Hogyan fogyjak le így télen, ha nincs lehetőségem elmenni sportolni?
Időm nincs semmire ugyanis.
A helyzet a következő: 18 éves fiú vagyok, egy kicsit rám szaladt sok kiló felesleg. Szeretnék fogyni, de sajna nincs időm elmenni sehová, sok a tanulnivaló, és még végzős sem vagyok még, mert ötéves a suli... :-(
84 kiló vagyok, 171 centi magas, enyhén szólva már nem normális a súlyom ugyebár, ezen szeretnék változtatni minél előbb.
Kizárólag csak ilyen kenyeret eszem:
Ez teljes kiőrlésű kenyér, fehér kenyeret már régóta kerülöm.
Milyen ételeket kerüljek el még jó messzire? Reggel általában itthon korán nem nagyon tudok enni, mert abszolút nincs étvágyam reggel fél 7 körül. Suliba szoktam vinni két egész kenyeres szendvicset ebből a PurPur kenyérből csinálva (a szendvics vékony, mert eleve szeletelve van a kenyér, nem túl vastag), benne általában kolbász vagy gépsonka, néha párizsi van, és a tetején szokott lenni paprika, ritkán sajt is. Ez a két szendvics felel meg nálam egy ebédnek is, mert ebédelni nem ebédelek a suliban, sem itthon... anyum sajnos nem él már. Nálunk hétköznapokon is gyakori, hogy este grillezünk (sült hús, steak, csirkemell, mikor mi, de gyakoribb a steak, a tarja), és mellé természetesen sültkrumpli van, ami a legegyszerűbb.
Ma 4 óra körül ettem egy tányér paprikás krumlit, szintén PurPur kenyérrel.
Miken változtassak, ami a kajákat illeti? Természetesen nem ezeket eszem minden nap, azért van néha más, csak ezek eléggé gyakoriak. :-)
Koplalni nem szeretnék, de olyan sokat enni sem, szeretném megtalálni az arany középutat. Tudna valaki ebben segíteni? :-D
ha Achillesz linkelte a fogyasmester.hu-t, akkor elvileg már mindent tudsz.
de röviden pár mondat: király hogy eszel drága kenyeret (meghívhatsz engem is egy reggelire) az egészséges táplálkozáshoz az összes többi étel is bele számít. gondolom elég húst, vitaminokat, esszenciális zsírokat eszel.
1 tényező, a mennyiség. egészséges ételekkel is lehet hízni. meg fogyni.
edzés: 2 percet rászánsz arra, hogy nyomj egy adag fekvőtámaszt, máskor guggolást, hátizom erősítést,hasizom erősítés.. naponta edzel amikor van pár perced. kezdetnek ennyi. ennyivel aludj kevesebbet, ha más megoldás nincs. ez közel sem lesz aktív életmód, de kezdetnek megteszi, dolgoznak az izmaid.
Aczél.
Na tisztázzunk egy-két dolgot.
Egyrészt amit linkeltél kenyért nem teljes kiörlésű, kvázi sz*r.
Igenis számít hogy milyen rostöszetételű kenyeret eszik valaki.
Az a baj, hogy foggalmad sincs mit hogy kéne, és még a lehetőségeid is korlátozottak, így elég nehéz, ha tényleg fogyni akarsz, kerüld a szénhidrátokat déltuán, este is egyél, de már csak steak húst , csirke, hal , maraha, pulyka,húst, a disznó kerülendő, és azt is már csak zöldséggel, többet sajna nem tehetsz ha tényleg nem tudsz , és nincs időd mozogni.
Ez a teljes kiörlésű kenyér
Hű, de forró lett a levegő:)))
A pur-pur búza a jó, de vajon mi a többi összetevője? Sajnos, igazat kell adjak itt 1-2 embernek, hogy mivel jókat írnak róla, az közel sem jelenti azt, hogy az valóban jó is...Minden kenyéren rajta kell lennie az összetevőknek. És a jó kenyér nem élesztővel készül, hanem kovásszal. Csak egy a sok közül. De ami ennél is nagyobb hiba, hogy a paprikáskrumplit kenyérrel etted...ez egy iszonyatosan rossz ételtársítás...szokj le róla.
A sok kenyér sem jó, nem csak azért mert hízlal, hanem a benne lévő glutén állandó terhelést ró a szervezetre.
A sültkrumlpli nagyon fini, de nem ajánlom. A krumpli igazán csak főzve a legkiméletesebb a szervezetnek. A krumpli nagyon sok olajat szív fel....ritkábban egyed...
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet de mintha zöldségeket nem írtál volna hogy lenne a menüválasztékodban. A hús túl sok viszont. A húsról tudni kell, hogy nagyon savasítja a szervezetet, a húgysav szintet az egekbe emeli és ez nem jó. A hús kell, de nem mindennapos értelemben. És nem csak sütni lehet...
Főzelékek, levesek hol vannak? Néhanapján saláta?
De ha nincs időd edzeni akkor hogy lesz időd ezeket elkészíteni??? Mert a jó ételek elkészítéséhez azért idő kell...ezen gondolkoztál már?
És valóban TV-zés alatt, net helyett lehet mozogni. Illetve meg lehet találni a módját annak ha mozogni akarunk....Míg vársz a buszra pl. vannak olyan mozdulatsorok amivel csak kevesen fognak idiótának nézni, de ez engem sohasem zavart:)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!