Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csalónap. Tartsak, vagy ne?

Csalónap. Tartsak, vagy ne?

Figyelt kérdés

Már csak az utolsó pár kilótól szeretnék megszabadulni, de a mérleg nem mozdul több hete és a centik se csökkennek. 175 cm 67 kg, és kb. 1500 kcalt eszem minden nap, kevés ch sok fehérje, szóval minden okés, és eddig működött is, de most valamiért stagnálok.

Segíthet, ha egyik nap "csalónapot" tartok? Olvastam több helyen is, hogy ez ad egy löketet a szervezetnek. Arra gondoltam, hogy aznap 2000-2500 kcalt ennék (ennyi a napi szükségletem), másnap pedig visszatérnék az 1500 kcal-ra. Ilyenkor is figyelni kell a ch-fehérje egyensúlyra? Vagy lazítsak végre 8 hét után, és tartsak egy igazi pizzás-sültkrumplis napot? (eddig 1x sem bűnöztem és már nagyon jól esne :)

Olyat ne írjatok, hogy egyek, amit megkívánok csak kevesebbet, nekem az válik be, ha nem bűnözök és kész.

2011. aug. 30. 20:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
diétázz 4 hétig ..és utána tarts 1 hét szünetet amikor annyit eszel hogy épp a napi alapanyagcserédnél egy 50-100 kalóriával legyen csak több
2011. aug. 31. 09:52
 12/17 A kérdező kommentje:
09.52: ez a tanács ott bukott el, hogy diéta alatt nem szabad az alapanyagcsere alá menni. Ami nekem 1300, a súlytartáshoz kell kb. 2000, ezért eszem 1500-at.
2011. aug. 31. 10:59
 13/17 bix ***** válasza:
100%

"09.52: ez a tanács ott bukott el, hogy diéta alatt nem szabad az alapanyagcsere alá menni. Ami nekem 1300, a súlytartáshoz kell kb. 2000, ezért eszem 1500-at."

noh azért ezt így nem igazán értem. hogy a napi alap kalória igényed (sportot kihagyva) 1300 kcal legyen azt elég nehezen hiszem.egy ilyen adottságokkal rendelkező 50 éves nő kb ennyin kéne legyen. fiatalon ez simán 14-1500 kcal ülőmunka és kocsival melóba járás esetén is.

2000-2500 lenne a napi igényed, akkor fogynál a mostani 1500 kcal beviteltől és a mozgástól is, de ha stagnálsz az azt jelenti hogy a bevitt és elégetett kalóriák egálban vannak. ilyenkor jönne jól egy követhető kaja és edzésnapló hogy ki lehessen találni az utsó rohamra mivel kéne készülni:)

2011. aug. 31. 11:35
 14/17 A kérdező kommentje:

van olyanom :) Az edzéseim így néznek ki:

1. nap: aerob, ami egy szigetkör + még annyi futás, amivel kijön a 45 perc (úgy értem, ha 35 perc alatt beérek a célba, akkor még futok 10 percet)

2. nap: alakformálás, Rubint R. napi 20 perc önmagadért, fenék+comb

3. nap: pihenő

4. nap: megint aerob

5. nap: alakformálás, has+kar, vállak

6. nap: pihenő

7. nap: intervallumos futás, 30 mp sprint, 90 mp lassú kocogás, ezt 15x megismételve.

Kaja (1 napi étrendem, csak példa):

R: 1 magos zsemle, csirkemell felvágott, sok zöldség, kb. 300 kcal

T: 1-2 gyümölcs, pufirizs kb. 150 kcal

E: 15 dkg rostonsült csirkemell 50g rizzsel, párolt zöldséggel, 450 kcal

U: saláta zöldségekből, földimogyoró, kb. 300 kcal

V: 20 dkg túró, hozzá 2 tojás, felvágott, zöldségek, 300 kcal

ez így nagyjából 1500. Ennél kevesebbet kellene ennem? Félek, akkor már raktározna a szervezetem.

2011. aug. 31. 11:55
 15/17 bix ***** válasza:
97%

nehéz ügy. a kajádhoz alapvetően nem nyúlnék, teljesen jó 1500 kcalnak. a mozgásod viszont alakítható. ha ilyen jól megy a futás, akkor kezd el az intenzitást növelni. a legjobb az lenne ha sprint betéteket tennél a kocogások közé, intervallumos edzést csinálnál. a kalória égetés nem csak az idő kitolásával fokozható, hanem az összehúzódások mértékével is... pl 20s sprint 30-60s laza kocogás. de a sprint legyen sprint.

az rr tornákkal egy baj van, semmire nem nagyon jók egy idő után. tényleg látványos meg átmozgat, de a felsőtested izomzatának megtartásához kevés az ellenállás amit kapsz. legalább szabad súlyos edzéseket kéne felsőtestre is csinálni 4 állásban fekvő (szűk -mutató és hüvelyk ujjak összeérnek -, normál -vállszéles-, széles -alkar függőleges-, extra széles (alkar kifele mutat) húzódszkodások tolódzkodások, bi tri váll gyakrolatok kellenének súlyzóval...

nekem az utsó pár kilót mindig nehéz leadni szintén, én 3-4 súlyzós edzés mellett tolok 4 intervallumos futást... így azért elég rendesen megy lefele még a végén is, de iszonyat mennyiségű időt felemészt... az rr-re viszont én tuti nem pazarolnék időt, helyette inkább súlyzós gyakorlatokkal terhelnék

2011. aug. 31. 12:07
 16/17 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget :) ezek szerint az aerob helyett is intervallumozzak?

A súlyzózással az a gondom, hogy még a Réka féle gyakorlatokat sem tudom SOHA végig csinálni 1 kg-os súlyzóval, egyszerűen nem bírja a karom, van olyan, hogy le kell tennem a súlyzót és anélkül csinálom. Fekvőtámaszból 10-nél többet, ha megszakadok se tudok lenyomni, pedig már gyakorlom egy ideje. Ennek ellenére ha megfeszítem, jól látható a bicepszem (a lány-átlaghoz képest) ernyedt állapotban 25 cm a karkörméretem, feszítettben pedig majdnem 30. nem tudom, ez jót vagy rosszat jelent-e :D de tény, hogy a súlyzózás sehogyse megy és nem is fejlődök benne :(

2011. aug. 31. 12:29
 17/17 anonim válasza:
100%
Na végül le tudtál fogyni?
2021. ápr. 1. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!