Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hétfőn szültem és szépen meg...

Hétfőn szültem és szépen meg is jött a tejem. Babám folyamatosan a cicin van /ezt tanácsolták. Viszont nem volt tagnap óta kakija?

Figyelt kérdés
Volt is nagy sírás az éjszaka. De attól még szopizhat ha fáj a pocakja? Hogy segítsek rajta?
2011. aug. 26. 13:49
 1/10 anonim ***** válasza:
idö kell mire megérik az emésztörendszere, kakin tudsz segiteni maszirozással, jo nagy pukikkal, esetleg lázmérövel ovatosan.
2011. aug. 26. 13:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

nyugodtan tedd mellere

mivel éheztetni nem szabad egy babát és a szopi meg is tudja nyugtatni

az meg h mikor van széklete erre ezt mondják a napi 7 és a heti 1 is teljesen rendben van

az anyatej azért jó mert majdnem 100% ban hasznosul

hasfájás legalábbis amit nekem mondtak az első 3 hétben nem lehet

2011. aug. 26. 13:57
 3/10 anonim ***** válasza:
46%

Ha fáj a hasa és még "rászopizik"annál jobban fog fájni:(

Most le leszek pontozva,de ennél nagyon baromságot,hogy folyamatosan legyen cicin,ez ilyen újhullámos hülyeség.Én mind a 4 gyerekemet 3 óránként ettem.És így legalább hamar kialakult a rend,mindig tudtam mikor lesznek éhesek,nyugodt szívvel tudtunk bárhova elmenni(én nem tudok bárhol szoptatni).Mégis a legrövidebb idő amit szoptattam 1 babám 14 hónap volt a leghosszabb pedig 36 hónap.Anyatejes babánál egyébként nem ritka,hogy 3-5 napig is nincs kaki,ami nem gond ha nem kínozza a babát.Adj neki espumisan cseppet,nekünk az nagyon bevált,tornáztasd a lábacskáit.És figyelj rá,hogy ne egyél puffasztó ételeket.

Üdv:4 gyerekes anyuka

2011. aug. 26. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Attól mert fáj a hasa még éhes. :) Nyugodtan szopizzon, akkor legalább megnyugszik. Szerintem nem kell lázmérő, lehet, hogy te ettél valamit amitől fáj a pocija. Egyél meg egy-két aszaltszilvát, nekem ez bejött mikor a babám nem kakilt 1 napig. Esetleg Infacolt próbáljátok meg, bár nem tudom, hogy ilyen pici babának lehet e.
2011. aug. 26. 13:59
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
utolsó vagyok...csatlakozom: nem kell állandóan cicin lennie 2-3 óránként kell ennie, aztán tényleg 3 óránként, majd pár hónaposan 4 óránként. Mert különben sosem lesz napirend, akkor "megőrülsz". :)
2011. aug. 26. 14:02
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Szopizhat ha fáj a pocija, csak próbáld meg a szoptatások közötti időt minimum másfél órára kihúzni, nálunk az segített. Azért fájt a pocakja, mert nem tudta megemészteni a tejet és már jött is a következő adag. Utána is kapott cicit ha kért, csak próbáltam kicsit nyújtani az evések közötti időt.
2011. aug. 26. 14:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért tettem sokszor cicire mert többször bealudt a szopikor 2-3 szívás után. Bár tudom h nekik még nagyon kicsi a gyomruk. De éheztetni meg nem akarom.
2011. aug. 26. 14:19
 8/10 anonim ***** válasza:
11%
A 4 gyerekes anyukával egyetértek. A babám nagyon kis súllyal (két kiló alatt) született és még nekünk sem tanácsolták, hogy folyamatosan szoptassam. A kórházban két óránként kellett szoptatni, ha bealudt, akkor felébresztették, és nem hagyták, hogy egy alkalommal fél óránál tovább szopizzon. Amikor két hét után hazajöttünk a kórházból szépen átállt a három óránkénti evésre, nem volt olyan soha, hogy és most csúnyán fogalmazok "csak úgy lógott" a mellemen. Ha fáj a hasa akkor tornáztasd egy kicsit, húzd fel a hasához a lábát és írj le vele egy kört. Vagy fektesd hassal lefelé az alkarodra. Illetve ami még nekünk segített, az a cseresznyemag párna volt.
2011. aug. 26. 15:11
 9/10 klixa ***** válasza:
Mi 2 hónaposak vagyunk. Igény szerint szopizik a picim. Igen, az első két hétben, szinte folyamatosan cicin volt. A cicin elaludt, majd szopi, alvás, stb. De, szépen fejlődik, érzi hogy biztonságban van, és igen, már kialakult a kis rendszere. Már nem szopizik egész nap, sőt, néhány napja éjjel már csak 1 alkalommal ébred fel enni. De semmit sem erőltettem. A kakit sem kell. Anyatejes babáknál bármi előfordulhat ami a székletet illeti. Ha mindig van pisi, akkor minden rendben. Akkor fog kaksizni, amikor neki kell. Nálunk az első időben minden pelus kakis volt. Aztán napi egy, majd 3 naponta, aztán 10 napig semmi, majd 2 naponta... nem kell izgulni. Naponta masszírozni kell a kis pociját, és pocaktorna sem árt, akkor kijön a sok puki, és nem fog fájni a hasa.. Nekünk a doki is azt mondta, és én is utánanéztem, hogy anyatejes babák, van hogy a teljes mennyiséget hasznosítják.
2011. aug. 26. 22:35
 10/10 anonim ***** válasza:
67%

Ugye mondtam,hogy le leszek pontozva:(

a 4 gyerekes anyuka

2011. aug. 27. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!