Hogy néz ki a hatékony konditermes edzés nőnek?
Annyiféle edzéstervet olvastam, és bizonytalan vagyok, jól csinálom-e. Kérlek, akik tapasztaltak vagytok, segítsetek, hogy lehetnék még hatékonyabb?
Kezdésnek fél óra a taposógépen, 11-es nehézséggel.
Majd:
combtávolítás 5x55; 75 kg-s súllyal
lábemelés 7x25; 25kg-s súllyal
combközelítés 4x55; 55 kg-s súllyal
lábhajlítás 3x50; 35 kg-s súllyal
5x25 hiperhajlítás, hát
3x35 hiperhajlítás oldalfordítással
4x50 hasizom (hasprés, felhúzott lábakkal, ellentétes lábhoz hajolva, mindegyik kör más)
ezek azok, amit minden alkalommal megcsinálok, és vagy megyek bicepsz, mell, tricepszezni, vagy a futópadra emelkedőn gyalogolni, ahogy épp kedvem van. Karra nincs sok köröm, 5x12 tricepsz, 5x35 bicepsz - ez 4 kiló, a tricepsz 3. Ezek már ilyen levezető körök, és konkrét ötletem sincs, hogy az adott gépeken karra, hátra, mellre, stb hogyan kéne dolgoznom.
Az jó, amivel kezdek, vagy hogyan változtassak rajta? Mit tanácsoltok? Szeretnék zsírt égetni, és formásodni is egyben, bár ahogy olvastam, nehéz összeegyeztetni, és a hatékonyságtól úgy érzem, messze vagyok.
Amúgy 24 éves lány vagyok, 183 magas és 78 kiló.
Bix, Fruit, és mások, akik profik, örülnék a tanácsotoknak! Ha bármi meglátása van bárkinek, nyugodtan írjon, örömmel veszem.
hát éppen ezért kellene egyelőre csak kardióznod, szerintem
de hátha jön valaki okosabb
szerintem is a kardióra kéne ráállnod jobban, ha zsírt akarsz égetni. az izmod a kardiótól nem fog eltűnni, ne aggódj. a kardió edzés is csak kb 40 perc után lesz hatékony, hiába izzadsz fél órát a taposón, ha utána a súlyzós edzés miatt lezuhan a pulzusszámod. ajánlanám inkább még a taposás után a futópadot, de ne csak gyalogolj, iktass be futást is. nem sokat, csak amennyit bírsz. előbb 1 perc, majd kettő, utána gyaloglással pihenhetsz (nem emelkedőn). ez az intervallumos edzés. újabb fél óráig. ha van még kedved utána súlyzózhatsz, ha nincs kedved, akkor a hasazással befejezheted. persze mindez diétával (nálam kalóriaszámolással) a leghatásosabb.
de kíváncsi vagyok én is a profik véleményére
nagyon magas az ismétlésszám ez tény.
alice abban téved hogy előbb csak kardió, mert pont hogy meg kéne őrizni az izmot, ahhoz pedig súlyzós edzés kell. 8-14 es itmétlésszám max. de body.builder.hu bal oldalon edzéster és láss csodát, tele van, gyakorlatokkal, animálva, mindennel ami kell.
sok sikert, és testsúlykilónként 2 g fehérjét:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!