Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi tobbszori székleturítés...

Napi tobbszori székleturítés egyenlo gyors metabolizmus?

Figyelt kérdés
Annyi cikket olvastam errol, hogy már az agyam kifustol, és mindegyikben masképpen irjak a dolgokat, nemtudom kinek adjak igazat :D Gondolomm a napi tobbszori "nagy WC-zés" az lehet h csak atmegy a kaja gyorsan a testemen és semmi koze ahhoz, h hogy gyorsan e szivodik fel?? nah nem értek hozza..vilagosítsatok fel :))
2011. dec. 8. 14:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én sem értek hozzá, de úgy gondolom, hogy a napi több széklet csak bőséges étkezések esetén normális.
2011. dec. 8. 14:11
 2/12 anonim ***** válasza:
O_o El nem bírnám képzenli a napi többszöri nagywécézést. Én örülök ha 4naponta van 1x :)
2011. dec. 8. 14:25
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Beszéljünk magyarul: gyors anyagcsere :)

És igen, lényegében ez egyértelmű jele. Minél gyakrabban jár valaki vécére, annál gyorsabb az anyagcseréje. A felszívódás ütemét ez nem feltétlenül befolyásolja, illetve annyiban igen, hogy mivel az étel kevesebb időt tölt a bélrendszerben, így valószínűleg kevesebb tápanyag szívódik fel belőle.

2011. dec. 8. 14:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Előttem szólónak van igaza! Én is ezt akartam írni, de gyorsabb volt :)
2011. dec. 8. 14:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Aha, koszonom valaszokat, okosabb lettem..lassan 3honapja fogyokurazom és napi 3x van szekletem, de lehet nalam nem a mennyisegtol fugg hanem a minosegtol, h tobbet wc-zek, valoszinuleg a sok rost teszi ill. feherje..de megvan a valasz a kerdesemre :)
2011. dec. 8. 15:28
 6/12 Krisz85 ***** válasza:
100%
EZ sajnos nem így van skacok. Az anyagcserének nincs konkrét köze a nagydolog gyakoriságával. Ez nem azt jelenti hogy akinek lassú az anyagcseréje, az meg sűrűn jár a budira. Nem. Az anyagcsere, nem más, mint a testben lejátszodó biológiai folyamatok összessége. Ennek van sebessége, de ezt nem a nagywczések számától, még csak nem is a tápanyagfelszívódás mikéntjétől függ elsősorban. Bár van köze hozzá.
2011. dec. 8. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:

anyagcsere: {kcal/nap} napi energia felhasználás. energia igény. ha ez sok, akkor "gyors" az anyagcsere, ha kevés, akkor "lassú".

persze ellenvetéseket elfogadok, mert ezt csak én definiálnám így.

Aczél.

2011. dec. 8. 20:46
 8/12 A kérdező kommentje:
na jooo..akkor ismet nem jutottam semmire :/
2011. dec. 9. 00:35
 9/12 Krisz85 ***** válasza:

Na akkor megpróbálom neked másképp megközelíteni.

A tested energiát 4 helyről tud nyerni a mozgáshoz.

Izmokból glikogénként (ezt használod el edzdésen, ezért vagy laposabb edzés után, mint előtte - ha jól edzettél persze és elég inzenzív volt)

Májból májglikogénként - minimális energiát tud nyerni ilyenkor a test, a máj nem tud sok glikogént tárolni

vérből - vércukor formájában, ez azért nem jó, mert egyrészt folyamatosan fenn kell tartani a vércukorszintet, - lásd pl Tour De France bringások, - energiazselé, izotóniás ital és társaik a 6 órás tekerés közben (ettől függetlenül ők is kajálnak nem is kereveset verseny közben és máskor is.

Na és itt, a 4. pont előtt egy kis kitérő. A tested vagy anabolikus üzemmódban dolgozik (több fehérje épül és szintetizálódik, mint amennyi elhasználódik, normál, nem mozgó embernél naponta mintegy 300 g fehérje szintetizálódik aminósavakká és vissza sejtszinten), amikor katabolikus üzemmódban van a test, akkor több fehérje (értsd izomszövet ) épül le, mint amennyi beépülne. Abban biztos lehetsz, hogy amikor katabolikus üzemmódban van a tested tuti hogy az anyagcseréd is p....a lassú lesz.

És akkor a 4. pont amit szerintem már kitaláltál, a tested képes izomszövetből, szöveti fehérjéből ha úgy tetszik energiát nyerni, magyarán visszabontja az izomsejteket és abból nyer energiát, ezért van az, hogy pl egy testépítő, -pláne egy ektomorf alkatú - kap egy vírusos hasmenést, két hét pihi és lepattan róla 12 kg színizom....:S , remélem most már valamelyest jobban képben vagy.

Ezért nem jó dolog ha diéta során valaki izmot veszít. Az anyagcsere sebessége, és főleg gyorsasága, fokozható, a napi 8x étkezéssel(8 részre osztod a napi kajád, amit grammra kimértél és rád van szabva!), legalább 4 liter vizet megiszol de inkább 6 ot, és edzel normálisan.

Ezért esznek a testépítők 3 óránként naponta 8x (a napi energia és tápanyagbevitelüknek megfelelő mennyiséget osztják el 5-6-7-8 stb részre)

2011. dec. 9. 07:06
 10/12 A kérdező kommentje:

"Abban biztos lehetsz, hogy amikor katabolikus üzemmódban van a tested tuti hogy az anyagcseréd is p....a lassú lesz."

a katabolikus uzemmod az tudtommal az alvás, ha akkor lassú az anyagcsere, akkor miert van az hogy felébredek és maris megyek nagywc-zni úgy, hogy nem is vacsiztam pl joforman semmit csak gyumolcsot, mer az elozo napi kajat azt meg aznap megemésztem nem? :/ vagy mar sajat magamnak bonyolítom feleslegesen??

2011. dec. 9. 20:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!