Rubint Réka szerint fogyókúra alatt nem szabad teljes
kiőrlésű lisztet enni, és ezt elég sokan elhiszik neki.
Miért?
Igazad van. Szerintem is cska azért nyomatja ezt a szöveget, hogy vedd meg a Update-os cuccaikat. Nekem még van 2008-as DVD-m tőle, ott még nem ezt a szöveget nyomatja, mivel az Update még nem létezett.
2011. aug. 16. 17:49
2/11 A kérdező kommentje:
De, akkor már létezett. Én 2007-ben Update-oztam, már akkor voltak Update-termékek.
update előtt is lefogytak emberek. ezt csak az üzlet miatt mondja ami sztem elég undorító dolog. én még néha sima lisztes dolgokat is eszek és lám lefogytam és fogyok is...
2011. aug. 16. 17:56
De akkor még nem volt ekkora marketing mögötte, úgy értettem.
2011. aug. 16. 17:57
Mondjuk nem létfontosságú a liszt fogyasztás, az a fontos, hogy vigyél be szénhidrátot. Ezt megteheted zabpehelyből, zabkorpából is, nem muszáj kenyeret enni.
De amúgy egyetértek veled. Az egészséges életmódba és diétába teljesen belefér a teljes kiőrlésű kenyér és liszt fogyasztása.
Korábban kedveltem Norbiékat, de már kicsit gusztustalannak tartom a politikájukat. Elolvastam a legújabb könyvét is és rengeteg korábbi 1-es kódú ételt áttett 2-3as csoportba. Korábban pl. a teljes kiőrlésű tészta és a rizs 2-es kód volt, most 3-as, mert megjelent az update sima tészta és rizstészta és még lehetne folytatni a sort.
2011. aug. 16. 18:28
az a baj hogy pont emiatt vesztik el a hitelességüket, hogy saját üzleti érdekük szerint variálnak a kódokkal. a sok szerencsétlen fogynivágyó (akinek nincs meg a magáhozvaló esze) meg majd veszi az ő termékeiket dupla annyiért mint az ugyanolyan jó sima teljes kiőrlésű vagy hasonló dolgokat.
2011. aug. 16. 18:48
7/11 A kérdező kommentje:
Őket csak sajnálni tudom. Igazából ezt a kérdést azért tettem fel, hogy az ilyen emberek is olvassák, ha valamilyen módon rátalálnak. Mert nem ezen múlik. És sajnos sok olyannal találkozo/véleményét olvasom, aki komolyan azt hiszi, hogy ha reggelire megeszik egy zsömlét, el fog hízni. Szomorú.
Van ebben igazság, hogy az üzletpolitika miatt mondják, DE az tény hogy az a teljeskiörlésü kényér, stb. Lassan emelik a vércukrot és 1 órával evés után nem kapsz ehség rohamot, viszont a fehérkenyér fogyasztásánál hirtelen növekszik meg az inzulin szint...és és nagyon gyorsan le is megy!=>éhségroham
azt viszont nem értem, hogy ha nekik ennyire fontos ez az egészséges életmód és ennyire védeni akarják mindenki egészséget, mért adják szinte megfizethetetlen áron..
2011. aug. 16. 22:45
A fehér kenyér tényleg kerülendő, de most a tk kenyérről van szó.
Amúgy az az igazság, hogy norbi termékei nem éppen egészségek, csak diétásak. Múltkor elolvastam pl. a somlói galuska összetételét...Hát volt ott vagy 30 összetevő, ilyen-olyan adalékok, mesterséges édesítő, hidrogénezett pálmazsír...
Persze néha belefér, de rendszeresen fogyasztva nem túl egészséges. Akkor már inkább megeszek havonta 2szer délelőtt egy rendes somlóit.
2011. aug. 16. 23:03
10/11 A kérdező kommentje:
egyébként érdekes, hogy ha az Update kaják valóban olyan jók fogyáshoz, akkor hogy a fenébe van olyan magas kalóriaértékük? én az updatepékség termékeit néztem sz oldalukon. hát... nem sokkal alacsonyabb, mint a rendes pékáuké. pedig hát a fehérjének nem magas a kalóriatartalma(mert ezek a híres lisztkeverékek ugyebár nagyrészt proteint tartalmaznak), az én fehérjeporomból egy adag (25 g) 95 kcalt tartalmaz. tavaly amúgy egyszer betévedtem egy u-pékségbe, vettem két kakaóscsigát. mindkettőt megettem,és mégis éhes maradtam. ami csak azért érdekes, mert én már 5 db korpovit keksszel is jól tudok lakni adott esetben. és ha már a fehérjénél yartunk: a porból csinálok 4-5 dl turmixot, azt lenyomom, órákig nem bírok kajára nézni, úgy eltelít. pedig vízzel iszom. ezt csak azért írtam még hozzá, mert. ha az update kaják nagy része (elvileg) fehérje, mégsem laktat semennyire. hát, nem tudom. réka tornáit nagyon szeretem, de ez az update dolog sántít.
Kapcsolódó kérdések: