Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most már tényleg nem tudom...

Most már tényleg nem tudom milyen diétát válasszak? Extrém eset vagyok sajnos.

Figyelt kérdés

160cm és 125kg vagyok.

Persze gondolom ezt olvasva mindenki azt gondolja, hogy te jó isten, hogy hagyhattam el magam ennyire, de ez nem így van :(

Súlyosan hormonzavaros vagyok (prolaktin túltengés, fejletlen petefészkek, magas tesztoszteron szint)

10 évesen már 55kg voltam, akkor kezdték az endokrin kezelésem, 12 évesen 76kg, már akkor fogamzásgátlókon éltem, ezt írta fel az orvos mert a mensesem is nagyon furcsa volt.

16 évesen 92kg.

18 éves koromig hetente 2x úsztam, gyógytornáztam, minden évben 2-3 hetes fogyitáborba jártam nyaranként, de mindig leadtam 4-5 kilót, vissza jött a duplája.

Kaptam gyógyszert rá, hogy az elvileg segített volna, annak az összes mellékhatását tapasztaltam, így nem szedhetem.

22 évesen 114kg voltam.

Akkor valami csoda folytán terhes lettem(22 évesen abbahagytam a fogamzásgátlót, 23 évesen teherbe estem), 128 kilósan mentem szülni, de szülés után is csak híztam, 132kg lettem!

Január óta brutális diétán vagyok.

Pontosabban a háziorvosom engedélyével úgymond tesztelem a mindenféle csoda diétákat, mert szerinte a gyomorgyűrűt kéne megpróbálnunk, de arra nekem végképp nincs anyagi keretem.

Mit gondoltok, mi az a sztár vagy egyéb diétás mód, amivel tudnék végre tényleg fogyni?

Mindenkitől mindenfélét hallok, de aztán mindig hallom az ellenvéleményt.

Szobakerékpárom van, azzal gyűröm a kilométereket, illetve sétálni szoktam, mást sajnos nem nagyon van lehetőségem(érzem itt edzőterem stb)

Kérem olyan válaszoljon, ha van itt olyan, akinek ilyen extrém súlyfeleslege van, vagy volt, és sikerült is lefogynia.

Dokim szerint heti 1 kg bőven elég lenne, de január óta ment le 7-8kg, pedig nem eszem kenyeret, cukrot.

Ha valami szénhidrátosabb ételt fogyasztok néha, azt is délelőtt, de ritka.

Kérlek segítsetek, mert szeretném látni felnőni a lányom, hiszen még csak 3 éves lesz :(

2011. szept. 6. 14:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%
Az lehetetlen hogy ennyi kajával ne fogyj,egy anorexiás többet eszik,te meg 100-on felül vagy. Vagy tényleg dúrván beteg vagy vagy ennél jóval többet eszel és észre sem veszed hogy nasizol,és magadnak sem ismered be.
2011. szept. 6. 16:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Ez kb 1300kcal, most számolgattam a táblázat alapján.
2011. szept. 6. 16:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Hallottam egy olyan esetről, hogy a páciensnek nem volt pénze gyomorgyűrűre.

Azt csinálták, hogy pszichológus segítségével elhitették a pácienssel, hogy beletették a gyomorgyűrűt (nemtom hogyan gondolom hipnózis, vagy akármi pszichoblablával). És elkérték az étrendet amit a gyomorgyűrűsök is megkapnak a műtét után.

És lefogyott!!! Ugyanúgy mint a gyomorgyűrűs. és tényleg azt hitte egy ideig, hogy volt benne gyomorgyűrű, és szűknek érezte a hasát, nem tudott sokat enni.

Megér egy próbát.

2011. szept. 6. 16:25
 14/18 A kérdező kommentje:

Mondom, írtam, hogy súlyos hormonbeteg vagyok!

Az egész életem erről szól, hogy orvoshoz járkálok, ezért kértem, hogy olyan írjon, aki hasonló cipőben van, volt, és tudtak vele mit kezdeni.

Minek hazudnék, vagy titkolnám?

Tudod milyen rossz az, amikor alig eszel, mégsem fogysz úgy, ahogy szeretnél, mert mint írtam, januártól 7-8 kg-ot bírtam, közben meg alig ettem, mert volt egy tragikus haláleset is a családban, ami miatt 2 hétig alig ettem, mégis mindössze 1 kg-ot fogytam.

Gondolkoztam rajta, hogy felkeresek egy szakképzett dietetikust, mert ez így már nem állapot, aki személyre szabott diétát csinálna nekem, de az biztos nem 2 Ft lesz..

2011. szept. 6. 16:25
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen, keress fel szakembert, de ha a hormonproblémád miatt nem fogysz, akkor az ő étrendjétől se fogsz. Valami megoldást csak talál a szakember, mert a te eseted tényleg egyedi. Engedd meg, hogy megkérdezzem, a kislányod nem örökölte ez a bajt? Nálunk lakik egy család, az anya is rettentő elhízott hormon baj miatt, és a két kislánya is beteg.
2011. szept. 6. 17:15
 16/18 anonim ***** válasza:

1.etkezes= 1 gyumolcs

2.etk. fel oraval a gyumi utan = teljeskiorlesu gabona sovany tejjel

3.etk.= barmilyen zoldseg parolva + 100 gramm barna rizs szosz nelkul es sovany hus

4. etk = sovany turo kikavarva vagy kaporral es soval ha a sosat kivanod vagy fahejjal es edesitovel ha edeset kivansz

5. etk =barmilyen salata ontet nelkul es lehetoleg parolt hus de ha nincs vagy unod meg egy vizes halkonzerv is megteszi

-ha modod van ra akkor vehetsz feherje turmixot es amit vacsora helyett ihatsz

- etkezesek kozt nem nassolunk semmit (sem gyumit sem jogit de meg egy szall repat sem)

- vegyel rostkapszulakat es etkezesek kozt ha nagyon szenvedsz vegyel be egy parat (eloiras szerint) es igyal ra vizet mert ad egy kis teltsegerzetet...ezekre hosszutavon nem lesz szukseged csak addig amig a gyomrod normalis meretu lesz

- igyal sok vizet (sima bubimentes vizet)

-lefekves elott 2 oraval legyen az utolso etkezes

Mozgas

Persze nagyon fontos de a legfontosabb a dieta ezert drasztikus valtoztatasoknal azt szokatm mondani hogy 1 max 2 hetig ne legyen edzes amig a szervezet hozzaszokik a csokkentett kajamennyiseghez.

Mikor hozzaszoktal johet az edzes...ha eddig nem mozogtal akkor kezdetben megteszi egy par DVD amire otthon lehet orjongeni de elobb utobb be kell iratkozni egy edzoterembe ahol edzo segitsegevel felugyelet alatt mehet a melo...

nagyon nehez lesz de meg kell ertened hogy nem szabad fogyokurazni hanem ki kell alakitani egy olyan menut amit egy eleten at lehet tartani es akkor mindig elegedett leszel az alakoddal...amiket irtam az egy minta amit egy par hetig be kell tartani aztan ici piciket lehet rajta valtoztani de az alapotlet ugyan az maradjon (reggel szenhidrat este feherje es nincs nasi)

2011. szept. 6. 17:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Az a baj, h annyira le van lassulva az anyagcseréd ettől az alacsony energiatartalmú étrendtől, hogy akkor sem fogsz fogyni ha afejed tetejére állsz.

Szakemberrel beszéld meg, h te mivel tudnád gyorsítani az anyagcserédet, milyen étrendre lenne szükséged és hány kalóriára. A 2200 egyébként reális hozzá, és onnan lehetne csökkenteni.

(én a harcosok étrendjét csinálom már egy ideje és fantasztikusan felgyorsult az anyagcserém, de lehet h ez az életmód neked nem feküdne... jah és ez nem diéta hanem életforma!!)

2011. szept. 7. 16:38
 18/18 anonim ***** válasza:

ez nagyon kevés amit eszel

én 165cm voltam és 80 kilo és 16 éves-nem tudtam mi az egészséges étrend, sose mondta el senki, mindig csak az ebéd hurka, kolbász, zsíros husok sült krumpli, nagy gulyáslevesk, tészták, sütemények, kóla stb

csúfoltak elhatároztam hogy változtatok rajta-azóta 19 lettem 165 centi és 55 kilo:)

fél-egy év alatt adtam le

én így csináltam: elsőnek is nagyon nagyon utánaolvastam hogy mit kell és hogyan működik a testem, nem mondom hogy elsőnek könnyen ment mert azért egyből nem ment elsőnek koplaltam aztán olvastam hogy nem szabad stb na de leírom az étrendem

suliba járok

6kor kelek itthon minidg!! reggelizek ez beindítja az anyagcseréd, jobban tudsz figyelni, nem leszek éhes hirtelen és jobban is fogod magad érezni

egy tál zabpehely(natur sima) 2 dl (egy pohárba kimérem)+felfőzöm vízzel és fahéjat szórok bele, ez kb 5 perc, utána hozzávágok valamilyen gyümölcsöt(idénynek megfelelően) és egy pohár joghurtot keverek hozzá, ez nagyon laktató és finom

11 felé megéhezem de olyan kellemesen ezért eszek egy szendvicset amit itthon elkészítek teljes kiőrlésű kifliből vagy kenyérből, hozzá csirkefelvágott és egy szelet sovány sajt+zöldséget teszek bele

suliban ismét mert 2ig vagyok bent szóval olyan 1 felé elrágcsálok egy almát, hogy mire hazaérek (fél 4) ne legyek kiéhezve

itthon aztán eszem ebédet-nekem fontos hogy meleg, főtt étel legyen, általában egy könnyű zöldséglevessel kezdem, amibe sok zöldség van, tésztát nem nagyon szoktam bele tenni hanem ilyen májgombócot, vagy gerslit, árpát

utána a második fogás valami husos étel, olyanok hogy pulyka, csirke, sovány vörös husok, tojás, hal, szóval változatosan mert kell minden, régen úgy csnáltam hogy csak monotonon de rájöttem hogy ezt így nem szabad mert tápanyaghiányos lettem(körömtöredezés, hajhullás, fáradékonyság, sápadtság, betegségek stb) főzelékeket szoktam enni hetente többször, rizst, főtt krumplit szintén, olyanok hogy rakott karfiol, brokkoli, töltött zöldségek szintén, próbálok mindenhez enni zöldséget vagy legalább belecsempészni pl egy egyszerű rakott krumpliba is teszek a tojás alá egy sor spenótot, a krumplik tetejére, paradicsomot, hagymát és eszek mellé savanyúságot

vacsorázni olyan 7 fél 8 felé szoktam mert nagyon jól lakok meg se éhezek, ami túró vagy joghurt és eszek hozzá zöldséget vagy gyümölcsöt-most főleg körtét meg almát mert sok a kerti:)

nassolni nem szoktam, persze házilag sütök, de azt is diétásabban úgylátszik ez megragadt bennem szóval gyümölcsös sütiket, zabpelyhes sütiket, túrósat ilyeneket

napi szinten 2-3 liter víz és zöld teát iszok

neked azt tudom tanácsolni, nem tudom hogy hogy vagy otthon vagy az idő beosztásod hogy ebédre kevéske kis szénhidrátot egyél-pl egy csésze párolt lencse, 4 ek barnarizs, 1-2 főtt krumpli és mellé salátátkat párolt husokat, halakat, tojást vacsorára meg uzsonnára sok fehérjét, szintén főtt tojás, natur lében hal, túró, joghurt, zöldség

reggelire egyél jó minőségű szénhidrátot

lehet hogy az én étrendem nem a legjobb de az biztos hogy én így fogytam lényeg az elkészítésnél van, ez tartható, laktató, és szerintem egészséges is

nagyon szurkolok neked és sok sikert kívánok!

2011. szept. 10. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!