeptember elején életmódot váltottam. Elkezdtem egészségesen enni, elhagytam a fehér lisztet, fehér cukrot, sok felesleges szénhidrátot, ötször eszem, sok fehérjét, sok zöldséget, sok gyümölcsöt. Az utóbbi egy hétben viszont kicsit rágörcsöltem erre a fogyás kérdésre, és már minden bajom volt, elkezdtem újra nagyon kívánni a szétfinomított kajákat, és napokig szarul éreztem magam (írtam is ki kérdést). Végül arra jutottam, hogy tartok néhány pihenő napot, addig eszem azt és annyit ami és amennyi jól esik, és csupa olyasmit, amit amúgy nem szabad, aztán új lendülettel folytatom ahol abbahagytam és nem görcsölök, hanem vidáman egészségesen csinálom tovább.
Azt a fura dolgot tapasztalom, hogy nem esnek túl jól azok a dolgok, amikre annyira vágytam. Elsőre még marha jó volt vajas fehér kenyeret enni párizsival, meg ráküldeni egy kürtőskalácsot és egy csokit is, de mondjuk a tegnapi reggeli croissant már nem esett jól igazán, utána ebédnél csomót gondolkodtam de végül maradtam a rántott sajt párolt zöldségnél. Aztán este ittam egy nesqiuck kakaót, amire annyira régóta vágytam, és totál ledöbbentem, olyan volt, mintha cukros tejet innék, nem volt kakaó íze egyáltalán! Durván édesnek érzem ezeket a dolgokat és ég tőlük a gyomrom! Ez lenne a normális? Csak hozzászoktatjuk magunkat az évek során ehhez iszonyat mennyiségű cukorhoz, és észre se vesszük, hogy nem esik jól? Ha mostmég eszem egy kis tésztát, meg sütit a hétvégén, és hétfőtől visszaállok az egészséges megoldásra, akkor újra hiányozni fognak ezek a dolgok? Vagy kezdek leszokni róluk, és így védül eljuthatok odáig, hogy nem is fogom kívánni őket egyáltalán soha?
Én kb 4-5 hónapig bírtam ezek nélül,utánna elszakadt a cérna mert már nagyon kívántam a puha fehérkenyeret,kalácsot,sütit,csokit. Most eszem is őket mert egyszerűen kívánom őket ,de mértékkel.
Nem bírnék egész életemben zabkásán,gyümölcsökön élni édesség gyanánt :/
a kajálási szokások nem visszaesés kérdései. pénz és döntés. ennyi. ha van pénzed normális élelmiszerekre, és úgy döntesz, hogy ezeket fogyasztod, hát ez lesz.
ha nem, akkor meg nem. persze meg lehet szokni, hogy reggel zabot eszel, vagy éppen fehér kenyeret, de ez ugyan olyan szokás, mint hogy balról jobbra, vagy jobbról balra fésülöd a hajad stb..
leginkább ne görcsölj rá semmire, olvass Tao te kinget, és ne legyél túl modern, mert ártalmas. attól, hogy az utóbbi években már mindenhol finomlisztes mesterségesen ízesített holmikat lehet kapni, még nem kell élni ezekkel. ha 10 év múlva az emberhús lesz mindenhol kapható, akkor azt is enni fogjátok? csináljatok úgy, mint ha nem is lenne fehér kenyér, meg csokoládé stb. legyenek ezek ünnepi ételek.
Az áltlad nevezett "műsz@rok" nem azért rosszak elsődlegesen, mert hízlalnak, hanem tele vannak olyan adalékokkal, amikkel a szervezet nem tud mit kezdeni és sajnos sokat kiüríteni sem tud, de hát tennie kell a szerencsétlennek valahová. Teszi is...és évek múlva amikor már a dugi helyek is telelettek, egyszer csak nincs tovább.
Emellett sok olyan adalékanyag van, ami méreg a szervezetre nézve, gyilkolja a májat, hasnyálmirigyet stb... ha valakinek erre van guszutsa ám legyen, de évek múltán a túlsúlya lesz a legkisebb gondja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!