Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szoktatok gyümölcs napot...

Szoktatok gyümölcs napot tartani fogyásért?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Csökken a súly másnapra? Utána az nem jön vissza az az 1 kiló például?
2011. aug. 15. 09:56
1 2 3 4
 11/33 bix ***** válasza:
73%

linkeld.

nem alakul semmi zsírrá. normális mozgás mellett ami ugye elengedhetetlen része a diétának a glikogén raktárakba töltődik egy kis része pedig a májba. gyors felszívódású, elsődleges energiaforrás az a helyzet a fruktózzal. ha deficites a bevitt kalóriád esélye nincs egyből zsírba raktározni a szervezetednek... persze ha nincs deficit, nincs mozgás... nos akkor igen. akkor para. de akkor minden para. szal innentől miről beszélünk?

linkeld már abuilderen hol írnak ilyet hogy a fruktózt kerüljük mert zsírba raktározódik...

2011. aug. 15. 10:56
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Bix!

Második vagyok! Tökéletesen igazat adok neked. Így nyersen leírva valóban megvalósítható a dolog. De tudod, mint mindennek ennek is kismillió összetevője van. Gondolkozz családban. Egy személyre levetítve valóban megoldható a dolog. De egy 4-5 tagú család esetében már kissé neccesebb a dolog. Senkinek nem kötelessége egyénnel együtt fogyózni. Ha az egyiknek jár ez vagy az, akkor jár a másiknak is a csülök meg sok más minden.

Ez az egyik dolog: a másik, hogy próbáljatok már valamit megérteni. Innen a nagy távolból neked hatásos dolgok alapján nagyon könnyű észt osztani. A dilis tinik zöme meg hisz nektek. Nem állítom, hogy hazudtok, hogy átveritek őket, de egy-egy komoly diéta, fogyókúra esetében látatlanban nem biztos, hogy szerencsés a kapott tanácsokat kőbe vésettnek tekinteni. Ahány ember annyi féleképen működő szervezet, amelyre nem biztos, hogy egy adott sémát rá lehet húzni.

A fentiek alapján az általatok leírtak nyilván az általatok leírtak irányadóak lehetnek csak. Kifejezetten soványka vagyok. Az általam felkeresett 2 dietetikus doktor se mondta az elvégzett vizsgálatok után ugyanazt. Az egyiknek határozott meggyőződése volt, hogy napi 4-5 étkezésre szüksége van az emberi szerveztnek (a sokszor keveset elven), a másik azt mondta, hogy a legújabb kutatások alapján mindez hülyeség. Az orvostudomány megindult a napi 3×-i étkezés irányába. Mindkettő külföldi konferenciákra járó elismert orvos. A napi 3×-i étkezést javasló, pedig nem is Magyarországon praktizál.

Ha minden szervezet egy séma alapján működne, akkor az általatok felvázolt étkezéssel, lehetne tömeg embereket gyártani. Tömeg embereket, akik majd kicsattannak egészségtől. De nem így van. Mert ha az ember szerei a csülkös pacalt, vagy a szenny gyorskaját, akkor idővel meg is fogja kívánni. Ha valamit megvonsz a szervezetedtől, amit az kíván, azzal sokkal nagyobb kárt okozol, mintha megetted volna.

Így van ez a zöldség és gyümölcs nappal is. Nem vagyunk robotok. Igen vannak emberek, akik nem sanyargatásból tartanak ilyen napokat, hanem mert jól esik nekik. És nagy ívben tojnak arra, hogy hol a napi csirkemellem.

Mondom megértem én, hogy jót akartak, de egy ideje olvasgatom itt a kérdéseket és válaszokat. Igen kevés olyan kérdés van, amire pozitív csak pozitív válasz jön. Valaki a kérdező étrendjével kapcsolatosan mindig beleköt valamibe.

Megértem én, hogy jót akartok, annak is adok esélyt, hogy lefogyasszátok az itteni kérdezők zömét, de mi lesz a lelkükkel? Mert igen, 4-5 fős család esetében nem mindig tarthatóak ezek a diéták, mert lelkiismeret furdalást okoztok egy megkívánt és jó ízűen elfogyasztott túró rudival, mert semmi se jó. Mert minden diétában van valami kivetni való. Szegények meg csak azzal találkoznak, hogy ez hülyeség. Össze vannak zavarodva.

Lelke is van az embereknek nem csak hája.

2011. aug. 15. 11:07
 13/33 anonim ***** válasza:
Igazad van kedves bix,akkor pontosítanék! Nem tanácsos egész nap gyümölcsöt enni,lehetőleg a reggelibe iktassuk be a gyümölcsöket!Így megfelel?(mellékesen megjegyezném,h sok nyomoronc mozgás nélkül akar fogyni,azokra is kell gondolni)...
2011. aug. 15. 11:07
 14/33 anonim ***** válasza:
52%

11:07-nek igaza van!

Itt alapvetően a stílussal van a baj. Én is sokszor megrökönyödök a buta kérdéseken/válaszokon,de elvégre segíteni nem pedig okoskodni jövünk fel,ugye bix??

2011. aug. 15. 11:17
 15/33 bix ***** válasza:
78%

"Kedves Bix!

Második vagyok! Tökéletesen igazat adok neked. Így nyersen leírva valóban megvalósítható a dolog. De tudod, mint mindennek ennek is kismillió összetevője van. Gondolkozz családban. Egy személyre levetítve valóban megoldható a dolog. De egy 4-5 tagú család esetében már kissé neccesebb a dolog. Senkinek nem kötelessége egyénnel együtt fogyózni. Ha az egyiknek jár ez vagy az, akkor jár a másiknak is a csülök meg sok más minden. "

ki mondta hogy a másiknak ne járjon? lehet enni csüldöt is. lehet enni sokmindent. de

1: ha tényleg mindennapos (amit kétlek) a csülkös pacal tokaszalonnával akkor tényleg nincs mint tenni

2: lehet enni "sz@r" kaját is köretet is lehet csak magadnak csinálni, és pl a csülökből kevesebbet enni... ha belefér a napi kalória igényedbe akkor ehetsz mást is, nem csak az ideális kajákat. törekedni lehet rá hogy lehetőleg mindig ennek a vonalnak a közelébe legyél, de ha az ember akarja meg tudja oldani... 4-5 fős családban is. krumpli helyett zöldségköret pl... extra 3 perc megmosni és felszeletelni...

"Ez az egyik dolog: a másik, hogy próbáljatok már valamit megérteni. Innen a nagy távolból neked hatásos dolgok alapján nagyon könnyű észt osztani. A dilis tinik zöme meg hisz nektek. Nem állítom, hogy hazudtok, hogy átveritek őket, de egy-egy komoly diéta, fogyókúra esetében látatlanban nem biztos, hogy szerencsés a kapott tanácsokat kőbe vésettnek tekinteni. Ahány ember annyi féleképen működő szervezet, amelyre nem biztos, hogy egy adott sémát rá lehet húzni."

jah tényleg. mert van aki fotoszintetizál meg van aki "minden" kipróbált már és mégse fogy. maradjunk abban hogy ha nem cukros vagy nincs pajzsmirigy problémája, esetleg más orvosilag releváns betegsége, akkor a biológia mindenkire vonatkozik. ha több a bevitt kalória mint amennyit eléget hízik, ha kevesebb fogyni fog. a módszer pedig nem kőbe vésett, mindenki találjon olyan mozgást amit szeret, lehetőleg átmozgatja tetőtől talpig, és kellő mennyiségű kalóriát éget el. a képlet ennyire egyszerű. mozgás nélkül az a baj hogy iszonyat keveset ehetsz hogy gyors és látványos legyen. ennek következménye a kortizol szint növekedése, aminek utána lehet nézni mit okoz...

"A fentiek alapján az általatok leírtak nyilván az általatok leírtak irányadóak lehetnek csak. Kifejezetten soványka vagyok. Az általam felkeresett 2 dietetikus doktor se mondta az elvégzett vizsgálatok után ugyanazt. Az egyiknek határozott meggyőződése volt, hogy napi 4-5 étkezésre szüksége van az emberi szerveztnek (a sokszor keveset elven), a másik azt mondta, hogy a legújabb kutatások alapján mindez hülyeség. Az orvostudomány megindult a napi 3×-i étkezés irányába. Mindkettő külföldi konferenciákra járó elismert orvos. A napi 3×-i étkezést javasló, pedig nem is Magyarországon praktizál."

én annak hiszek amivel már szép lassan 7 év alatt több mint 100 kilót fogytam (nem egyszerre természetesen, összesen). megfelelő edzés mellett megfelelő táplálkozással tényleg csodákat lehet elérni. és a végeredmény mindenért kárpótol. a szomszéd csaj ugyanígy "nyávogott" hogy drága meg fárasztó meg sok idő. együtt nekiálltunk egy tavasszal, 2 évig tolta. 90 kiló körül indult asszem, de ez már nem fix, lement 50 köré, olyan alakja van hogy le a kalappal. feszes izmos, gömbölyű ahol kell és lapos ahol szükséges. ezt mozgás és normális kaja nélkül _lehetetlen_ elérni.

"Ha minden szervezet egy séma alapján működne, akkor az általatok felvázolt étkezéssel, lehetne tömeg embereket gyártani. Tömeg embereket, akik majd kicsattannak egészségtől."

a biológia (újra hangsúlyozom ha nincs orvosilag releváns problémája az illetőnek) mindenkire vonatkozik. bevisz kalóriát és eléget. a kettő között meg nem tud fotoszintetizálni vagy intergalaktikus energiával menni. van olyan hogy valaki 800 kcal-al tart súlyt. jah mert koplalással érte el, beszűkült a gyomra, a kortizol szintje az egekben, a szervezete takarékon. beszélgess vele 10 év múlva...

"De nem így van. Mert ha az ember szerei a csülkös pacalt, vagy a szenny gyorskaját, akkor idővel meg is fogja kívánni."

minden agyban dől el. alapvetően erre nincs szüksége a szervezetnek. a szeretem mint kifejezés mind egy pszichológiai, neveltetésből, reklámok agymosásából fakadó életforma, amit a követői megmagyaráznak a stresszel, a gyors életvitellel, stb. pedig nincs értelme. se a csülök se a kóla nem alapvető tápanyag. fokozatosan le lehet szoktatni a szervezetet róla, és egészségesen táplálkozni.

"Ha valamit megvonsz a szervezetedtől, amit az kíván, azzal sokkal nagyobb kárt okozol, mintha megetted volna."

ez nettó b@romság már bocsi. egyszerűen ilyen nincs. ezzel megmagyarázható hogy pl a dohányzók azért kívánják a nikotint mert szükségük van rá? sokat dohányoztam viszonylag. tudom milyen leszokni. viccen kívül az életöszönödet elnyomja. bármi a háttérbe szorul amíg leállsz. kaja, párkapcsolat, akármi. bármit megtennél csak egy slukkért. ettől szükséged van rá? nincs. a csoki dettó betolod és az agyadat szénná áztatja az endorfin. ugyanaz mint a nikotin. boldogság, jutalom, jóóóóóó érzés. ettől még szükséges? egy nagy frászt...

"Így van ez a zöldség és gyümölcs nappal is. Nem vagyunk robotok. Igen vannak emberek, akik nem sanyargatásból tartanak ilyen napokat, hanem mert jól esik nekik. És nagy ívben tojnak arra, hogy hol a napi csirkemellem. "

mint mondtam egy-egy nap nem okoz semmi bajt. ettől viszont ne várjon a kérdező tartós vagy látványos fogyást. első oldal lap alján írtam ha nem tévedek. nem azt mondtam hogy ne tegye. csinálja ha kell és jól esik neki. de zsírból jelentős mennyiséget nem fog tudni veszíteni vele.

"Mondom megértem én, hogy jót akartak, de egy ideje olvasgatom itt a kérdéseket és válaszokat. Igen kevés olyan kérdés van, amire pozitív csak pozitív válasz jön. Valaki a kérdező étrendjével kapcsolatosan mindig beleköt valamibe. "

mert a fogyózók alapvetően nincsenek tisztában azzal, hogy mi történik bennük. nem tudják mi az a kortizol, hogy a zsír bontása mi, azzal sincsenek tisztában hogy egyáltalán mi az a kalória. már bocsáss meg de hogy lehet pozitív választ írni egy olyan embernek aki szept 1 re két hét alatt akar 30 kilót fogyni? vagy aki azt hiszi hogy 500 kcal-os napi kajálással azt hiszi hogy jó irányba halad? az elmúlt 1 hétben kb 4 olyan csaj írt aki mint kiderült nem menstruál több hónapja... és akkor erre mit lehet írni? ügyes voltál babám gratulálok? talán összekapja magát és utánaolvas. ha nem... akkor így járt.

"Megértem én, hogy jót akartok, annak is adok esélyt, hogy lefogyasszátok az itteni kérdezők zömét, de mi lesz a lelkükkel?"

ha megértik hogy ezzel jelentősen csökken a később kialakuló cukorbetegség, magas vérnyomás, és jópár kóros és kockázatos betegség kockázata akkor nem lesz a lelkükkel semmi baj...

"Mert igen, 4-5 fős család esetében nem mindig tarthatóak ezek a diéták, mert lelkiismeret furdalást okoztok egy megkívánt és jó ízűen elfogyasztott túró rudival, mert semmi se jó. Mert minden diétában van valami kivetni való."

tökéletes semmiből nincs. törekedni lehet rá. egyébként én szoktam javasolni csalós napokat is, az inzulinszint "hintáztatása" simán egy jó kiegészítő trükk. hetente egy csalós napot be lehet iktatni, amikor némi "szemetet" is megeszel, mert csak alapon.

" Szegények meg csak azzal találkoznak, hogy ez hülyeség. Össze vannak zavarodva.

Lelke is van az embereknek nem csak hája."

van. és élete is. aktívan sportolva, normális diétával pedig sokkal egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életed lehet, nem mellesleg ha már család akkor talán a gyerekeknek is jó példával jársz elöl ha látják hogy anyu hetente 4-5x valamit intenzíven mozog, és "nyúlkaját" eszik.

vagy bele kéne törődni hogy ennyi a fiatalkori elhízás? jártál mostanában általános iskola környékén? én rendszeresen. már elsősök között van pár olyan elhízott hogy az komolyan mondom iszonyat. nálunk az osztályban 1 darab volt annó és a suliban se sok. most rengeteget látni.

2011. aug. 15. 11:38
 16/33 anonim ***** válasza:
Emberek vagyunk. Élünk, az élethez a boldogsághoz nagyon sok mindenre szükség van. Többek között a szabad jóízű evésre is. Ezért alakulnak ki az étkezési zavarok, mert bűntudattal eszünk. Mert semmi se jó. De már megint ott vagyunk, hogy az a jó, amit az itteni nagymenők szajkóznak. Nézz körül egy gyorsétterem környékén. Dugig van elárulom. Az összes bent lévő ember a pokol kénköves bugyraiban fog elégni. És tudjátok mit? Azokkal a tinikkel van tele, akik egy jó kajálás után itt másnap szerintetek hülyeséget kérdeznek. És mindig tele is lesz.
2011. aug. 15. 12:02
 17/33 bix ***** válasza:
76%

azért tartunk ott ahol tartunk mert megváltozott a világ, az ember pedig nem. lehet jókat kajálni. én is imádom. régen is imádták. mit toltak? szalonnááááát. kolbászt, tonnaszámra a krumplit a kenyérrel. nagypapám azt se tudta mi az a rizs 70 éves koráig. olyan kajákat ettek minden nap amitől ma 10 év alatt meghalnál.

de nagyapám 70 évesen is kettőt ver rám ha kertásásról van szó, és hajnaltól napnyugtáig kapáltak, az állatokkal foglalkoztak, kocsit nem látott, max biciklizett. volt mozgás.

mostmár 4. osztályig kötelező heti 1 testnevelés óra legjobb tudomásom szerint... onnantól hivatalosan nem. és az a heti egy összevont vagy kettő az mi? semmi. még én is a haverokkal játszottam kint, kosaraztunk, akármi. ma konzol vagy pc fb vagy játékok, csetelés meg kockulás. tv nézés.

nem lenne baj a mekivel és társaival, ehetne mindenki amit akar, ha lenne megfelelő mozgás. de nincs. ennyi. be lehet sértődni, lehet érvelni ellene, de értelmetlen. a kedvencem aki azt mondja hogy nincs idő rá... mindenre van idő. sőt aki aktívan, rendszeresen sportol az sokkal jobban be tudja osztani az idejét mint aki nem...

2011. aug. 15. 12:12
 18/33 anonim ***** válasza:
Látod, erről van szó és nem arról, hogy minden sz@r amit az emberek esznek.
2011. aug. 15. 12:20
 19/33 bix ***** válasza:

ezzel meg lehet ELŐZNI az elhízást. ha már megtörtént akkor viszont nem sok alternatíva van, hacsak nem vagy nagyon ráérős.

de valljuk be a fogyózók mindig 20-30 kilót akarnak ledobni 1 hét alatt. legyen látványos, gyors, könnyű, egészséges. ehhez pedig változtatni kell a kaján és be kell hozni a mozgást. ennyi. akkor látványos és VISZONYLAG gyors eredmény érhető el. ha ugyanazt eszi mint amivel elhízott akkor semmi se garantált. ha az energiaigénye 1800 kcal- és elmozog 500-at de bevisz 3000-et ami nem egy akkora kunszt, akkor még súlyt se fog tartani...

2011. aug. 15. 12:23
 20/33 anonim ***** válasza:
A fogyókúra ezen felében soha nem fogunk egyet érteni. Mivel tisztelet a kivételnek zömében nem tudják végig se csinálni az emberek vagy ha sikerül is, akkor is visszahíznak, így egy kicsit azt érzem, hogy nekem van igazam.
2011. aug. 15. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!