Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Megállt a fogyásom és azt...

Megállt a fogyásom és azt tanácsolták itt hogy tartsak egy zabanapot! Azt hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
Tehát ugyanolyan fogyis kajákat egyek mint eddig csak valamivel többet? Vagy egyek "normális" kaját mint pl rántotthús krumplival,lekvárosbukta,nutellás palacsinta? :)
2011. jún. 25. 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Hmm, érdekes, de a zabanap nekem is mindig "használ". Szerintem ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenfélét össze kell enni, de ehetsz esetleg olyan kajákat, amit amúgy nem, csak normál adagot. :)
2011. jún. 25. 11:50
 2/6 zuzuki ***** válasza:
A "zabanap" általában azt jelenti,hogy "szénhidrát fröccsöt" adunk a szervezetnek.Viszont ez nem működik igazán,mert gyorsan visszaáll a szervezet.Gyakorlatilag többet veszítesz vele,mint használsz... A legjobb,ha elkezded ingadoztatni a diétát.Edzés napon több szénhidrát,kevesebb fehérje.Elméletileg arra lett kitalálva a "zabanap",hogy ne lassuljon az anyagcsere,de ez nem működik.A víz kiürül ugyan,de jól "betáraz" a tested.Mondjuk csajszi vagy... Jól meghúzod az edzést hétfőn(nem kell túlzásokba esni),akkor reggelire nyomsz 12dkg. rizst(semmi fehérje,vagy zsiradék) második kaja egy jó nagy banán(edzés előtt)... Edzés után ismét nyomsz egy szénhidrát fröccsöt(protein turmix és 50gramm szőlőcukor-) és figyeled,hogy reagál a tested. Ha "beszáradsz"(látod az ujjaidon és érzed is),akkor jól csináltad.A nap további részében csak fehérje mehet.Következő nap pihegő... Szinte csak fehérje,viszonylag kevesebb kcal. Következő nap ismét edzés.Amit írtam mehet.Két-három hetente mehet ez,ha már régóta diétázol.Egyébként nincs rá szükség.
2011. jún. 25. 12:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Este szoktam edzeni,az nem baj ha akkor banánozok? Akkor ne is edzek minden nap? Mert eddig minden nap 1órás kardiót nyomtam.Max 2hetente maradt ki 1 nap.
2011. jún. 25. 12:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Az mi jelent hogy "beszáradsz"?
2011. jún. 25. 12:53
 5/6 zuzuki ***** válasza:
A kardió mehet minden nap.Bár én a helyedben,hogy jobb alakom legyen inkább súlyzós edzést és kardiót felváltva nyomnék(nem kell túlhajszolni magad).Nem leszel "terminator",ne izgulj... :) Lemész egy terembe és kérsz egy csajoknak kitalált edzésmintát.Este banánt semmi képen ne egyél.Az baromi rossz... A szénhidrát fröccs nem estére van kitalálva. A "beszáradás" azt jelenti,hogy eltűnik a víz a bőröd alól.Ezt lehet érezni,ne izgulj.:) Olyan,mintha lefogytál volna öt kilót.Ráadásul száraznak érzed a bőröd.Mintha lisztet vennél a kezedbe.A kezeden érzed leginkább.
2011. jún. 25. 17:44
 6/6 zuzuki ***** válasza:
A hétvégét hagyd meg a testednek.Ne edzél.Legyen két nap pihegő... Lehet nyomni,de Te nem versenyre készülsz,ráadásul nem bírja az idegrendszer a folyamatos terhelést.Gyakorlatilag "túledzed" magad.Pihenj és töltődj jó kajával.Nem pizza,meg hambi.Husi,sovány túró,tojás... Hétvégén ezernyolc kcal. mehet(szombat,vasárnap).
2011. jún. 25. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!