Akkor is hízok, ha csak megrágom az ételt, de aztán kiköpöm? (csak nagyon minimálisat nyelek le)
Csak akkor csinálom, ha édességfalási rohamom van(tudom gáz:S)és már a 10. szelet süteményt inkább le sem nyelem csak megrágom,kiköpöm.
Csak rágással is felszívódnak a tápanyagok pl a szénhidrát?
Értem. De amúgy nem gáz, mert van már a gyomromban étel, csak amikor túlzásba viszem a sütizést, pl megeszek 10 dbot akkor már a 11. 12. darabot inkább kiköpöm.
Igazi, egészséges ételekkel(zabpehely, joghurt, zöldség), főtt ételekkel nem művelnék ilyet természetesen.
Valahol az olvastam hogy a szénhidrát a száj nyálkahártyáján is felszívódik..ez igaz?
Akkor ott más problémák is vannak, de ez annál összetettebb, mint hogy itt legyen megtárgyalva.
Pszichés eredetű...
1. értelmetlen cselekedett,már előttem megírták miért.
2.elég undorító látvány hogy a megrágott ételeket köpködöd ki.
3.Ha nem hagyod abba,a végén szokássá válik,és már észre sem fogod venni,hogy vendégségben is megrágod,és kiköpöd a kaját.Ez meg hatalmas bunkósság lenne
4. Kárba veszett ételek.Bárki más megehetné ha te nem pazarolnád el
5. Ha annyira rágni akarsz valamit.akkor egyél meg 2 sütit,és utána rágcsálj uborkát,répát....
A taktika jó:) még kiskoromban láttam egy filmet, amiben egy férfi angyalt alakított, és ugye azoknak nem szabad inniuk alkoholt. A fickó is úgy oldotta meg, hogy "megitta", de nem nyelte le, kiköpte. Így ivott is meg nem is :)
Én ha eszek, a jó érzést a rágás okozza, meg a nyelés. Pl. ha főzeléket eszek, az nem ad akkora jóllakottság érzetet, mintha egy húst rágok.
Nem tudom lenyelés nélkül megvan/lesz-e nálad a jó érzés, hogy ettél.
hús rágásánál az (is) ad jó érzést, hogy minőségi fehérjével, és zsírokkal látod el a tested.
Kérdezőnek meg.. sok sok tanulás, olvasás és majd egyszer az életét is rendbe tehetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!