A céklát hogyan és milyen formában fogyasszam, hogy minél hatásosabb legyen?
A céklától önmagában nem lehet zsírt lebontani- a fogyókúra lényege márpedig ez lenne. Szóval ilyen szempontból nem csodaszer, a fogyasztása nem pótolja sem az aerob mozgást, sem az ételek szénhidrát-, zsír-, és fehérjetartalmának figyelgetését.
A cékla csodálatossága abban van, hogy erősen lúgosítja a szervezetet, így védetté tehet egy rakás betegség ellen, amit az elsavasodás okoz. Fogyókúrában is ezért ajánlott a fogyasztása: a zsírbontás savakat termel a testben.
A cékla másik jó oldala az, hoyg a leve segít a belek falára tapadt évtizedes plakkok, lerakódások eltüntetésében. Van, akinek 5 kiló salak is raktározódik a beleiben. Ezért jók a magvak is- szinte leradírozzák ezeket az anyagokat.
Cékla kicentrifugázva ideális, de főzve, savanyúságként is jó hatású. Arra kell figyelni, hogy ha ipari mennyiséget eszünk belőle, akkor az vegyszermentes legyen. A gyökérzöldségek nagyságrendekkel veszélyesebb "mérgeket" kötnek meg (a talajból) mint a többiek.
Jó egészséget!
-dietetikus-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!