Fogyózom. Mit egyek az egyetemen?
én így szoktam egyetemre menni:
- hét elején veszek 1 kg magvas/barna kenyeret. ebből minden napra 3 szendvicset készítek, 1-et 10 óra körül eszek meg, 2-t 1 óra körül. általában extra mennyiségű felvágott és zöldség van benne
- uzsira zöldségekből csinálok salátát, és hogy meglegyen a napi fehérje adag, 10 deka párolt csirkemellet+2 tojást vágok bele. Külön kikeverek natúr joghurtot fűszerekkel, és 4 óra körül ráöntöm a salira, műanyag villával betolom. Ha nem ezt, akkor kis dobozba 15 deka túrót kikeverek egy kevés édesítőszerrel, belekockázok 1 barackot/pár szem szőlőt, és azt eszem
vacsira pedig otthon fehérjeturmix
tehát egyél mindent :DD
-----
tk kenyér, húsok- sonka, sült (csirke, pulyka...)
zöldség. rizs. hmm.. csirkemell rizzsel O_O kell már fizetés hogy vehessek magamnak étel alapanyagot. szóval vihetnél savanyúságot is :)
Azt nem tudom, biztos lesz aki furcsán néz. Én amikor konditerembe megyek, utána azonnal eszem, és egy kollégium pincéjében van a terem. Mindig leülök a lépcsőre, vagy valahova, és előveszem a rizst meg a csirkét. Engem amúgy nem zavar ki mit gondol. Egyetemen ugyan ez, oda is főtt ételt viszek. Aki akar, az csak nyugodtan éljen péksüteményeken, én nem fogok.
A rizs hidegen meg... én már vittem úgy is egyszer, hogy egész éjjel a hűtőben állt.
engem nem érdekel, ki mit mond :D lehet mások nem esznek ilyeneket (mint a sali meg a túró), hanem helyette lifttel levonszolják a dagadt s.ggüket az alagsori büfébe és betolnak egy fasza zsíroskolbászt 3 karéj kenyérrel, na, én nem akarok közéjük tartozni.
ehetsz rendes kaját is, én azért nem írtam ilyeneket, mert én sem szeretem a csirkét-rizst hidegen (egyébként hétvégente azt eszek).
szerintem a barnakenyeres szendvics ok, szendvicset mindenki szokott enni, a túró meg majdnem olyan, mintha valami milli krémtúrót ennél.
különben is, én amikor kiválasztom az aznapi kajámat, az első szempont ez: vajon összefér a diétámmal
a második: ehető?
és valahol a 100.: mit szólnak a többiek?
hogy ne néznének furcsán? egyetemisták! máshogy nem is tudnak nézni! azokkal a vízzel felfújt gülü látó hólyagjaikka.. grrr ne is mondd!
rizs meg hidegen és melegen is ugyan úgy étel. ha finnyázni akarunk, akkor közelítsük meg onnan, hogy főtt ételt eszel "hidegek" helyett. mekkora luxus már?
egyéb probléma? :)
imádtam egyszer (vagy nem sokszor) rizottót vittem be, nem is emlékszem milyen húst ettem hozzá, de a rizst olyan finoman el lehet készíteni hmmm... nézéssel meg lassan meg kéne tanulni nem törődni. arra figyelj le ne üssenek az ebédedért, 1-2 kés kézközelben nem árt soha sem. meg persze a hozzáértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!