A lúgosításnak van értelme?
Amikor megiszod a lúgos kémhatású akármit akkor az elsőnek a gyomorSAVVAL találkozik ami SÓSAV oldat és így az alábbi közömbösítési reakció játszódik le:
NaOH+HCl = NaCl + H2O
lúg+sósav = só + víz
Tehát a folyamat végén só és víz szívódik fel. Akkor mi értelme van a lúgosításnak?
A lúgosítás is csak egy a sok táplálkozási hókuszpókusz kamu közül, mindig kell új módszer, amivel pénzt lehet kicsalni a hiszékenyektől.
(ettől függetlenül itt a képletednek nem sok értelme van, nem NaOH-ot eszel/iszon és nem minden táplálék a gyomorban kerül feldolgozásra)
a NaOH csak egyfajta lúg :D:D és ráadásul elég erős, úgyhogy ne csórj a szertárból lúgosításhoz :)
Lúgok leginkább az ásványi anyagokból keletkeznek, a kation lehet Na, K, Ca, Cu, Fe, stb... ehhez jön valami gyenge sav anionja, pl. acetát (ecetsavból) citrát (citromsavból), szóval leginkább szerves savak anionjai. Így az étel, amit beviszel lúgos (mert vizes oldatának a pH-ja 7 fölött van), de hogy ez mennyire semlegesíti a savat, vagy hogy ér-e vmit, azt nem lehet tudni.
Mindenesetre, ha úgy érzed, sok a savad, igyál meg egy pohár vízben feoldott 2-3 kanál szódabikarbónát. Az nátrium-hidrogénkarbonát (és nem hidroxid:D) tehát nyilván só marad hátra és a karbonátrészt széndioxid formájában felböfögöd...vagy más helyen távozik :D
Ezt komolyan kiszámoltad???:DDDD
amúgy semmi értelme ez csak egy baromság, hogy minden vackot megvegyenek az emberek,próbálj figyelni a tested jelzéseire inkább, hogy miket kívánsz,azokat kell fogyasztani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!