Mi az az egy adag?
ez teljesen szubjektív. nem is szabadna így számolni, mert minél nagyobb valaminek a kcaltartalma, annál többet lehet vele tévedni.
a helyes az lenne (ált. én is így csinálom), hogy ha te készítesz valamit, akkor leméred a hozzávalókat, azoknak összeadod a kalóriáját, és a végén osztod annyival az összkalóriát, ahány egyelő részre osztottad az adott ételt.
nem is érdemes boltban olyan dolgot venni, amin nincs rajta a kalória, mert pl. egy kakaóscsigát meg lehet csinálni 200kcalra meg 800 kcalra is.
Azt senkisem tudja. Mindenkinek más az egy adag. Ezek egyáltalán nem megbízható adatok. Mindenki máshogy készíti az adott ételeket,más arányban,más összetevőkkel.
Csak a nyersanyagok kalóriatartalámát érdemes táblázatokból kinézni.
Én is úgy csinálom, ahogy az első, ha főzök, lemérem a hozzávalókat, összeadom a kcalt, szénhidrátot, fehérjét, zsírt, amit az összes tartalmaz. Ha kész, akkor lemérem a kész kaja össz súlyát, és az alapján elosztom.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, valahol volt ilyen táblázat, ahol meg volt adva, pl egy adag leves az 300 ml, meg főzeléknél is, ha megtalálom, belinkelem.
De szerintem hülyeség, mert egy adott ételt rengeteg féleképpen el lehet készíteni, és ha már kis változtatás is van (nemhogy vmi egészen más...), már borul az egész kcal tartalom.
Azt olvastam, hogy gesztenyetorta 1 szelet/1 adag 699 kcal.
Érdekes...
Nem értem a kérdést.
1 szelet torta = 1 adag torta. Nagyjából tudod, hogy egy cukrászdai szelet torta mekkora. Az 1 szelet.
Vagy: a recepteket általában úgy adják meg, hogy 6 szeletre vagy 12 szeletre. (Persze lehet más is.) Ez esetben az egész torta hatoda vagy tizenkettede 1 szelet, nem 100 g.
Figyelj, ha már életmódváltásról beszélsz és meg akarod enni az 1 szelet tortát, akkor tök mindegy, hogy abban 600, 700 vagy 800 kalória van. Tudjuk, hogy rengeteg, tudjuk, hogy nem egészséges, de ha arra vágysz, és neked az kell a boldogságodhoz, akkor ne foglalkozz azzal, hogy pontosan hány kalória. Tudod, hogy kb. mennyi, ez elég.
Nem azon múlik, hogy hogy 100 vagy 120 grammos szeletet vágtál.
ha ennyire nem érdekelne, meg egyszer élsz, akkor mit izgatod magad a kalórián? egyszer belefér, igen, én is megeszem, de akkor nem rágom véresre a körmöm, hogy jajj vajon 699 vagy 701 kcal. annyi amennyi, aznap akkor nem számolom.
mellesleg én normálisan csinálom a diétát, és egészséges mértéken belül maximális gyorsasággal leadnom a plusz kilókat, akkor viszont nincs az, hogy 700 kcal szemetet felzabálok valamelyik nap, mert "ez belefér". El lehet így húzni egy 8-10 hetes fogyást fél évig is, kérdés, hogy ki járt szarabbul? Én, aki 10 hétig megtartóztatom magam ezektől a dolgoktól és utána beállhatok egy élethosszig tartó életvitelre, amibe igen, beleférnek ezek a dolgok, vagy azok, akik diéta KÖZBEN esznek ilyeneket és még fél évig ott fityeg rajtuk a háj.
csak azért írom, mert nem arról beszélünk, hogy 2 kocka csokitól még senki nem halt meg, meg hogy ez nem annyi kcal, hogy tönkretegyen egy diétás étkezést. De basszus itt 700 kcal pluszról beszélünk! 10 ilyen süti +1 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!