A poros krumplipüré hizlal? Azért kérdezem mert
szerintem semmi köze a krumplihoz. És én úgy tudom a
krumpli hizlal.
Na megnéztem, Knorr 370 kalória 100 g
Krumpli 98 kalória 100 g (még ha teszel hozzá tejet, akkor is kevesebb jön ki...)
2011. nov. 23. 23:30
DE ABBAN AKKOR IS KELL LENNI MéG VALAMINEK, KEMENYITONEK AMITOL OSSZEALL PURéVé A POR, SZOVAL NEM CSAK "KRUMPLIT" TARTALMAZ..nelegyetek mar annyira lustak, hogy par krumplit nemtudtok meghamozni es megfozni..
2011. nov. 23. 23:52
a krumpliban mi a szénhidrát túlnyomó része? a burgonya gumóban, a porban, mindegy melyiket mondod, csak hogy világos legyen ez a keményítős cucc.
2011. nov. 24. 00:08
hmm..ismerek olyat,aki simán bevágott 1 krémest és leöblítette kólával..mégis jó az alakja 45 évesen..persze maraton futó:) ( azt hozzá kel tennem,hogy ez nem egészséges)
2011. nov. 24. 15:19
15/19 anonim válasza:
Ne egyél műanyag szemetet - akár hizlal, akár nem.
2017. márc. 20. 08:21
16/19 anonim válasza:
Engem biztos nem hizlal a poros krumplipüré, mert allergiás vagyok rá. Épp belefutottam az egyik kék-sárga lakberendezési áruház éttermében. Soha többet ott nem eszem krumplipürét. Nagyon megszenvedtem.
2018. aug. 18. 23:31
17/19 Vinczellér Ágnes válasza:
Telefon applikáció neve Kalória bázis, nagyon jól lehet követni az étel szénhidrát tartalmát, minden ételbe van szénhidrát. Még a zöldségekben is. Gramos konyhai kis mérleggel megméred az alapanyagokat, feldolgozatlanul. A hozzávalókat külön, beírod és kidobja a mennyiséget. Adataid alapján ajánl egy átlagos kaloriát, ha kevesebbet viszel be, a szervezet a tartalékaihoz nyúl és egy idő után csökken a súlyod. 1200 kalória alá ne menj az adagokkal. Fogyassz az ételekhez naponta természetes zsiradékot vagy növényi olajat, hogy a máj es az epe is tudjon működni. A ketogen diétában pontosan elmagyarázzak, hogy miert van erre szükség. Az app egy napra elosztva megadja a ch mennyiséget. Én nagy hasznát veszem, ugyanis nagyon szeretem a krumplipürét, por alakban veszem, meleg vízzel összekeverem, sózom, jól kikavarom és már keszen is van. Kb. 160 az ajánlott napi adag a szénhidrát mennyiségből. A lisztes termékekbe van a legtöbb. Búza,árpa,rozs termékekre gondolok. Egy kicsit macerásnak tűnik az applikáció használata, de 1-2 nap alatt látod az adagok közötti különbséget.
Nézz utána a lassan felszívódó szénhidrátoknak is, listazva is megtalálod a neten.Remélem hasznos lesz az infó.
2021. márc. 11. 07:32
18/19 Vinczellér Ágnes válasza:
A krumplipüre pot nem kell már megfőzni, porított alakban van tartósítva, a gluténmentes termékben még kevesebb az adalék anyag. Elkészítéséhez nem kell főzés. Hideg vagy meleg vízben kell kikavarni. sózni,majd tapadásmentes serpenyőben átmelegíteni. Nem kell hozzá sem tej, sem zsíradék, anélkül is jó. (Főzve csak egy nagy trutyi lesz.) Kb. az elkészítése a granulált kávéval azonos módon törtenjen. Azt sem kell főzni. A porhoz add a sót,ne forditva, majd a vizet. Kavargatni kell. Akkor jó, ha összáll. Véletlenül jöttem rá a hideg vizes verzióra, tűzre tettem, ármelegítettem, isteni íze van így.
2021. márc. 11. 08:00
19/19 Vinczellér Ágnes válasza:
( tulajdonképpen, ha átléped a napi, dietetikusok által ajánlott ch mennyiséget, ~ 160, akkor minden hízlal, nem csak a krumplipüré por)
2021. márc. 11. 08:05
Kapcsolódó kérdések:
Zabpehely, méz, magvak, sovány husok, hal, túró, kefír/joghurt sok sok gyümölcs, zöldség, rizs, krumpli, leves, főzelék, víz de akkor mégis mitől?