Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Már most bűntudatom van,...

Már most bűntudatom van, pedig emelnem kell, mit tegyek? Hízom ennyitől?

Figyelt kérdés
eddig 1200 kalóriát fogyasztottam,tökjól elvoltam vele,aztán egy kalkulátor szerint 1300 kell az alapanyagcseréhez,meg amúgy is szerettem volna emelni,hát emeltem. Ma már 1300-at fogyasztottam,de eléggé bűntudatom van,kicsit félek,hogy ennyitől már hízni fogok... mikor 1000-ről növeltem 1200-ra,nem volt gond,de nem tudom,hogy most mi lesz... Szerintetek?
2011. aug. 22. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az ezen való agyalással simán elégetted azt a plusz 100 kcal-t....Nem valószínű, hogy hízol...
2011. aug. 22. 20:27
 2/8 anonim ***** válasza:

100 Kcaltól bűntudat?

1300kcal igen kevéskének tűnik még így is (az 1000kcalt inkább nem is kommentálom, mert tuti moderálnák). Ha mozogsz mellette, akkor meg tuti, hogy kevés még így is. Nem attól lehet fogyni, hogy minél kevesebbet eszel, sőt.

Kor, nem, magasság, tömeg, fizikai aktivitás?

2011. aug. 22. 20:36
 3/8 A kérdező kommentje:
28 éves vagyok,nő,168 cm,56 kg és 2 hónapja nem sportolok semmit.
2011. aug. 22. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Az alapanyagcseréd 1350kcal körül van, ami alá nem szabadott volna menni, mert azt hívják éhezésnek/koplalásnak (amikor annyi kcalt sem viszel be, amennyi pusztán a szervezet működéséhez szükséges).

Szóval nem félned kellene az 1300kcaltól, hanem még szerencse, hogy most már legalább ennyit eszel.

Ha hízol, akkor nem azért fogsz, mert sok ez a mennyiség, hanem azért lesz, mert előtte koplaltál.

El kellene kezdeni sportolni, és akkor nem kellene sem éhezni sem 100kcal miatt fennakadni.

2011. aug. 22. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:
+100 kcal semmit se számít. kapásból egy csomó kajának +/-10el többet/kevesebbet írnak a különböző táblázatok. Ennyire pontosan nem is lehet kiszámolni, hogy akkor most 1289 és eggyel se több.
2011. aug. 22. 21:58
 6/8 anonim ***** válasza:

én azt nem értem, hogy jönnek ki ilyen alacsony energiabevitellel. a világ fele éhezik, a másik felében sokan igyekeznek annyit enni (zabálni) hogy tudjanak fejlődni izomzatban, vagy bírják az edzést, és mégis nem kevés olyan kérdés van, ahol (elvileg) 1000-1400kcal energia körül táplálkoznak.

mondjuk ha 1800kcal helyett eszel csak 1300kcal-t (500kcal deficit a szálkásítás miatt) akkor nem olyan nehéz mondjuk elképzelni a dolgot, és persze rendben is van..

2011. aug. 24. 15:30
 7/8 A kérdező kommentje:
régen 1600-1700-at ettem,ha jól emlékszem ennyire számoltam egy napi adagom. Nem nehéz kijönni ennyi kajából,nekem az 1000 is simán ment,csak fel kellett vinnem 1200 ra,mivel nem jött meg 3 hónapig. Most minden rendben,csak a kalkulátor szerint több kéne,meg szerintem az 1300-at jobban lehet tartani is. Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 24. 15:40
 8/8 anonim ***** válasza:
amikor olyan testzsír érték körül lavírozol, amikor épp-hogy megjön a menzeszed, az ugyan úgy egészségtelen, mintha zsíros lennél.
2011. aug. 24. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!