Heti 3000 Ft kajapénzből hogyan tudnék ésszerűen fogyózni?
Diák vagyok,anyukámtól ennyi pénzt kapok 7napra ételre.Sajnos többet nem tud,még 2 testvérem van,apukámra nem számíthatunk.
Ennyi pénzből hogyan tudnék megfelelően étkezni diétához,hogy a kellő fehérje meglegyen ?
Attól függ, tudsz-e főzni.
Ha igen, akkor kisétálsz a piacra, ott vehetsz olcsó húst és sok zöldséget. reggelire vacsorára pedig joghurtot,kefirt.
1 kiló kenyér -> ezt be tudod osztani 1-1.5 hétre reggelire. Edd úgy, ahogy szereted, felvágottal vagy szalámival, alá mehet margarin. Vegyél minden napra egy valamilyen zöldséget hozzá. Ebéd: főzz egy nagy adag káposztalevest, ugyanis a káposzta a legolcsóbb zöldség, ráadásul tele van vitaminnal. Egy fej káposztából készült levest bő egy hétre be tudsz osztani. Ezt akár otthon hétvégén is megfőzheted, mert elég nagy lábas kell hozzá, legalább 5 literes. Egyébként állítólag ebből annyit ehetsz, amennyit akarsz, de nem ajánlom, hogy napi egy tányérnál többet egyél, mert erősen marja a gyomrot.
Másodiknak elég valami apróság, ha tudsz, vigyél otthonról magaddal néhány fajta kaját.
Tízóraira, uzsira egyél egy joghurtot, vagy almát, vagy müzliszeletet, vagy ilyesmit. Vacsira joghurtot vagy semmit.
Ha okosan és jó helyen vásárolsz, ez ki fog jönni 3 ezer Ft-ból, próbáld meg! Trükközz olyanokkal, hogy pl. joghurtból a nagy poharas sima joghurtot vedd, ez 150-180 Ft, és 3-4 étkezésre be tudod osztani. Müzliszeletből is van 40-50 Ft-ért, jó az a fajta is. Zöldségeket a piacon vegyél, akkor olcsó.
Én megmondom neked az igazat: sehogy. Én 2 nap alatt költök ennyit kajára, és azt gondolom, hogy a táplálkozásnál (nem csak a fogyásnál!) számít az is, hogy milyen minőséget eszel, nem csak a kalóriatartalom és a mennyiség. Én megpróbáltam kevesebből kihozni egy elfogadható mindőséget, de nem sikerült.
Félreértés ne essék: tisztában vagyok vele, hogy vannak, akik 10 ezret osztanak be egy hónapra és be tudják osztani többféle ételre, de én most arról beszélek, hogy ha megnézed, miben mi van, mennyi az adalék, a tartósítószer, ill. mennyi a hústartalom, a rostok, a vitaminok, akkor nem lehet 1 hétre beosztani 3000 Ft-ot.
Persze, ha nincs több, akkor nincs, ebből kell gazdálkodni, igazából nem bántani akarlak, csak kimondani azt, hogy 3000 Ft-ból sajnos nem fogsz tudni megfelelően táplálkozni, max. javítani egy keveset a mostani helyzeten.
--
*1 kiló kenyér -> ezt be tudod osztani 1-1.5 hétre reggelire.
Nem tudom, a kedves válaszoló hol veszi a kenyeret (és mennyi benne a tartósítószer), mert amit eddig én láttam, az nem volt eltartható 1,5 hétig. Megsavanyodott, megpenészedett. Tarthatod mélyhűtőben, de azt meg felengedés után max. pirítva lehet megenni, nem lesz finom. A szeletelt kenyér, az sem áll el, ráadásul szerintem csak pirítósnak alkalmas az is - nem finomak. A fogyókúrában amúgy is egy csomó mindenről le kell mondani, ha még a kenyér sem ízlik, még elkeseredettebb leszel.
*Ebéd: főzz egy nagy adag káposztalevest, ugyanis a káposzta a legolcsóbb zöldség, ráadásul tele van vitaminnal. Egy fej káposztából készült levest bő egy hétre be tudsz osztani.
Valóban létezik egy káposztaleves-diéta, amit szigorú orvosi felügyelet mellett alkalmaznak, műtét előtt álló betegeknél, amikor gyors fogyást kell elérni, hogy műthető legyen az illető. Cél a gyors fogyás, nem a tartós. A diéta után mindenki visszahízza, amit lekoplalt.
Ezt a diétát adaptálták a női magazinok. Az egy dolog, hogy veszélyes, az egy másik, hogy nem hoz tartós eredményt, az meg a harmadik, hogy 2 nap után puffadni fogsz a káposztától, 3 nap után meg inkább nem eszel semmit, csak ne kelljen ugyanazt megint.
Aki ilyet javasol, az vagy soha nem próbálta (akkor meg minek okoskodik), vagy mazohista. (Én ettem ilyen levest! Ha megsózod, amit egyébként tilt a recept, egész finom, de 2 evésnyi bőven elég belőle.)
Ráadásul ebédre kellene enni valami sokkaltartalmasabbat. Nem káposztát meg vizet.
És mivel a zöldségeket meg kell főzni, a vitaminok szépen elbomlanak, a C vitamin pl. 60 fokon.
És 1 tányértól biztosan nem laksz jól.
*Vacsira joghurtot vagy semmit.
Ennél rosszabbat meg nem is tehetnél magaddal. Úgy lelassítod az anyagcserédet a vacsora kihagyásával, hogy nem győz majd magához térni, ráadásul nem fogsz tudni tanulni, mert éhes leszel.
A tanuláshoz meg szénhidrát kell.
Fehérjét pedig egész nap nem ettél.
*Müzliszeletből is van 40-50 Ft-ért, jó az a fajta is.
Aha, tele van cukorral... (De legalább megvan a szénhidrát, még ha rossz minőségű is...)
*Zöldségeket a piacon vegyél, akkor olcsó.
Nem tudom, a válaszadó mikor járt utoljára piacon, de nem mostanában, az biztos. Egyáltalán nem olcsóbb, mint a multi, sőt! Annyi a különbség, hogy nyáron jobb ízű minden. Télen ugyanolyan éretlen minden, mint a Tecsóban, és pl. a narancssárga paradicsom kétszer annyiba kerül, valamint a déligyümölcs is drágább.
Nem javasolnám, hogy ezt a javaslatot kövesd, mert több sebből vérzik.
Amit én csinálnék a helyedben:
Reggeli: 1 db zsemle, sovány sonka, zsírszegény sajt, 1 paradicsom, fél paprika (amíg még olcsó), egy kis db uborka (annak télen sem vészes az ára).
T: alma (a magyar olcsó ilyenkor), natúr joghurt (ebből jó a márkátlan), műzliszelet (cukormentes), ha szereted és telik rá. Ha nem, akkor vegyél cukormentes müzlit és keverd a joghurtodba. A suli miatt muszáj enned.
E: menza - ez még mindig a legolcsóbb, és a fehérje kérdése is meg van oldva. A levesnek mindig vigyél egy üveget, abba kérd, vidd haza és edd meg vacsorára.
U: alma
V: leves
Ha tanulnod kell este későig, muszáj, hogy a leveshez egyél valami szénhidrátot is, akármennyi kalória is legyen benne.
Emellett keress valami sportolási lehetőséget, ha más nincs, menjetek el futni esténként.
Második vagyok, tök jó, hogy leírtátok, mi a gond az általam írt diétával, csak akkor javasoltatok volna alternatívát. Merthogy 600-700 Ft alatt nem tud a kérdező menzán enni, és egy hét alatt már el is ment a 3 ezer. Én meg olyat írtam össze, amit kipróbáltam, és én is rendszeresen eszem, és belefér ebbe a keretbe.
Azt meg egy szóval nem írtam, hogy káposztaleves diétát csináljon, de amikor célszerű kb. 500 Ft-ból kihozni a heti levest, abba más nem fér bele.
Utolsó előttit nem akarom megbántani, de a kérdező FOGYNI akar! Te meg derelyét írtál meg stb., akkor már azt enne szerintem, ami otthon van, mivel gondolom h olyanokat is eszik a családja
Vegyél barna kenyeret és azt edd reggelire lehetőleg sok zöldséggel, sonkával, tízóraira natúr joghurt, esetleg gyümölcsdarabokkal, ebédre pl ehetsz azt ami otthon van, de salátával edd a húst is, ha pörkölt van ne egyél hozzá tésztát és csak kis adagot délután egy kis saláta vmi husival ha van otthon, estére meg túró pl
reggeli zabpehely joghruttal-most vegyél a sp.rba-1-2vihet így 2 csomag csak 200ft
joghurt a kis sajátmárkás 50-60ft
tartós kenyér ceres toast tk kenyér vagy bakonyi barna 150ft-12 szelet egy hétif kihúzod vele
1 csomag mozzarella ligt sz sajt 350ft asszem ez 12-14 sz szóval 2 heti
kígyóubi 100ft, paprika, pari most még 150-200ft/kf
sütőtötk 70ft/kg, krumpli 60ft (héjában főtt heti 2-3 belefér) hagyma 70ft%kg-töltött, sült hagyma
tojás 3a db-os 600ft
tonhal sós lében 200(ts gazdaságos-de nagyon finom)
tojásos lecsó, rántotta zöldségekkel, káposztából saláta, főzelék, mirelit zöldségek olcsók és főzeléknek tökéletesek
levesek
karfil 100ft/kg
alma 200ft/kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!