Szia. :) Mindenkinek mások az étkezési szokásai. Vannak akik azért kezdik el a csokit falni, mert lelki eredetű problémájuk van. Vannak úgymond 'kényszerevők', nem tudom érezted-e már hogy pl. beülsz a tévé elé és nem vagy éhes, de azért kimész a kamrába keresni valami nasit amin nyammoghatsz, és ezt a film alatt ötször is eljátszod.. A duciknak is fontos az alakjuk, csak lehet hogy akin mondjuk 10-20-*határ a csillagos ég* kg felesleg van az már úgy van vele hogy úgyis mindegy,hogy néz ki, ennyi plusz kiló úgysem fog lemenni róla. Valljuk be, enni mindig könnyebb mint tornázni, hogy lemenjen a felesleg. Mondok egy személyes példát. Nekem régen nem voltak barátaim,de érdekeltek azok a dolgok mint a többi gyereket, akkoriban Pokémon mániás voltam.. :) gyűjtöttem a chipsekből a tazookat. A végén már ott tartottam hogy volt vagy 300 tazoom, és minden egyes chipset én ettem meg.. +20 kg került rám. Akkoriban is szerettem volna olyan szép vékony lenni mint a többi lány, de kisebb voltam és nem annyira érdekelt még hogy tetsszek a fiúknak meg persze magamnak, sokkal jobb volt mikor megragadtam egy zacskó chipset és az egyfajta örömet nyújtott. Sokáig nem értem meg annyira,hogy elérjem azt a szintet hogy tényleg cselekedjek azért, hogy lemenjen rólam a feleslegem;(mert bizony ehhez fel kell nőni egy bizonyos mértékig) csak most tavasszal kezdtem el fogyózni és 15 kg- ot le is sikerült adnom azóta. (Chipset meg már 2-3 éve nem ettem..) :) Valahogy nagyon nehéz úgy elindulni a diétázás és sport útján, ha senki nem ösztönzi az embert .. Régen én is imádtam csokit enni, most meg már csak több hetente eszek, ahogy te, és akkor sem esik valami jól. A ducibbaknak viszont 'ki van tágulva' a bendőjük és többet kell fogyasztaniuk, mert minél többször többet és többet esznek annál többre van szükségük ahhoz, hogy úgy érezzék jól laktak. Nálam is volt olyan régen, hogy megláttam valamit és hiába nem voltam éhes, MEG KELLETT ENNEM. Nehogy pocsékba menjen, hiszen olyan finom.. akkor inkább megeszem. Egyébként akik ide írják, hogy egész nap bűnöztek, nem is mindig túlsúlyosak ám. (: De attól, hogy egy nap kicsit kihágtak valami plusz dologgal, amit nem terveztek megenni, még nem nagyon változik a súlyuk. Legtöbbször fiatal tini lányok írják hogy nem bírják ki csoki és édesség nélkül, szerintem csak akaraterő kérdése. Mondjuk az is egy megoldás ha elrejttetik az édességeket pl. az anyukájukkal hogy ne találják meg. De ha kicsit nagyobbak lesznek már nem annyira fogja őket érdekelni az evés. Bár részben a családi háttér is meghatározza a táplálkozást illetve a túlsúlyosoknál a diétázásban tudnak segíteni a szülők, de sajnos sok helyen hátráltatják is a gyereket. Remélem segíthettem neked. :)