Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan NE adjam fel az életmód...

Hogyan NE adjam fel az életmódváltást?

Figyelt kérdés
Szóval.....ma kezdtem. Eddig mindig össze-vissza ettem, fel se tũnt, mikor eszegetek, mikor elmentem a konyha mellett, mindig ettem pár falatot, de most elhatároztam, hogy megváltozok, "életmódot váltok". Ezen azt értem, hogy rendszeresítem az étkezéseket, naponta 5-ször étkezem nagyjából azonos idõkõzönként, normális adagokat, és próbálok az egészégesebb ételek közül válogatni, de az sem gond, ha néha becsúszik egy pizza, vagy egy kis csoki. Ezen kívül elhatároztam, hogy sok vizet fogok inni, és üres teát, aminek egyenlõre az ízét nem nagyon szeretem, mert cukorral és citromlével szoktam meg, de remélem majd ez változik. Ezekre mind azért van szükség, mert eléggé elhagytam magam az utóbbi idõben, és meg is híztam, így viszont rosszul érzem magam, szeretnék csinos lenni. Viszont ma, amikor megettem a reggelimet, 2 pirítóst margarinnal és egy bögre teát fahéjjal, rögtön jött egy olyan érzés, hogy "hm, még csinálok egy kis bögrés sütit", de aztán szerencsére leküzdöttem, de már fel is álltam, hogy csináljak egyet. És sajnos ez gyakran elõfordul velem, sokszor vágyom édességre. Mivel motiváljam magam, hogy ne adjam fel? Mit tegyek? 15/L
2011. nov. 2. 08:37
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

baromság. lehet enni mást is szálkásító étrend alatt, a csirkemellben csak nincs fölöslegesen sok zsír. mivel vannak a szárnyasok zsírjánál kedvezőbb halból vagy növényekből származó zsírok, ezért fölösleges zsíros állatot enni. de nem igaz a szálkásító diétára, hogy nem változatos, mert többféle szárnyas állat, különböző halak és akár különböző vágási állatok (marha, ló, nyúl akár sertés) soványabb húsai mind-mind abszolút beleillenek..

így sem tűnik változatosnak? kérdeztem fentebb, mit raknál bele még ebbe az étrendbe? minden benne van, ami kell.. változatosan, ha így tetszik.

2011. nov. 2. 18:13
 22/34 anonim ***** válasza:
Szálkásító étrend: van benne:zabpehely(gabona), barna kenyér(gabonaszármazék),hajdina(gabona), durumtészta(gabonaszármazék), joghurt(tejtermék), cottage cheese-sajt(tejtermék), túró(tejtermék)...és még sorolhatnám, majd osztod a másik fejét, hogy nem kell gabona, liszt, meg tejtermék.
2011. nov. 2. 18:28
 23/34 anonim ***** válasza:

én személy szerint kihagynám a tejtermékeket.. s ami azt illeti, így is teszek.

gabona: teljes kiőrlésű gabonák azért bizonyítottan nem rosszak. egy érdekesség: Japánban akkor kezdődött a cukorbetegség, amikor Eu-ból bevitték hozzájuk a cukrot, meg elkezdtek kevesebb rizst enni. évszázadokon-ezredeken át amíg a rizst ették (minthogy sok emberre kevés állat jutott) fő energiaforrásnak, és egész egészségesek voltak gyógyszerek, antibiotikum és sok minden modern holmi nélkül. sok szempontból egészségesebbek mint a mai középosztálybeli emberek. nem feltétlen a japán parasztra gondolok, de egy módosabb ember, akinek azért tellett húsra is.. na lényeg a lényeg.

olyan ételt kellene enni, ami hosszú távon sem káros, nem bass.za tönkre a szervezet cukor háztartását: rizs (vadrizs, barnarizs különösen kedvezőek), zabpehely nagyon alul értékelt szénhidrátforrások. időről-időre ha valaki hallja, hogy én reggel zabot eszem (vízzel) akkor az jut eszébe, hogy a lovak is azt eszik. ezek az emberek hetente akár több alkalommal fehérlisztes cukros ételeket esznek, vagy cukros üdítőket isznak.. de a lovaknak odaadnák a minőségi szénhidrátokat.

valahol valamit sikeresen elrontottak, én ezt az élelmiszeripar, vagy az ország vezetésének tudnám be, mert az ő dolguk lenne tájékoztatni az embereket milyen élelmiszert kellene fogyasztaniuk. lehet, hogy a fogyasztó hülyesége, hogy leemel egy hipermarket polcáról egy hónapokig puha és tartós croissant (akármilyen sütőipari tartós termék..), de akkor is az állam hibája, hogy nem tájékoztatják NYOMATÉKOSAN a társadalmat az ilyen hibák valós következményeiről.

2011. nov. 2. 18:40
 24/34 anonim ***** válasza:
Nem ellened akartam beszélni egyébként. Az állam-os cucchoz hozzátennék annyit, hogy direkt nem vagyunk tájékoztatva, hogy nyugdíj előtt, vagy a környékén már múljunk ki, vagy azután nem sokkal. Ezt ők természetes szelektálódásnak hívják, természetes leépülésnek(természetes mérgezésnek:)!)stb. Az államnak addig vagyunk "érdekében", amíg munkaképesek vagyunk.
2011. nov. 2. 18:50
 25/34 anonim ***** válasza:

tudom hogy nem beszéltél ellenem. én sem akartam senki ellen bántóan írni.

és valóban.. tény, hogy az idős emberek sok kiadást jelentenek. és persze sok vezető inkább magára költené ezt a pénzt. de ez akkor sem megoldás, hiszen a beteg társadalom egész életében hihetetlen mértékű egészségügyi költséget eredményez, komolyan gondolom jobban megérné akár az embereket egészségesen tartani, és mondjuk a nyugdíj korhatárt nyomni feljebb (ezt a részét persze az én ötleteim nélkül is megteszik).

konkrétan hogy a magyargyilkossággal kiknek, miért hogyan kedveznének, nem foglalkoznék ezen az oldalon, nyilvánosan. mert bármi is sülne ki egy ilyen témájú beszélgetésből, sajnos csak nagyon szomorú dolgokra világítanánk rá, amiken úgy sem tudunk változtatni..

2011. nov. 2. 19:10
 26/34 anonim ***** válasza:

...inkább egészségügyi bevételt eredményez, szó sincs semmilyen támogatásról, adóztatnak minden gyógyszert, 2x-3x kell kiváltani őket stb.stb., menj orvoshoz, kiváltod a méregdrága gyógyszereket, 2x, hogy kihúzd az bejelentett időpontig, kapsz újakat, vagy beválnak, vagy nem vállnak be, akkor másik doki, vagy mész kivizsgáltatni magad, megint időpont, megint gyógyszer, hogy kihúzd addig valahogy... közben romlik az egészséged..., könnyebbül a pénztárcád... ez is szépen megvan tervezve... érdekes.!:)

Tény, hogy gusztustalan módon vágnak alánk ahol csak lehet, de ez az info-csere asszem az édességet kívánó kérdezőnknek már mit sem számít!:) Szió

2011. nov. 2. 19:28
 27/34 anonim ***** válasza:
..egen.
2011. nov. 2. 19:33
 28/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és NE ITT VITATKOZZATOK!!!!
2011. nov. 2. 20:12
 29/34 anonim ***** válasza:
ó mesélj Istenünk ártatlan Báránykája, mégis honnan szeretnél tanulni, ha nem a vitánkból?
2011. nov. 2. 20:52
 30/34 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek igaza van. Feltett egy kérdést, és arra akkor sem válasz a TI vitátok, ha amúgy tanulságos. (Amúgy meg nem az, főleg egy 15 évesnek nem.)

Kérdező! A paleolit egy divatbaromság, pár év múlva az is rá fog jönni, aki most erre esküszik. Eleve nem lehet jó, ha multivitaminnal együtt ajánlják - mellesleg a mesterséges vitaminok nem szívódnak fel normálisan, tehát tök felesleges beszedni, a egyéb benne lévő anyagok pedig kifejezetten károsak. Ezt egy valamire való orvos meg fogja mondani, de ne valami kontárt kérdezz.

A gyógyteák nem rosszak, ha arra iszod őket, amire valók. Összevissza inni viszont ok nélkül felesleges, mert akármilyen "egészségesek" és "természetesek", vannak mellékhatásaik, csak erről sokan nem tudnak. A kamilla gyulladáscsökkentő, emelett baromira szárít. A csalán természetes vízhajtó, ha nincs szükséged vízhajtásra, nem kell inni. Ha pedig szükséged van rá, nem árt, ha egy orvos megmondja, mitől vizesedsz.

Ha nincs bajod, felesleges csinálni magadnak azzal, hogy tudatlanságodban (ezt nem rosszindulatból írom, 15 évesen az lenne a furcsa, ha mindenben tájékozott lennél) ismeretlen emberek hülye tanácsait követed és tönkreteszed a gyomrodat meg az egészségedet. Fiatal vagy még ehhez.

Törekedj a normális, változatos étkezésre, kerüld a fehér lisztet, a cukrot, a sok zsírt, a túl sós ételeket, a műkajákat (készételek, gyorsételek), ha te mész vásárolni, nézd meg mindennek az összetételét a csomagoláson, és amiben olyan dolgok vannak, amiről nem tudod, micsoda, azt ne vedd meg, mert az vagy adalékanyag vagy tartósítószer, és erre nincs szükséged. Ne szokj rá az alkoholra és a cigire, sportolj - ezzel máris többet tettél magadért, mint azok, akik itt vitatkoznak.

Tegnap 10.02

2011. nov. 3. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!