Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vegetáriánusként hogy juttatha...

Vegetáriánusként hogy juttathatnék sok fehérjét a szervezetembe, ha fogyózom?

Figyelt kérdés
A szója meg az ilyenek, amikkel eddig pótoltam, eléggé hizlalnak, szóval a diétám kezdete óta hanyagolom őket, így viszont kevés fehérjét kap a kicsike :-D Tudna valaki segíteni (Sima vegetáriánus vagyok, tejtermékeket, tojást eszem, csak húst nem)
2011. okt. 3. 23:00
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

*tejsavó fehérjével, tojáspor fehérjével, marhahús fehérjével (ilyen eredetű fehérje táplálékkiegészítők vannak még) nem vágom mi baja lehet bárkinek is.

Próbálom egyszerűen megfogalmazni: fél kg paprika nem ugyanaz, mint egy 500 mg-os C-vitamin kapszula. Fél liter húsleves nem ugyanaz, mint egy húsleveskocka.

Remélem, így már érthető.

A "pótlást" is megpróbálom elmagyarázni.

Ha eszem húst, akkor egy csirkecomb salátával nincs 500 kalória és jóllaktam.

Ha nem eszem húst, a salátával nem lakom jól. Lehet, hogy más igen, én nem. Ha több salátát eszem, azzal sem lakom jól, vagy ha mégis, 1 óra múlva éhes vagyok. Éhesen nem tudok koncentrálni, márpedig dolgoznom kell.

Tehát: a csirke helyett a salátához eszem rizst, krumplit, tésztát, kenyeret. Vagy nem is salátát eszem, hanem rizst, bulgurt és valami zöldséges ragut. Bőven van benne kalória, több, mint egy darab húsban, bármennyire is furcsán hangzik.

De ha netán rántott zöldséget vagy sajtot eszem, nem kenyeret, abban is több a kalória, mint a sült csirkében.

Rakott zöldségből ha kihagyom a húst, abban is ott a szénhidrát.

Leegyszerűsítve: valamit ennem kell a hús helyett. Így már érthető a problémám?

És mivel nem hiszek a pár hétig elviselhető "kúrákban", életem végéig meg nem kívánok sem koplalni, sem fogyasztásra alkalmatlan dolgokon élni, elég nehéz helyzetben vagyok.

De nem kell aggódni, az én problémám, majd megoldom. :)Ahogy valószínűleg a kérdező is meg fogja oldani.

2011. okt. 5. 10:01
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat (:

Aki azt írta, hogy ne fogyózzak, mert pár hétig odafigyelni nincs értelme: nem párhetes fogyót csinálok, a teljes életmódomat megváltoztattam. csak épp most felmerült ez a kérdés.

aki pedig szidott a vegetarianizmusomért, annak is hadd válaszoljak: többféle húst nem ehetek allergia miatt, ezért a többit is kizártam az életemből (egyébként sem szeretem mint ételt). három és fél éve működöm így, tizenhét éves vagyok. nem tudom, miért kell szidni, amikor nem ismeritek az életmódom hátterét.

a többieknek köszönöm :)

2011. okt. 18. 21:33
 23/23 mariak válasza:

En vegan vagok mar tobb mint fel eve, ekozben aktivan is sportolok. A kovetkezokbol oldom meg a feherjeszuksegletem javareszet:

- Sunwarrior Warrior Blend es Maca gyokerpor (sajna eleg draga)

- Zabpehely (øko)

- ha fott kaja, akkor fozelek (bab, borso, lencse)

Hizni nem fogsz, csak esszel kell csinalni. Egyel keves tesztat, krumplit es kenyeret. Taplalkozasod alapja gyumolcsok (banannal vigyazni) es zoldsegek. Es sok mozgas, ami szinten alap az egeszseghez es fittseghez barmit is eszel.

2014. jún. 2. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!