Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az az egy adag?

Mi az az egy adag?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom az interneten, hogy pl. 100 g X étel az X kcal. Viszont bizonyos ételeknél (mondjuk torták, kész ételek) azt olvasom, hogy "1 adag". Mennyi az az egy adag? Az nem egyenlő a 100 grammal? Vagy akkor az több? Hogy van ez?

2011. nov. 8. 10:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mondjik bizonyos standard adagok engem is érdekelnének, bár pont az ilyesmi az nyilván hülyeség.

De mondjuk az éttermi főzésnek vannak standardjei, ha valaki megtalálná, megköszönném, ha átküldené! Pl. egy adag hús hány g, egy adag rizs hányg, stb. Ezek általában nagyjából azonos adagok.

2011. nov. 8. 13:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem értem, itt egyeseknek miért fáj, ha valaki feltesz egy ilyen kérdést, vagy hogy x torta hány kcal...

Rögtön jönnek a kérdések, hogy "ha már ilyet eszel, nem mindegy?"

Nem, nem mindegy, engem is érdekel pl. Múltkor megittam a Burger Kingben egy karamellás jegeskávét, muszáj volt megtudnom a tápértékét, hogy hozzászámoljam a napi kcal adagomba.

Nyilván nem iszom ilyet minden nap, de akkor éppen így jött ki, megittam, ahhoz igazítottam a további dolgokat aznap.

2011. nov. 8. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!