Durumliszt - vagy rosszul tudom?
A durumliszt durumbúzából készül. A durumbúzának magasabb a fehérjetartalma, mint a hagyományosnak (de azért a hagyományosnak is van), ezért alkalmas arra, hogy tojás nélkül is készüljön belőle száraztészta.
Ha finomítják, akkor viszont pontosan az lesz vele a baj, mint a hagyományos fehér liszttel.
A tojással semmi gond a fogyókúrában.
Miért írjátok mégis sokan, hogy a durumtészta egészséges és fogyókúrában is oké?
Én tudom rosszul, hogy pont annyi kalória van benne, és tul.képpen ugyanolyan finomított, csak tojás nélkül?
(Természetesen nem arról beszélek most, hogy mértékkel semmi sem hízlal.)
Akkor is, ha finomítják?
Lehet, hülyeséget gondolok, de a sima búzánál:
finomított liszt - gyorsan felszívódó szénhidrát
tk. liszt - lassan felszívódó szénhidrát (a tk. liszt tul.képpen a finomlisztet is magában foglalja, csak még benne van az is, amit a finomítás során lehántanak - tehát a nyilván a lehántott részek miatt válik lassan felszívódóvá)
Tehát ha a durumliszt is finomított, akkor mitől lehet jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!